Alapelvem, hogy a chartot, főleg kis tf-en, a brokik rajzolják. Gyakran próbálom kitalálni mit is csinálhattak és miért. Pld az előző hét második fele az OTP srv tükrében. https://invst.ly/14e7cz Szent meggyőződésem, hogy ez a kereskedés már nem a gyűjtögetésről, hanem az árfolyam följebb tolásáról és magasabb szinten tartásáról szól(t).
:) Teljesen másképp állunk az SRV-hez. Én pont azt állítom, hogy az srv fogta meg az esést, illetve kezdte el felhajtani az árat szerdától. Nem foglalkozom azzal, hogy a napon belüli forgalom hány százalékát adja az srv. Napon belül kereskedők akár többször is nyitottak zártak pozíciót, a forgalom jelentős részét ezek adták. A szerdai kitöréshez persze a shortzárások is hozzájárulhattak. A második emelkedő szakaszt már okozhatták ők. 1,6 mrd forintért vásárolni egy nap alatt 90 ezer darabot, az azért nem piskóta. Pláne nem, ha azt nézzük, hogy korábban max 75k-73k-t vásárolt, azokat is piros napokon. Szóval az srv teszi a dolgát. Arra azért kíváncsi vagyok hova volt az a nagy sietség az elmúlt hét második felében?
Totál egyetértek veled és kiegészíteném még annyival, hogy ha valakinek van egy elképzelése a jövőbeni mozgásokról, akkkor kereskedje le, mindegy, hogy short vagy long, mert enélkül ez csak annyit mond, hogy “van egy ilyen megérzésem, de annyira bizonytalan, hogy nincs vér a pucámban megjátszani, nem akarod te kipróbálni?” Enélkül csak riogatás és beetetés. Esni fog, de lehet, hogy nem.
És ha egy picit rossz hír jön? Azért érdekes, hogy majd mindenki felfelé várja kgy-ig! Egy év alatt duplázott.Miért ne jöhetne kicsit lejjebb ez a papír!? Én személy szerint naposon MA100-ig várom. 16500 környékére.
A lélegeztetőgép oké... az SRV valóban nem emeli a várt mértékben az árfolyamot de múlt héten szerdán nem volt számottevően kiemelkedő az SRV, kb 12%-a volt a forgalomnak, ami csak kicsit több mint a korábbi időszakban. Ellenben volt 11,5 milliárt forgalom amihez az OTP SRV-nek semmi köze és az inkább kereslet volt és az dobta meg aznap szépen az árfolyamot. Szóval az SRV okoz ugyan csalódást de az árfolyamot megemelő nagyobb bevásárlások azért meg-meg jelennek időnként. Én jósólni nem tudok de eddig elégedett vagyok. Világháború, mindmeghalunk, otp még most sem zuhan... :) Amúgy az SRV kétharmada még hátra van!
17500-nek van jelentősége, a korábbi heteken nézve. a 17600 csak egy új csúcs, a sok közül. a 17500 3x fogta meg, a 17600 csak 1x, fals kitörés. 17500 fölé.
OTP részvényesek ide!