A 16%-kos egykulcsos adó egy kívülről finanszírozott közszféra leépítéssel akár jó is lehet. Ezzel sok adó megemelkedik, de már nem éri meg áfát csalni.
"Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő vasárnap egy kérdésre azt válaszolta: a kormány 16 százalékos egykulcsos adórendszer bevezetését mérlegeli, és legkésőbb kedden kiderülhet, hogy lesz-e évközi adómódosítás."
azt nem tudom, hogy melyik részét vetted lehülyézésnek, mert szerintem nincsen benne /még ügyeltem is rá/. az meg, hogy megállapítottam, hogy pesszimista a véleményed, az nem vehető annak.
azt nem tudom, hogy melyik részét vetted lehülyézésnek, mert szerintem nincsen benne /még ügyeltem is rá/. az meg, hogy megállapítottam, hogy pesszimista a véleményed, az nem vehető annak.
Törölt felhasználó2010. 06. 06. 17:46
Nincs kizárva hogy nincs igazam.Egy biztos vagy igazam van vagy nincs igazam egyik az tuti.De egy fontos dologra nem adtál választ miután "lehűlyéztél".
De elég határozottan megmondtad hogy nincs igazam.
Mi történik ha gazdaság nem fejlődik a nagy fiskális megszorítások miatt - ja hogy nem lesz de akkor megbüntetjük - nő a hozamfelár - nő a kamatköltség és megy a spirál.Nincs pénz a beruházásokra a fiskális megszorítások miatt hát bogárkáim abból a GDP-ből nem sok fog kisülni.Ennek utána kellene nézni.Másik hogy olaj készlet nem igazán fogy.Egészen véletlenül csökkent sok hét után de kiváncsi lennék hogy Mexikói öböl katasztrófa miatt lezárt kutak mennyire csappantyák meg az olajkészletet.Ha jelentősen akkor huuuhhhha.Szinte kisebb mértékben fogy az olaj mint a válság közepén. link
Elmúlt uniós eredmények:Nőtt ismét a munkanélküliség.Több mint 10 éve nem volt ilyen magas.
Kiskereskedelem link
Katasztrófa elmúlt másfél év eredményét nézve iszonyat.3 hónap volt mikor emelkedett a forgalom havi szinten többin mind csökkenés volt.
Egy kis remény sugár ami az ipari termélés kiemelkedő volt illetve pozitív jelzések vannak az ingatlanpiacon is.
Nincs kizárva hogy nincs igazam.Egy biztos vagy igazam van vagy nincs igazam egyik az tuti.De egy fontos dologra nem adtál választ miután "lehűlyéztél".
De elég határozottan megmondtad hogy nincs igazam.
Mi történik ha gazdaság nem fejlődik a nagy fiskális megszorítások miatt - ja hogy nem lesz de akkor megbüntetjük - nő a hozamfelár - nő a kamatköltség és megy a spirál.Nincs pénz a beruházásokra a fiskális megszorítások miatt hát bogárkáim abból a GDP-ből nem sok fog kisülni.Ennek utána kellene nézni.Másik hogy olaj készlet nem igazán fogy.Egészen véletlenül csökkent sok hét után de kiváncsi lennék hogy Mexikói öböl katasztrófa miatt lezárt kutak mennyire csappantyák meg az olajkészletet.Ha jelentősen akkor huuuhhhha.Szinte kisebb mértékben fogy az olaj mint a válság közepén. link
Elmúlt uniós eredmények:Nőtt ismét a munkanélküliség.Több mint 10 éve nem volt ilyen magas.
Kiskereskedelem link
Katasztrófa elmúlt másfél év eredményét nézve iszonyat.3 hónap volt mikor emelkedett a forgalom havi szinten többin mind csökkenés volt.
Egy kis remény sugár ami az ipari termélés kiemelkedő volt illetve pozitív jelzések vannak az ingatlanpiacon is.
hát, Egon annak idején még 2400 fölött jósolta az 1200 Ft-ot techikai alapon, és hát igen sokan (titokban jómagam is) hülyének nézték :)))
Hogy meddig esik, nem tudom. De ha a pénzem felét elveszitem úgy, hogy az árfolyam a tizedére esik, akkor csak 3-szoros visszatesztre is 50% hasznom van. Ez jelen esetben 700 Ft alj és 2100 Forintos visszatesztet jelent.
