1012 shortban vagyok, de nincs nagy jelentősége a pozimnak, mert az össz tőkéhez képest nem nagy tétel. Ha kell, akkor fordítok longba, és határidőt longolok. Nem csak shortolni szoktam határidőt!
Most viszont észre kellene venni, hogy van olyan, hogy tényleg esés van/lesz, és felpattanásba bele kell adni.
Valóban nem szoktam 4-5 hónapra pozit felvenni a tőzsdén. Csak annyit javasolok az OTP longosoknak, hogy a stoploss, azaz veszteség elvágó szintnél tényleg vágjon el, és ne csücsüljön egy rossz befektetésen, ha egyszer másban is foroghatna az a tőke.
Ha meg most is nyereséges a long pozija, akkor tegyen profitvédő stopot, azaz még nyerőben adja el...
Mert most sok minden rosszabb LEHET.
Lasd:CHF,5 eves CDS emelkedni fog,EUR (266-on lett felveve a big loan es mostanaban kell csengetni),tovabbra is magas a munkanelkuliseg bar nemi javulas tapasztalhato deeeeee.... .
Nézd én próbálom reálisan nézni és nem a vágyaimat hajszolom,se shortom se bank részvényem nincs gondolom shortban ülsz és érthető a 4000-es várakozásod.
ja, bocs közbe látom, hogy össze vannak szedve az érvek, akkor nem szóltam :) de más elképzelése akkor is lehet mindenkinek. sokan nem a napon belüli haszonra várunk, hanem akár 5-6 hónapot is képesek várni a haszonra.
jó, akkor minden tisztelettel megkérdezem én, hogy mennyivel jobban megalapozott a te elképzelésed, mint az övé? :) te/ti így szeretnétek, mert így van pozitok felvéve, ő/mi pedig imígy szeretnénk, mert úgy van pozink felvéve :)
Bocs, de a tanmesét újra át kellene olvasnod...
Most van az a fázis, hogy a kereskedő megbízottja 35-ért adja el a majmokat. A falusiak szeme előtt meg az 50-es ár lebeg...
így van, ez erről szól. soros biztos megint duplázni akarja a vagyonát :D érdekes, hogy nem nagyon látom, hogy ő eladogatna részvényeket. ez az a tipikus birka effektus. bár azért hétfőn lehet nekem is meg kéne shortolni otit :D de szvsz nem lesz itt (közepes időtávon) 4000-es otp. örüljünk, ha újra lemegy 6k alá és ott be tudunk vásárolni :) aztán meg mehet újra a csúcsok felé.
Teljesen egyetértek, most már az alját kell keresni, én a februári mélypontnál 300 pontnál magasabbra várom a mostani aljat a Dow-nál, ha visszanézitek az éves chartot elég feltűnő, mindig egy 2-300 ponttos magasabb alj. Nem nagyon szoktam elemezni, de ezt bárki láthatja.
A görögök pedig csak indok az esésre, kérdem én hová tüntek az aggályok mikor 5200-ról 7500-ig húzták az otit, akkor nem volt görög válság, még rosszabb volt mint most, akkor miről is beszélünk???!!
PÁNIKKELTÉS!
OTP részvényesek ide!