Igazad lehet Béla. Én is erre számítottam korábban, le is írtam egy bejegyzésemben, hogy 10000-10500 közé várom, erre ma belevettem...:-) A mai napon vártam egy visszapattanást, sajnos ez nem történt meg. Viszont egyetértek veled, hogy van még lentebb.
Valaki elárulná mi folyt ma? Az eddig a béka feneke alatt teljesítő MOL (na meg Richter) 5%-ot erősödtek fél nap alatt. Az OTP meg... Ezt mesterségesen csinálják? Azt pld láttam, hogy a napokig 6400 alatt teljesítő Richterből valaki azonnal kereskedés elején jó pár száz millióért bevásárolt. A MOL meg szerdán jött a hír, hogy nem veszik a benzint, meg a horvát águk (majdnem 50%-ban bírtokolják) nagyon veszteséges. Ki is szálltam szerda reggel 1720-on gondoltam ennek annyi 1700 alá megy, aztán ma meg 1800 fölé zárt. Wao? Minden blue chip (MTELECOM, OTP, MOL, Richter) óriási forgalommal mennt. Mi okozza a különbséget?
Nincs pánik, de ma 100 Ft teret se engedtek fel. Hosszú altatás után tipikus agresszív kereskedés ment. Ha nem lesz hír srv-ről, akkor azt feltételezem, hogy valakik ezt tudták. Nem lenne túl jó üzenet a bennfentes mutyi bankok közt. De elnézve ezt a hetet a bluekban mégis ilyen érzése támad az embernek. Lehet persze alaptalanul.
Nincs pánik, de ma 100 Ft teret se engedtek fel. Hosszú altatás után tipikus agresszív kereskedés ment. Ha nem lesz hír srv-ről, akkor azt feltételezem, hogy valakik ezt tudták. Nem lenne túl jó üzenet a bennfentes mutyi bankok közt. De elnézve ezt a hetet a bluekban mégis ilyen érzése támad az embernek. Lehet persze alaptalanul.
Nem szeretnék pánikot okozni, de úgy látom, hogy most közelítünk a 2. hullámhoz (1. hullám 50-61%-os korreciója). A világos piros tartomány. https://invst.ly/rmjza
Én is tartottam meg egy darabot, egy részt eladtam 530-n. Abban bízom még, hogy talán itt fordul, mert utána már inkább a 9k alatt lesz ellenállás. A Ricsivel kacérkodom. Vettem 480-n. Durva nap lesz holnap.
Először is, köszi a legutóbbi kimerítő válaszod az SP divergenciával kapcsolatban. Bátorkodnék ismét feltenni egy kérdést. RSI-re már többször rajzoltál be támasz vonalakat. A támasz/ellenálláshoz tartozó alakzatok is játszhatnak rajta, vagy ne rugaszkodjak el nagyon, és azokat hagyjuk az árfolyamra? A következőre gondolok: https://invst.ly/rmjt6
Én eladtam mindent, 240-et vettem csak zárás előtt. Június-július nyögvenyelős nyeresége elment, trade lezárva, elfelejtve, holnap új nap, új trade. Az induló 960 darabot sajnos 630 tájékáig tartottam, hátha fordul a támaszról (nem gondoltam, hogy az 1 % gdp-eltérés miatt így beadják a daxot), hiba volt, utána a napizásban meg több volt a mínusz mint a plusz, de az már nem volt vészes. Tanulság számomra: maradjak hű a saját módszeremhez és ha az shortot jelez, akkor ne foglalkozzak semmiféle támasszal (tegnap 800-nál már shortot jelzett keményen).
OTP részvényesek ide!