Az Egyesült Arab Emírségek szívesen részt vesz az euróövezet megsegítésében - mondta az olajtermelő ország pénzügyminisztere, Szultan al-Manszuri vasárnap Davosban. link
"Az ilyesmire általában úgy tekintünk, mint lehetséges profitforrásra, nemcsak az Emírségek számára, hanem a többi Öböl menti ország állami vagyonalapja számára is" - idézte a davosi Világgazdasági Fórumon részt vevő minisztert a Dow Jones hírügynökség.
Nem nyitottam Start-számlát, mert valahogy nem vágom, mire való az egész. Aki esetleg már akkora guru, hogy 5000ft-ot is képes elfogadható időtávon belül megtöbbszörözni, az eljátszadozhat vele, ha nincs jobb dolga.
És akkor most hirtelen nem értem mi a probléma.Ez eddig is így volt.Az a rész csak az előző napihoz képest piros vagy zöld, a kötéslista meg egyértelműen.
De de ott igen piros vagy zöld az előző naphoz képest ,de az nem szokott úgy jelezni mint a kötés listán ,hogy az előző kötéshez képest eset vagy nőtt az ár és akkor az a sor tiszta piros vagy zöld lesz
Ez sajna valóban egy "gyenge pont" a Randomnál, mivel nem áll mögötte semmilyen bank, sem kicsi sem nagy. Lehet, hogy a kötésdíjakat emiatt (is) tudja ilyen relatív alacsony szinten tartani? Ez kétségtelenül egy kockázati faktor, egyéni megfontoláson múlik, bevállalja-e valaki így is a náluk történő kereskedést.
Lett volna olyan online vagy hagyományos tőzsdei szolgáltatásokat kínáló cég Magyarországon, amelyik egyik napról a másikra "eltűnt", és vitte az ügyfelek pénzét is? Én nem tudok ilyenről, igaz a 2008-2009-es válság előtti tőzsdézésben még nem vettem részt. Bevallom, egyedül a Cashline-ról tudok, aki nemrég abbahagyta a szolgáltatást de úgy rémlik, az is korrekten zárult végül:
köszi, szerintem ez egy jó téma, a tapasztalatok megosztására most, mikor nincs kereskedés. Erste-s (portfolio-s) vagyok, és csak a díjak miatt váltanék. Meg is nyitottam a számlát a randomnál,de kicsit bizonytalankodom. Nem vagyok meggyőződve a biztonságról...
Még nem is láttam "randomos banárt", ugyanis a neten indítottam a számlanyitást.
Nyitottatok ott start számlát pl?
Na gyors ránéztem.A kereskedési táblán akkor zöld ha plusz %-ban van a részvény ára az előző záróhoz, és akkor piros ha minusz %-ban az előző záróhoz.Gondolom erre gondoltál.Vagy neked az is állandóan egy színű? Az kötésenként nem változik. De még kérdezem,hogy Portfolio pro-nál vagy?
ez nem olyan egyszerű, mert én pld. átjöttem kötni a randomhoz, de a reált és PETI-t meghagytam a kbc-nél. Úgy veszem ki fmiki szavaiból, hogy talán ő is randomos, viszont a reált az erste NetBroker Pro rendszerén belül bonyolítja.
Kötésdíjak szempontjából jelenleg nincsen kedvezőbb a randomnál, ez az általános vélemény, melyet magam is osztok. Lehet, hogy a többi online brokiszolgáltató is lépni lesz kénytelen emiatt rövidesen, akkor meg majd meglátjuk, érdemes lesz-e ismét továbbálni...
Mivel a reáldíjak nagyjából azonosak mindenhol, ezért sokan a KBC vagy az Erste 5-ös reálját használják, mivel azokat könnyű megszeretni. A Randomnál is van ilyen, de a többieké (kivétel persze OTP!!) fejlettebb a randoménál.
Összegezve: Kötni csakis random, reálhoz megfontolandó kbc vagy erste, de ha egy helyen akarsz lenni, akkor az is random.
nekünk is a pro van de ilyen gondunk még nem volt. érdekes mert automatikusan ahogy változnak a kötéslistában az árak azt jelöli szinnel is. Vagy te nem a kötéslistára gondoltál?
OTP részvényesek ide!