hat nekem pedig az egyik titkos tippem a daimler, igaz nem technikai hanem funda alapon. az osszes komoly versenytarsa nagy visszahivasokkal tepazta a hirnevet az elmult egy evben (audi - dsg; bmw - legzsak; lexus - legzsak), jol mennek az uj modellek, az inveszticiok iden es jovore kezdenek termelni, a koltsegcsokkentes amit 2020ig eloiranyoztak mar 70%ban megvan...
Nekem 2 tema van longban
-lithium, az elektromos auto "kritikus" anyaga, foleg WLCDF, es keves SQM
-pillanatnyilag Brazil, PBR VALE, EBR.
Egyebkent, maradj egy jo, biztonsagos bankban, es cash-ban. Pont annyival er tobbet naponta a penzed, amennyit DAX es SPY esik. Majd 2 ev mulva a mai reszveny mennyisegnel 50%-nal tobbet vehetsz rajta
Nem fogod megbanni;-)
"Cash is king!", es hamarosan mindenki igy fogja tudni.
Szia,
Nagyon szépen köszönöm az elemzést.Jó hogy mondtad mert most akartam venni DB-t és Lufthansat. De akkor várok még egy kicsit.Mit vegyek akkor szerinted longra? Mert így meg csak áll bent a pénzem nem kamatozik semmit.
Szia,
1)A DAX USD-ben merve mar nagyon csufosan leszakadt az Augusztusi bottom ala, ami mara mar utolso kritikus support lett UER-ban, szoval a 8900 ala.
Nezd meg itt, ha nincs jobb keznel: link
Felulrol 4. kepen.
Szoval, DAX Eur-ben is kovetni fogja az USD/DAX chartot, ha megfigyeled, az USD-ben szamolt chart most elotte jar 1 hettel.
EGyebkent, a legnagyobb DAX tag, Siemens, is pocsek, nezd csak meg. De nezd meg Daimlert, vagy DB-t. Belevennel?
2)Nem kulonb a tobbi EUs Index se.
Es, eleg vicces, de EU-ban egyedul Italy-nak van eselye szerintem uj top-ot utni.
A tobbi praktikusan 3 honapja mind bear piacban van.
3)Az SPY-nak egy 1905 alatti szintig kene esnie. Ha sikerul, az alatt mar alig van support...es csak nagyon gyengek.
Ja, ez egyebkent igaz DAX-ra is, amint 8900 alatt lesz. Onnan nekem a legelso support 1600-1900 ponttal lejjebbre latszik.
4)Igazabol csak azt nem ertem, miert nem az a helyzet, hogy tele a DAX forum shortosokkal? Ehhelyett ott mar a sok beragadt gyulekszik megint, es mar 90% -nal tobben vannak viz alatt.
Haat, haat... nem tudom. A DAX eppen lefordulni keszul a 15 perces MA20-rol... Szerintem ha 9020 ala megy, akkor elkezdik a BUXot is onteni, kezdve a Richterrel.
OTP részvényesek ide!