Sziasztok! Eddig szép ez a nap is. Ha 13k felett tudunk zárni, az komoly fegyvertény és első alkalommal kerülnénk a hónap első gyertyája fölé, ami talán az eddigi legcsúnyább gyertya szerintem, amit valaha láttam az OTP chartján. Nyilván az MA 20 már nehezebb akadály lesz, elsőre nem gondolnám, hogy átviszi, elidőzhet itt, akár korrigálhat is egy kicsit (bár túlvettségtől nem szenved), belefér. De szerintem csak idő kérdése, mikor töri át felfelé. Nyilván jól jönne ehhez egy békemegállapodás. Ha ez meglenne, talán a szankciók egy része is megszűnne. Nem sietek, ha nem történik újabb komoly baj, én megvárom a közgyűlés döntését is, akár az osztalékot is.
Azt sose tudni, egyelőre annak tűnik. Legalábbis az biztos, hogy lokális csúcs volt. Ha valaki daytrade-el, az előbb eladhatta 13150-en, utána visszavehette 13050-ért, ha további emelkedésben bízik. Én még délelőtt 12.990-ért eladtam a tegnapi pakkom, a 12.840-es visszavásárlásról lecsúcstam, most egyelőre csak figyelem az eseményeket.
Minden árfolyam “manipulált” ezzel az erővel. Kezdő befektetők általában akkor szoktak manipulációt kiáltani amikor trenddel szembe mennek és nem akarják felismerni.
Sztem az lehet, hogy a nagyhalaknak vannak mindenhol embereik. Lehet már pusmognak valamit a háttérben, amiről én mint kisember csak utólag fogok értesülni. Vagy a Fitchnél lévő egyik elemzőt elküldték, mert benézte a chartot :) De tarom: itt semmi sem biztos...
Üdv mindenkinek, tegnap 12600-nál vettem durrbele bumm módon ebből párat, jópárat. Mit javasoltok, 13000-nél szabaduljak meg tőle? Régóta figyelgetek a topikban, de most láttam elérkezettnek az időt hogy belevágjak vásárlásba is és az OTP-t éreztem megfelelőnek. Lehet hogy sületlenséget is csináltam, no de már mindegy. Köszi az építő jellegű válaszokat előre is :)
nem volt olcsó... azért annyi az ár amennyi most, mert a tulajdonos "kivont" sok milliárdért részvényt azaz zsákolta... nem lenne ennyi az árfolyam és nincs olyan közgazdasági ok, amiért ennyinek kéne lennie... ez egy manipulált árfolyam!
OTP részvényesek ide!