Ja, ez a pf-es cikk, azt hittem más adatod van. Más: nekem továbbra is belefér, hogy a 5-3-5-ös korrekció második 5-ösének az utolsó hullámát csináljuk, ha pedig így van, akkor elvileg tegnap véget kellett, hogy érjen (ha az utolsó 5-ösre is igaz, hogy a harmadik a leghosszabb?).
Jó reggelt,a kis funda értékelésed jó is lehet hosszabb távon, de te is tudod,hogy a mi kicsi markettünkben rövid távon kis túlzással oda teszik az árfolyamot ahova akarják. A q1 rossz eredményre nem gondolnék, már csak azért is mert szinte az egész bétet adták,groupama árat fogom figyelni, kicsit gondban vagyok én is a tl24-el mi legyen.
Egy kicsit erről a p/e-ről, ami alapján én be szoktam lőni, hogy mennyit érhet. Tegnap délelőtt volt itt egy cikk az otp-ről, amiben volt egy ábra az európai bankok idei várható eredmény alapján számolt előretekintő p/e-jéről. Na ebben több mint 30 bank volt és 10-es alatt mindössze kettőt értékeltek. Az egyik csak minimálisan volt alatta, a másik meg 5-ösön (ez vélhetőleg valami tőkepótlásra szoruló rossz állapotú lehet, ezért olyan kivételnek tekinthetjük, ami nem mérvadó), tehát elvileg kijelenthető, hogy a 10-es a minimum. 11-es alatt is csak kb. a bankok 20 %-a van, 80 % fölötte. Nem voltam a közgyűlésen, így nem hallottam, hogy Csányi pontosan mit mondott, de vegyük úgy, hogy vicces gyerek és a 15 %-os ígéretet a tavaly év végi saját tőkére mondta (elvileg ez nem lehet, mert az idei év végi tőkére kéne nézni), na most még ebben az extrém esetben is 760 forint egy részvényre jutó eredményre tett ígéretet, ez még a 10-essel is 7600 forint, a 11-essel meg (ami még mindig rosszabb értékelés a bankok 80 %-ánál) 8365. Úgyhogy továbbra sem értem a dolgot (a forint sem esett), ha leveszem az árból a várható osztalékot, akkor a tegnapi zárón 7660-ba került, tehát már majdnem a legszar.bbul értékelték egész Európában, csak azt tudom elképzelni, hogy egy nagy szereplő mindenképpen ki akar szállni a magyar piacról (a ricsi mozgása is ezt támasztja alá). A másik variáció az, hogy súgtak valakinek (ahogy vélhetőleg a citinek is február végén) és az első negyedéves eredmény várakozás alatti lesz.
Mit gondolok, mit gondolok ... Azt, hogy bakkfitty! Újra kell tervezni.
Az utolsó 8410-es csúcsról van egy 61, és két 100%-os hullámunk. Ma fel kellene menni 8k környékére.
- Ha nem adták volna az egész BUX-ot még tán el is fogadnám, hogy játszanak a fijjuk és csak a szokásos mókát adták elő a beöntéssel. 8120 környékén kiépítettek egy short long bázist, elindították az árfolyamot le - besegítettek a pánikoló longosok - innen pedig a shortok zárásával új csúcsra repítik. Számtalan meg egyszer csináltak már hasonlót.
- Volt már hasonló mozgás a napi csúcsok és minimumok alakulásában. Aszerint ma 8200-re kellene szaladni. Hát ....!!!! Tartsuk meg lehetőségnek. :)
- Ugyancsak lehetőség, hogy lehet még egy 300 (200?) forintos hullám lefele, mondjuk kicsivel 8k fölöttről. A 8700 körüli szint elhangzott már mástól is lehetséges aljnak. Reális.
Fordul ez, fordul csak még nem tudja honnan kéne. :)
Törölt felhasználó2017. 05. 03. 23:43
Hát Maci nem beszélek félre,pedig most lehetne,hogy hát ez is még csak kicsi...a kicsit 8000 alá-t nem ide gondoltam de szerintem te pontosan tudod miről beszélek hanem ami tartotta is olyan fél 2 től negyed 4-ig,ott volt a padlófogás,csak mégsem állt meg... Abból csak a fel következhetett volna a következő 5-6 napban,ennél a formánál is persze lehet úgy is,de az első változatot jobban ismerem,így már újabb lehetőségek is beugranak a nyúltagyamba(és itt most közel sem tiszta a kép) mind az "emelkedést" lehet csak korrekció (és annak formáját nagyságát)illetően mind az esetleges további lejtmenetet illetően,mit gondolsz?
Így van. Látszólag esemény nélkül méreteset esett 3 nagy papír, miközben körülöttünk már minden zöld, Usa is nullás lett. Rágódom mi történt... Netán most telitődik a politikai ámokfutás pohara a nemzetközi befektetési bizalom tekintetében?
Veled együtt várom azt a 8ezret, amiben az a szomorú, hogy reggel még 8195-nél is felfelé képzeltem el.
Az utolsó óra elején volt egy százezres öntés, az levitte 7900 alá az árfolyamot. Utána volt még 200e forgalom 7900 alatt. Szerintem valaki itt akart vásárolni, és előtte öntött egyet, hogy jól kapjon. RSI 20 alatt a kisebb TF-eken, EWP szerint is van egy kész impulzus lefelé, minden oka megvan, hogy bull legyen. Ha nem a héten, akkor a jövő héttől.
Nekem ricsim van. Én is ugyanezt írtam ott hogy holnap már korrekció lesz felfelé. Szerintem az eladó aki adta mindkettőt már nem lesz itt holnap. Valószínűleg nem véletlen tolta le ennyire az árat. Ma még kellett szabadulni tőle akár olcsóbban is. De ez csak egy vélemény. Holnap meglátjuk
USA -ban , DAX -ban egyelőre nincs esés...szerintem holnap emelkedni fog az OTP.
ma jól kieste magát...és nem is volt semmilyen negatív hír...
szerintem nekifut a 8000 -nek, és megyünk tovább fel, majd a jövő héten.
Egy nagyon nyakatekert értelmezésben lehet. Ha tudott a hírről és bux shortban volt, akkor még ma mehetett biztosra (tehát még ma tudta lenyomni az otpvel a buxot), mert holnap elvileg okozhatna vételi erőt a hír. De a hír gyakorlatilag már nem hír, mert szinte biztos volt, ezért nem nagyon hiszem, de a lehetőséget nem zárom ki.
OTP részvényesek ide!