Mert a feltörekvő piaci ETF-eknél elkezdtek kiszállni az emberek. Az alapoknak ilyenkor el kell adni a részvényeket, hogy ki tudják fizetni a befektetőket. Ebben az ETF-ben a legnagyobb 10 cégben 8 orosz és kettő nem orosz van.. Mivel az orosz tőzsde nem nyit ki, az orosz részvényeket nem lehet eladni. Így az alap KÉNYTELEN eladni, amit tud, és ez pontosan az OTP és PKO. Ezek a részvények masszívan esnek, mert el kell adni a részvényeiket. Belinkelek egy ilyen ETF-et: https://www.msci.com/documents/10199/1cf0a2d6-48fa-4c69-b397-b0faa3fc6e5c Nézd meg a legnagyobb súlyú részvényeket. Ami Rubel, nem TUDJA eladni, ami nem rubel EL KELL ADNIA, ha az emberek rátenyerelnek az eladás gombra! Emellett megjelenik a margin call amit Zsuzsa is említett az előbb... Az én millió dolláros kérdésem, mi történik, ha kinyit az orosz tőzsde??? Ezt nem tudom. Az viszont biztos, hogy a magyar és lengyel részvényt már túladták emiatt. Még egyszer nem biztos, h azért nem akarták, hanem jó eséllyel, mert kellett!
Csak az a baj most, hogy a háború miatt teljesen kiszámíthatatlan középtávon az árfolyam. Lehet lemegy 10K-ra vagy alá és ott ragad hónapokra vagy tovább. Éves távlatban persze nem kérdés, hogy felmegy 15K fölé, csak nehéz jó szívvel nagy pakkot így parkoltatni. Jönnek még a választások, az EU is bizonytalanságot okoz.
A tőzsde nem arról szól ki a hülye: te vagy az eladó. Rengeteg kényszerlikvidálás is lehetett ebben a történetben és sok olyan tényező amiről fogalmunk sincs.
Bocsánat, talán pontatlanul fogalmaztam. Tehát, abben a hullámban, m15-ös timeframe-en, az emelkedő trendvonal eleséséig nem várom 12100 fölé. Ha ezt eléri, akkor onnan pattanasára számítok, ami átviszi az emelkedő trendvonalat is.
A tőzsdén nem csak okosok és bennfentesek vannak. Vannak kisbüfik, parázósak, shortosok és longosok, befektetők és kibeugrálós daytraderek. Én veszem...ésszel. "Nem kell holnap" tőkével.
Jó kis cikk, már csak az a kérdés, miért adják az OTP-t. erre pedig tudni vélem a választ... Tévedhetek, persze, de most nem veszek, 6000-se vennék... Azért az a Revolutos célzás bitang...
dehogy akarja az illető féláron eladni,sajnos kötelezi rá,egy úgynevezett "margin call" például...vagy másik 10 oka lehet rá. Hihetetlen,milyen beírások vannak, mintha egy másik földrészről tévedtél volna be ide, a spekik világába.
ez a gap covering eddig nem jött be, meg úgy néz ki már nem is fog. 11.050-nél kiszálltam, aztán vissza 11.325-nél onnan ki 11.450-nél , aztán vissza 11325-nél, de már csak harmad pakkal.
OTP részvényesek ide!