Ha az eredmény éves szinten egyenletesen növekszik valóban 330 körül kellene legyen az idén. Régóta vakarom a fejem miért is nem lehet annyi. Néha bekúszik egy gondolat, de nem tudom elkapni.
Nem akarok én negatív lenni csak még nem látom a fordulós jelet. Mocorog, mocorog de még nem az igazi.
Nem jelenti ez azt, hogy le kell menjünk 7400-ra, még a 7800 is soknak tűnik. Egyszerűen nincs még itt az idő az emelkedésre. Relax ...
Ha viszont megindul, az nagyon gyors lesz.
Tegnap a Csányi (aki megtanulta 2007-ben hogy óvatosan igérgessen) beigérte idényre is a 15-ös ROE-t. (330milliárd ft) kizártnak tartom hogy 12 nappal az 1. Negyedév után ne lennének már az eredményről neki számai.
Hogy valami pozitív is legyen: nem is olyan régen 8 millió darabot adott el a groupama (csupa kisbetűvel, mert rászolgáltak) és elég sok pénz átment a Molba és Richterbe is. Tehát az utóbbi hetekben a vételi erő nagy része kiesett (a mostani forgalommal a 8 millió db. 40 napnak felel meg), ehhez képest még elég jól tartja magát. Viszont kéne valami impulzus felfele és erre kiváló lenne egy osztalékfizetés előtti saját részvény vásárlás (így nőne az egy részvényre eső osztalék), ami azt mutatná, hogy odafigyelnek a befektetőkre is. Másrészt az árfolyam kb. fél éve volt itt utoljára, tehát a hosszútávú befektetőkön kívül a többieknek már nagyrészt olyan papírjuk van, amit 7900 felett vettek (kivéve a groupamások), így már nem nagyon éri meg nekik eladni.
Jónak tűnik a TL24. Beszakadhat, beszakadhat, persze, hogy beszakadhat kiütésig, de nem valószínű.
Egyébként meg a reggel megírt szintekre long aknákat (vételi pozíciót) érdemes betenni. Azokból viszont sok van. Az egyikről majdcsak megfordul.
Félelmek, hogy még nincs long:
Longos szempontból legrosszabb esetben van még egy lefele irányuló 1000 forintos hullám fiboszorosa 8400-ról. 7800, 7400, alsót számold ki. Bekövetkezik? Nem következik? Nem tom. Nézegetem a nagyobb tf-eket ... Belefér. De nem kéne.
Az a gondom, ha törjük az MA200-at, akkor egész évre elássa magát az OTP. Akkor nagy gebasz van.
A havi chart nagyon rosszul néz ki, de ez csak a hóvégi zárókor derül ki milyen lesz. 8150 alatti záró esetén térdre imához.
Jövő héten hatizárás. Nem sok long van pluszban, annál több shortos. A longosok valószínű átkötik, a shortosok pedig zárnak. Egyértelműnek látszik a jövő heti fel.
Szia Maci!
Te is építed a pozícióidat? Hogyan, miből? Csak certi továbbra is? Pl. TL22 OTP long certi vagy egyéb?
Tudnál feltenni olyan gyakorlati infót, hogy az OTP-ben a közeljövőben (akár a jövő héttől) várható mozgásokat hogyan látod a legcélszerűbbnek megjátszani?
Nem tudom, nekem olyan érzésem van, hogy csak a kicsik adogatják egymás közt. A nagyoknál lehet, hogy be van téve a vételi megbízás 7950-re, az eladási meg 8400-re, aztán azon kívül nem csinálnak semmit, csak várnak.
Az aggaszt, hogy 1. ilyen harmat amellett hogy mol és ricsi is megy.2. annyian várjuk ezt a nagy felpattot.3. ott van a mozgó (nehéz elhinni hogy nem érintjük, nem 8400 ről vártam volna, de ha már lefordult...4.látható hogy olyan kioldalazós kis mintát vett fel, ha leszakad a 8k, akkor nehogy az legyen hogy jó mélyre fog még menni mielőtt tolna valami normális up-ot. Hetesen igencsak van hely neki.
ajaj ezek az érzések nem az igaziak, mivel én is ezt érzem szóval abszolút nem vetem el a még egy esés lehetőségét. nagyon ki tudják facsarni az embert, lásd 8900 nál..miért nem miért nem miért nem esik. És még húztak egy jót rajta.
OTP részvényesek ide!