nem semmi, presszer 700 milióra perel egy külföldi énekest mert felhasználta egyik daljában engedély nélkül a "gyöngyhajú lány"-t.
Bizony, néha belefondolok egyes énekesek írník 2-3 slágert ami egy életen át biztosítja számukra a megélhetést. Tudnék pár példát mondani rá.
Most hogy mondod már emlékszem. Valóban ő rakta be a linket.
Ezen a héten pénteken már adhatod a korábbról tartott részvényt, ha szeretnél osztalékot.
A pénz majd 2016.06.06-tól jelenik meg a számládon.
Tavaly 2015.06.15-én fizették ki az osztalékot a korábban linkelt PDF alapján. Most visszanéztem a pénzforgalmi naplómat, és valóban aznap írták jóvá nekem.
Üdv,
Üdv,
Törölt felhasználó2016. 05. 24. 15:11
Egyszerűen fogalmazva,ezen a héten csütörtökön(2016.05.26)záróban 17.05perckor akinek van részvénye,rendelkezik részvénnyel kap osztalékot ,akinek nincs az nem.
Ennyi!Nyolc dátumot olvastam már,T+8,megfeleltetést,meg mindent.
".......A tőzsdei fordulónap
(cum-dividend date, azaz az utolsó kereskedési nap, amelyen még a 2015. évi osztalékra való
jogosultsággal történik az adásvétel): 2016. május 26........."
Ennyi!
Legyünk azért figyelmesebbek egymással szemen. Azt a linket Nagy Barna tesó tette be reggel, de zktib is utalt rá tegnap este. ;)
Értek én abban mindent, csak azt nem tudom mikor lesz a vágás. 27-én vagy 31-én ébredünk arra reggel, hogy lejjebb vagyunk 167 forinttal?
Ismereteim szerint egyébként már 27-én reggel eladhatod a részvényt, akkor is megkapod sz osztalékot. Random az osztivágás napján rá is teszi a számládra (eddig legalábbis megtette) nem kell vele kivárni június 6-ot.
Hát lehet, hogy neked van igazad, mert 2 fogalomról van szó - a KELER elszámolás miatt:
Tőzsdei fordulónap 05.26 (a részvénybirtoklás utolsó napja), aztán a KELER 2 nap csúszással kiadja a Tulajdonosi megfeleltetés napján (06.30-án)a tulajdonos adatait az OTP-nek.
De kimásolva:
" A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja 2015. június 8. (hétfő), amely napon a részvénytulajdonos értékpapírszámláján nyilvántartott OTP Bank Nyrt. névre szóló
törzsrészvény mennyiség jogosít a 2014. üzleti év után megállapított osztalékra. A tőzsdei fordulónap (cum-dividend date, azaz az utolsó kereskedési nap, amelyen még a 2014. évi osztalékra való
jogosultsággal történik az adásvétel): 2015. június 4. Az ex-dividend date: 2015. június 5. "
OTP részvényesek ide!