az erste most jelentett A magas céltartalékképzés ellenére is verte a várakozásokat az Erste eredménye. A bank bevétele a második negyedévben 2,5 százalékkal zsugorodott éves összehasonlításban, ám az alacsonyabb költségeknek köszönhetően a működési eredmény már 2 százalékkal meghaladta a tavalyi második negyedéves értéket, és 10 százalékkal az elemzők várakozását is. Jelentősen megugrott azonban a képzett céltartalék összege: 614 millió eurót határolt el a bank szemben a tavalyi 7 milliós visszaírással, és az előző negyedévi 62 millió euró megképzett céltartalékkal. Ennek eredményeképpen az adózott eredmény 58,5 millió euróra, 83,5 százalékkal esett vissza éves alapon, ám így is magasabb lett, mint a várt 55 millió euró. A bank tőkehelyzete továbbra is rendkívül erős, 13,5 százalékos CET mutatót céloz a vezetőség, és amint a szabályozó engedi a 2019-es és a 2020-as eredmény után is osztalékot kíván fizetni.
Én úgy láttam, hogy 250-en már jövögetnek a vevők ebből arra következtetek, hogy SMA100 nem biztos, hogy ma lesz tesztelve. Inkább a korrekció után, ha lesz egyáltalán korrekció. Szerintem a 10500-at illene próbára tenni ma, de majd meglátjuk, hogy hogy dönt a piac.
bocs, en nem ertem, mit uzen? Ird mar ide, hadd ertsuk meg; marmint azon tul, hogy elkoltott 60Mrd-ot, es az atlag veteli araval szamolva, megis, annak ellenere hogy ennyit vasarolt, szerenyen de minuszban van, es nem volt kepes tobbre mint tartani az arat.
Ott áll 280-on és ha egy kicsit felgyűlnek a vevők, akkor leönti 260-ig, az az érzésem, hogy arra vár, hogy a dax leforduljon és akkor leönti majd a picsába.
OTP részvényesek ide!