Szép napot mindenkinek! Mióta nem voltam itt megújult a felület, jobb lett.Kérdezni szeretném hogy az OTP-ről hol tudok chartot megnézni? Ha nem is pontosat legalább 15 perc késéssel.
És egy aranyszabály, ami 2015 január 16.-án engem megmentett. Mindig legyen cash, amivel tudsz rugalmasan reagálni. Különben a falhoz vagy szoritva egy beragadt pozival. Sokan vettek a Groupamás eladás után TL25-öt (én is) a kiütés fölötti árfolyamon, relative kis kockázat, mert a reggeli réssel le már megvolt és az árfolyam emelkedőbe váltott. Tehát a maradványérték biztositottnak tünt.
Szia Geltrade! A múltkori óta szabadultam valamennyi TL25-től 8400 körül, de sajnos nem az összestől, sokan trendfordulót vártunk, nem jött be. Persze utólag már késő okosnak lenni.... Március 17-én vettem 10.000 db TL25-öt, még maradt 7000db. Sajnos ha most realizálom a veszteségemet, kb. 50%-ot, akkor gyakorlatilag befejeztem a kereskedést. Az egyetlen esélyem, hogy felmegy legalább 8400 körülig, hogy 20% körüli veszteséggel eladjam. Mivel a piac után futok és nem előtte, már eleve vesztett az ügy. A kérdés csak az, h. mennyire....
a múltkor a Jóisten,a szerencse,és 12Ft segített, (lehet,hogy most is segít)de már utána láttam,hogy nem tanultál az esetből,egyből visszavetted.Ha elfogadsz egy tanácsot,válogass a certik között,a munkás hétköznapokra én sokkal barátságosabb certit választanék,a rendkívüli esetekre mehet a durvább(rövid távra)pl. groupama vagy minden olyan esetre amikor az irányt egyértelműbben eldöntheted,az sem árt ha hagysz puskaport szárazon a váratlan eseményekre.Vissza lehet a tőkét szerezni,de nem görcsösen, minden áron,mert az nem sok jóra vezet.
Még mindig percekkel később jelenik meg a hozzászólás. igy nehéz a konverzáció. (Olyan mint egy marsexpediciónál a földi bázissal.)
Törölt felhasználó2017. 03. 31. 10:16
Sajnálattal olvasom a bukós sztorikat. A legtöbb alapkezelő, azaz profi sem tudja felülmúlni azt a hasznot, amit egy részvénykosár ütemezett vásárlása és tartása hozhat.
A tőzsdét érdemes kaszinó helyett üzletrészek piacának felfogni, és akkor egy új világ nyílik meg, ami nem ígéri a világ összes pénzét, de olyan hozamot valószínűsít, amit a profik közül is csak kevesen tudnak felülteljesíteni.
Tudomásul kell vennünk longosoknak, hogy az első gyj.-ig (hacsak nem jön valamiféle impulzus: pld akviziciós bejelentés) az árfolyam nagyobb eséllyel morzsolódik le akár 8000 alá is minthogy lássuk ujra a 8500 fölötti árfolyamokat. Aki napi szinten kereskedik annak ezt kell valószinűleg megjátszani. Aki közép és hosszútávra vásárolt be az elmúlt hónapokban az pedig maradjon a fenekén és várja ki a május elejét.
Akkor 2 lehetőség lesz:
- ha az OTP menedzsment nem linkeskedett, akkor uj lendületet kaphat a papir (akár 9000 fölé is rövidtávon,
- ha csalódást keltenek, akkor (mindegy hol hol áll éppen a papir valahol7500 és 8500 között) el kell adni és kivárni.
Ezzel nem tanácsot adtam!
Csak azt irtam, hogy hogyan csinálnám.
Itt egy kis adathalmaz okulásul, ezt hoztam össze kerek egy év alatt:
Nyereség: 918.002.495 HUF Veszteség: 907.252.703 HUF
Látjátok, nem kis pakkokkal szöszmötöltem, megforgattam rendesen azt a 16 milliót.
-10.566.791 HUF a vége - ha nem ütik ki a TL25-öt.
OTP részvényesek ide!