nekem ez korrekció, felfelé, vagy egy b jön le, vagy egy 5. hullám, vagy vmi nagyobb tf... a HS a kérdés, ha validálja, akkor rá kell adni és nem zárni...
nagyon meg kell gondolni a certit is és a napon túli shortot papírral, nagyon drága, főleg mikor menekülni kell belőle, órás chart alatt nemigen lehet kihozni nyereségesen (kivéve, ha nagy elmozdulás jön, de az ritka)
kalkuláltam, nagyobb tf, ezért nem papír short, hanem certi (hetes charton volt a setup, ezért nem mentem bele sima papír shortolással, mert adott esetben fél évig is lehet tartom, bár az nem az én asztalom...)
Holnap lemehetünk 160-190 közé (sicc!), de nem tudunk esni.
Hét nap múlva az FRSI várható értéke 8%-on van. 11 nap múlva 0%-on. Ilyen nincs.
Belefér, hogy egy-két nap lejjebb megyünk az előző napi aljnak, alatta maradunk az előző napi csúcsnak, de tartósan nem tudunk lefele menni. Kellenek azok a napok, amikor fölé megyünk az előző napi csúcsnak és fölötte maradunk az előző napi aljnak.
Takony üzemmód. Az belefér. Viszont hét nap múlva oly alacsony lesz az FRSI értéke, hogy onnan csak felfele mehetünk, ráadásul nem is keveset.
A hetes, hónapos chartok alapján várt lejtmenetet el fog kelleni halasztani későbbre.
nem tudom ki milyen stratégia alapján kereskedik, de attól nem változik meg a véleményem a piacról, ha valaki azt hiszi, azzal tudja befolyásolni a piacot vagy engem, h a számára nem kedvező véleményt leminuszolja. A piac működésének a feltétele, h az emberek ne totálisan egy irányba gondolkozzanak...
A piac már gratulált, kisebb nagyobb ráadásokkal részzárásokkal shortolom augusztus 19 előttről...
A záráson gondolkozom már, de egy kis részt meghagyok, mert ebben a felállásban benne van egy 4400 alatti (vagy 3000) célár. Majd a PA megmondja, h mit kell tenni.
OTP részvényesek ide!