a civódás helyett valaki elmagyarázhatná, hogy is kell csinálni a highest high lowest low indikátort...
Lehetőleg magyarul, egy olyan lámának, aki még életében nem tanulmányozott komolyabban grafikonokat:)
nem jól gondolod
a futeres az egy derivativa melynek az alpját a spot árfolyam képzi + a kamattartalom
ha a spekik úgy gondolják minden renden akkor emelkedik ha meg nem akkor csökken
de általában leköveti a spot árolyamot a kamattartalommal
ez csak arra jó hogy áttételes üzleteket lehessen kötni:)és lejárata van amit elöre megadnak
ha addig nem sikerül zárnod a pozit lezárják helyetted:))))))
Törölt felhasználó2008. 03. 25. 19:17
multkor már kérdeztem, de nem világosultam fel teljesen. Szóval a futi az egy részvényindex, vagy mibõl van összerakva? ha jól sejtem olyan mint egy görbének az érintõje, megmutatja, hogy merre lesz elmozdulás. Jól gondolom?
de jó az is, feltéva ha van, ma pl gyakorlatilag nem volt... viszont ha +ban zár usa akkor mindíg van 1,5-2%. A "szoktam" még túlzás, még csak pislogok a tőzsdén... a kérdés az tulajdonképpen az, hogy a könyvbe milyen sorrendbe kerülnek be az ajánlatok. Ha az első pár kötésben benne lehet így lenni akkor megkockáztatnám. Sajna a peti nyitáskor mindíg szarakodik:(
kivév most mikor a TA veszi át szerepet
volt egy short trend mly folyamatosan törik mg majd mindenhol
innentől lehet számitani egy nagyobb korrekcióra ha a megerősítés megmarad
lehet lesznek napok melyek nem ezt igazolják és egy konszolidációt sejtetnek de ezek inkább a fordulat jelei
én inkább innentől a longra rendezkedem be de csak óvatósan azt majd meglátjuk
Az utobbi idökben alig van visszakorrekció! Nyit 2-3-4 % up-al és onan mozog egy szűk 50-100 ft. -os sávban, vagy csorog le 1 % -ot. DT gyilkosak a mostani emelkedő napok.
OTP részvényesek ide!