Egyik forgatókönyvem, hogy az amerikai indexek is visszatesztelik a nyakvonalukat. (Addig még van idő bőven. )Akkor nálunk 2400 lehet a forduló. Pláne, ha Kósa még 2x megszólal:) A másik, hogy az SNP 1040-nél fordul. Akkor OTP kb 3900 lesz. Ez elérhető a héten. (De az 1040-es forduló nem jelenti azt, hogy 1 hónapon belül nem lesz mégis törés :)
szvsz ne vegyél bele. az alját nem találod el úgysem, akár 3xxx is lehet még. de ahogy érzed, tudod, ez kaszinózás ilyen időben. én pénteken belevettem, hátha hétfőn egy felpatt lesz, ez egyelőre kb 10% esélyt adok erre. Ami esélyesebb, hogy ilyen -1-2%-ban nyit, vagy többen. Mindenképpen eladom, és shortolom, ha minusban nyit. az is lehet, hogy felfelé megy az árfolyam, mert azért 5800-ról esett 4800-ig 2 nap alatt, ezt illene visszatesztelni. de nem úgy néz ki, majd később. én ha lemegy 3000 alá, akkor beleveszek, az biztos :)
A támaszok eleste a létező legjobb, ami történhet magasabb árfolyamokon. (Csak a helyét kell a támaszoknak lehetőleg minél pontosabban belőni) A támaszok eleste esetén szépen eladjuk kis veszteséggel, aztán lejjebb megveszük. És nem reszketünk, hogy fogy a pénz. Csak ki kell várni, hogy forduljon, és akkor majd busásan visszahozza. Ezt mondjuk elég sok időbe és pénzembe került megtanulni, de sikerült. Ezért mondtam, hogy a második körből nem akarok kimaradni :)
(Pl nekem mostanában 10 %-ot apadt a pénzem 7400 Ft-os árfolyam óta az eladás-visszavétel, ismét eladás-ismét visszavétel miatt, de azóta az árfolyam 36%-ot gyengült.
És ha még 5 %-ot veszitek 3900-ig - nem messze van - akkor már 48 %-os árfolyamesésnél tartunk. 2400-nél meg maga lesz a kanaán . Csak ki kell várni :)
a 3900 az persze, benne van, de én 3000 alatti, estleg a 85 forintos visszatesztről beszélek :) Amúgy az a vicces, hogy mindent bele lehet magyarázni mindenbe, vannak ezek a támaszok, meg rések, meg mindenféle gyertya, de pl a 15:00-ás cikk akkora egy baromság, hogy na! Biztos volt rés 100 ft-nál, ha most ott tartana az árfolyam, akkor az a 90-es éveki gigarally visszatesztje lenne? I.yenkor szvsz nem helyénvaló technikai elemzéseket gyártani, mert az 5200-as többszörösen védett ellenállás úgy tört le, hogy mégcsak nem is vette észre senki, hogy az ott van. Most pánik van, volt.
Azért remélem a hétfői esés nyitásban nem lesz túl nagy, túl szeretnék adni a rv-imen énis :) Lehetőleg nem nagy bukóban :) és esetleg shortolni is akarok.
Naná hogy pozitiv! 7000-es árfolyamnál mit lehet keresni? Hova várjuk? 9-re? 15-re?
2400-nál azért több tér van felfelé, nem? Mindig nem emelkedhet - ahogy örökké nem eshet. Már túl volt húzva az egész világ. Hónapok óta erre a korrekcióra várok.
Mondom, 3900-nél még csak medve piac sincs, csak visszateszt. A 2400 már más kérdés :)
Viszont én annak örülnék legjobban, tudok várni. (Tavaly márciusban se gondolta senki, hogy 1 év alat 6-szorozódik. Nekem elég lesz első körben a 3-szorozódás is. :)
OTP részvényesek ide!