Azért írtam a db számot, hogy nem lehet összehasonlítani a Te mennyiségeddel. De ezen a kevésen is lehet izgulni ha rossz irányban indul az árfolyam.
Most pedig tényleg tökölés van...
400db TL25? Mennyi is az? Ha jó áron vetted, kb. egy havi nettó diplomás fizetés. Azért olyan nagyon ne izgulj rajta:) Nekem ütöttek már 10 millió Ft-ot egy nap - az olaj árát felhúzták, amig a magyar tőzsde zárva volt. pár másodpercig volt a kiütési ár fölött, reggelre a certinek annyi - na az már szívás.
Nem tudom...
Van egy olyan érzésem hogy ha beremeg azon a 400db TL25-ön a kezem, amim van, akkor dobás után rántanak még egyet fölfelé és csak utána esünk vissza.
Az OTP belső dinamikáját nem értem igazán, most kezdtem el foglalkozni a papírral, de a nagy nyugati indexekben még simán benne van egy nagy felhúzás - bár a kockázat is most már.
Én már csak TL24-et veszek... Sajnos így is van 7000 db TL25-öm, 50%-os buktában. Remélem felhúzzák a héten legalább 8450 körülre és akkor szabadulok tőlük... Látom, hogy 8000 alá várják sokan, azért én shortolni nem merem.
Ide , egy túlértékelt OTP-be ? miért pont ide jönne ? Aki okos a tengeren túl is csücsül kp-ben, aztán ha elmegy a vihar , majd akkor ráér venni , és nézelődni . OTP-t is ráér majd nézegetni 7300 körül ??? talán ...
Adok egy magyarazatot is a szamokhoz.
2)Osztalek.
A utolso osztalek emeles 145->167 volt, az 15%. Ujabb 15% emeles 192-re mutatna.
3)Fundasan is, technikailag is az a valoszinubb, hogy a top megvolt. A bull-buborek hangulat leepuloben van.
4a)Az 5 eves magyar kotveny kamata, ami az OTP hozamaval versenyez, most 2.42%. Es a chart arra utal, hogy lesz az iden 3.24% is; az elso fejfeletti ellenallas a kamatgorben. Ebbol a projekcio:
192/0.0324=5900
Viszont arra szamitok hogy EltolcsyBank a kamatemelkedesnek ellenallni kepes lesz kis ideig iden. Es a kamat kevesebbet emelkedik, mondjuk 25 bazispontot kepesek lesznek kesleltetni, 3% szintig...igaz, a forint gyengul.
Most a 2016 adatokkal (167/2.01%) OTP osztalek-alapu arbecslese eppen 8300 OTP arat mutat. 2017 vegeig 192/3%=6400 lehet.
4b)AZ OTP a csucsok utani elso 9 honapban jellemzoen 3000 pont koruli meretet esett. Igy volt 2008-ben, es 2011-ben is. 9400-3000=6400.
4c)Ha a mostani korrekcio a varakozas szerint lemegy 7900 szintre, az 1500 pont eses. Ez cask a korrekcio elso fele, es lesz megy egy ugyanekkora korrekcio 2017ben. Az 6400 kornyekere mutat. Ott van is ellenallas, 6200-6400 savban.
Azon gondolkodtam, hogy ha az USA elkezd esni, nem biztos, hogy Európa is. Az a pénz, ami a Trump-rally miatt eddig odament, lehet, hogy visszajön ide.
OTP részvényesek ide!