Az csak egy rövid távú emelkedés lesz, mert még a felső csatornájába sem tért vissza. 27K alatt lesz érdekes a valódi Long, a portfolio kicsit tul hamar kukorékol.
Sírhatnékom támad, hogy mennyi shortom égett már el a tűzben. Short, jó pozi.. STOP.... emelkedik. Short, jó pozi... STOP... Pont, hogy most a longgal veszik el a kicsik pénzét, akik a jó irányba akarnának tenni. ("short cut") Aztán jön a Mr. Pánik (idézet egy másik topicból), és irgatmatlan lesz. Kezdek nem hinni benne, mert megállás nélküli emelkedés van. Nincs az az 1h-4h emelkedés, amit ne követne egy átfogós zöld..........
Fél-1 éve még a 18800-19600-as daxot rajzolgattam. most meg azt figyeljük, teljesen őszintén mondom, hogy miért nem tud 23600 alá beesni erővel, hogy miért sávozik 23600-23800 között. mert nem adja el senki, eséshez long-vétel realizálás kell. bumm-nak írom, aki az esést mindig a shortosokra fogja. Valaki ezzel fedezi a longját, és nem csak a longban ül, ha véletlenül esik, akkor fedezi.... szóval OTP eséshez masszív stoppokat kell fogni, több 100M akár 1 MRD értékű stoppokat, akik nem hagyják magukat, hogy elbánjanak velük. Inkább kiszállnak, és továbbállnak.Megpróbálták, nem jött be, SELL. "Kitört a világbéke", hangsúlyozni szeretném, hogy világbéke: https://www.investing.com/equities/rheinmetall-chart A DAX egyik részvénye Trump megválasztása után 460-ról elindult, és már ez is 2000, egy hadiipari cég. Előbb lesz itt világháború, mint béke. 1 eltévedt drón, aztán jön az OTP kampó.
Egy éve 18.800 on volt. Most 30.000. (kb) Nem mondható az, hogy egy év alatt ennyit változott a fundamentum pozitív irányba. Vagyis nem akarták megvenni valamiért akkor, olcsón 18k-ért.... Van, aki azt mondja, hogy fundamentum alapján 40.000 sem sok. Lehet. De ez akkor lesz így, ha kurva sokan így gondolják. Vagyis a tőzsde pszichó a hajtóerő alapvetően nem pedig a száraz tények.
Leírhatnám, hogy én melyik oldalt képviselem, de szerintem egy két írásomból kiderül. Aztán a nagy várakozást a nagy semmi követi. Nincs itt semmiféle összeomlás. Egy cég értékét a tőzsdei értéke mutatja, amennyit adják-veszik. Aszerint, amennyi bevételt-profitot termel. Ha nem ennyit termelne, hanem még mindig csak 300MRD-ot az OTP, amikor a 19600-ot karisolta, lehet még mindig a 15500-al küzdene. Így nézve "köszönőviszonyban sincs" a cég értéke a chart értékkel, tehát bőven 40k felett lehetne. Csakhát nincs befektető, aki megreptesse, vagy még nem. Ha viszont valaki éppen TL111-be tolta a megtakarítását, mert hitt a csodában, az természetesen így járt. De ennyi erővel a 20k-ig is leborulhatna. Háború, Covid. Egy örök írás: A fák nem nőnek az égig, ami az utóbbi időben teljesen elillant. Olyan hiperbolák vannak, amilyeneket még nem láttunk.
Szerintem lesz oka. Elveszik a lóvét a kicsiktől abban biztos vagyok 25 év tőzsdézés után. Valahol itt kéne szerintem "elvenni", mert nincs benne potenciál felfelé. Okot találni nem nehéz...ha érted, hogy mire gondolok....
Amugy igen ha csak eddig nezzuk a gyertyakat adna nagat de miert csak eddig nezzuk . Ha visszamegyunk latnivezek egyszeri dolgok voltak. Beutott a gebasz es zuhantunk . Ezt nem tudod elore szoval ezeket kvazi ha nezed a gyertyakat nem a trendberaknam . Akkor viszont mit latunk stagnalt regen aztan elkezdte a papi az akviziciokat profit kilott ezert az arfolyam is. Most 7p/e van kb usa bankok 10-20-30 nal mozognak
Árulkodó a rajz, adná magát ez alapján egy nagy piros gyertya. :) De azért azt tegyük hozzá, hogy az előző kettő egy Covid (2020), meg egy háború kezdete (2022) volt, azt gondolom most is hasonló szintű félelemhullám kellene ahhoz, hogy ennyire bedőljön. Elkurvult a világ, de azért remélem ennyire nem.
Ez csak azert hulyeseg mert nem almat almaval hasonlitassz. Ha figyelembeveszed hogy a bv az 25 k kornyeken lesz minimum ev vegere mig a legitobbi szakadaskor az a 7 ezer egesz jol tukrozte a bvtmost ez sokkal fentebb van
Az a kérdés, hogy mi a kereskedési "taktikád", terved, stratégiád stb... Nem tudom, hogy mi a törvényszerű, csak azt tudom, hogy mikor veszek és mikor adok a saját kereskedési stratégiám fényében. Most nem veszek. Sok oka, van de nem veszek.
OTP részvényesek ide!