Most olvasom Putyin beszédét. Hát eléggé elgurult a gyógyszere. Nem jó napok (vagy hónapok) jönnek ránk. Sajnos mi Viktorunk meg folyamatosan az Úniót cseszteti, Közben Putyin micsodáját fényesíti. Ez a politika most rendesen betesz majd nekünk. OTP és a többiek kampó. Köszönjük!!!
Én nem akarnék az lenni hidd el. Sőt, longom is volt, jól rá is fáztam, csak a stop mentett meg az óriási bukótól, de így is veszítettem vele. Más kérdés, hogy tudtam még időben váltani és a shortok jól hoztak, de a bukó mellett nem lett túl nagy profit. Szóval csak jobb a tényeket reálisan értékelni és látni. Szakad az árfolyam, nincs mit szépíteni. Ez a ma este Putyinnal pedig megpecsételte egy időre az OTP-t. Holnap ez fog folytatódni szerintem, csak még nagyobb intenzitással. Szerintem nagyobbat fog esni, mint ma.
szerintem teljesen rendben van, hogy van egy saját víziód, véleményed, hogy merre megy-tart az árfolyam ahogy tudod, le is kereskeded, ez tök korrekt viszont szerintem az, hogy mások 17-18k-n vett részvényeivel foglalkozol az nem helyes, az az ő dolguk mindenki biztos lehet benne, hogy sokkal többet is fog érni az otp részvény, persze kérdeses, hogy mikor a piacot nem a kis befolyásolható befektetők irányítják, szóval hiába is tudnád eldobatni a kicsikkel a részvényt, az semmit nem jelent mondanom sem kell a nagyok pedig nem az itteni fórum hozzászólásai alapján hoznak döntéseket ettől függetlenül szerintem színt viszel ebbe a fórumba, annyi javaslatom lenne, hogy hagyd el azokat a sorokat, hogy mások hol vettek és hol ragadtak be, ennyi kritikát enged meg :)
Én inkább attól félek, hogy nem fogok tudni csak kockázatosabban shortolni, mert egyből a 15500-as támasznál nyit. Szerintem viszonylag könnyen eleshet holnap az a támasz. Könnyen lehet, hogy már holnap láthatunk 14 ezerrel kezdődő árfolyamot.
Mondjuk ha a nyugatiaknak van némi esze akkor az első szankciók nem az energiaszektort érintik mert akkor tényleg elszáll az infláció. Én az orosz pénzügyi szektorra tippelnék elsőre, az viszont az otinak sem lesz kellemes. Az orosz logika szerint viszont az energiahordozók visszatartása lenne a leghatékonyabb válasz. Ebből kemény adok-kapok lesz.
Egyszer sem írtam le, hogy világvége lesz. Jó beszálló lesz az OTP-be, de nem most. Ki kell várni egy nagyobb esés végét. Kérdés addig kinek mennyi szabad tőkéje marad, ha közben tele van már drága OTP részvényekkel. Akik 18K fölötti részvények birtokosai, akár évekre beragadhatnak. Szerintem nem játék, komolyan kell venni a körülményeket, de mindenki a saját számlájáért felelős csak.
Nemrég beszéltem éppen telefonon valakivel, akinek ezt mondtam: "Most mondanám, hogy nehéz idők jönnek, tegyél félre pénzt, de pár hónap múlva valószínűleg nem sokat fog érni." Szóval ebben egyetértünk. Neked szerintem jóval több pénzed van, mint nekem, emiatt én nem sokat tudok veszíteni az inflával sem. :)
ugy ugy de 1987ben ennél sokkal zűrösebb volt minden most se könnyű lehet választani, háború lesz, vagy kemény szankciók egyikse jó rtávon - értsd hónapok
OTP részvényesek ide!