Hmmm ... Valami hasonló eredményre jutottam én is, kicsit más úton.
.
Úgy néz ki 2015-től átlag 10,5-ös pe-vel árazta a piac az OTP-t. 11,5 fölött tuti jött egy nagyobb korrekció, 9,5 alatt lehetett számítani az újabb emelkedésre. Jött is mindig, menetrendszerűen.
Feltételezés, hogy ez a 10,5 pe marad.
.
Már csak az a kérdés, hogyan alakulhat az eredménye év/év viszonylatban?
Ami várható, hogy Q4-ben éri el a minimumát.
Ahhoz viszonyítva magasan vagyunk 11 400-on. Viszont a várható Q2-es eredményhez képest ideális helyen tartózkodunk. Ilyenkor nem szokott fordulni az árfolyam.
Oldalazunk, kúszunk egy darabig felfele, míg kezd körvonalazódni már a Q3-as eredmény és a hozzá számítható pe. (Augusztusnál hamarabb nem igazán várható. Majd a Q2 gyj után). Az pedig magas lesz. 11 fölött. No majd akkor megfordulunk és lejjebb nézünk. És lemegyünk addig, hogy a Q4-es eredményből számolt pe már 9,5 körülire adódjon.
Nem, nem 4000-re. :) Kizártnak tartom, hogy az év/év alapú eredménye 115 md-ra, vagy az alá csökkenjen. Márpedig a 9,5-4000 pároshoz ottan körüli év/év eredmény tartozik.
És onnan emelkedünk és emelkedünk és emelkedünk ... mert pénz van és az keresni fogja a helyét ... És az OTP év/év alapú eredménye is növekedni fog 2020 Q4-től.
.
Ui: Biztosan van tisztességes neve, de nem tudom mi az: Év/év viszonylat alatt a mindenkori utolsó négy negyedév eredményének összegét értem.
És, hogy nevesítsük is a szinteket: A nyári csúcs 12 700 körül, az azt követő alj pedig 8 000 környéke lehet. Egyelőre. Sacc fundás alapon. Semmi esetre sem nevezném céláraknak.
OTP részvényesek ide!