Ma nem voltam, vissza olvastam a mai napot.Möbiusz egész nap irt de amikor záróban beszakadt eltűnt, én ara gondoltam ma is oszt autógramot hm de eltűnt vajon miért?
HAHAHA.
Hamarosan nagyon elindulunk valamerre..hogy ez 1-2 nap vagy 1 hét lesz nem tudom....
Óráson RSI-ben meg MACD-on is masszív divergencia van...ez nem annak a jele, hogy van erő a papírban a további emelkedéshez. Ezen kívül óráson kialakult egy szűkülő háromszög amiből lefelé törtünk ki nagy forgalom mellett. Viszont az elmúlt pár napban eltűnt a forgalom a papírból, nap közben gyakorlatilag csak dt-s kisbüfik mozgatják szinte a piacot. És ami fontos! A 200 napos MA egyelőre még nincs leküzdve. Mindenesetre május elején volt egy hasonló szitu, ott is kétszer nekimentünk a 3200-nak, utána több napig szűk sávban oldalazás, majd letörés 2700-ig.
Egyébként S&P sem néz ki túl jól. Naposon kioldalazott egy korábbi emelkedő trendcsatornából, és eleinte 930 és 880 között mozgott (930 nagyon erős ellenállás, erősítve a 200 napos MA-val), a 880 is viszonylag erősebb támasz, de nem olyan betonfal. Azóta az S&P is bekerült egy szűkülő háromszögbe, egyre csökkenő forgalom mellett. Amerre elindul ebből a sávból, arra fog menni az OTI is.
Mindenesetre én valószínűbbnek tartanám a lefelét olyan 70 vs. 30% arányban
és ennek nagy része tdt zárás volt,legalábbis a könyv szerint.nekem jól jött ,mert nem tudtam zárni jó áron a reggeli shortomat.gondoltam minden mindegy alapon megvárom az automatikus zárást.szerencsére bejött!
A valságról hagy szóljak egy pár szót,és ez csak vegyétek saját véleményemnek. Persze hogy felelőtlen volt a bankok hitelezése. És legalább olyanfelelőtlenek az emberek többsége akik felszedik a csomó hitelt (és itt nem arra gondolok akinek tényleg szüksége van rá)hanem arra aki csupán rivalizálásból vesz fel autóra ,nyaralásra ,LCD tévére....stb..ők buták ők meg is érdemlik hogy bajba kerültek.A válságé felelősek azok a kormányok akik ez megengedték (söt rendeletekkel ebbe az irányba terelték) az egész világot a pénzügyi lobbi befolyásolására. És sorolhatnám még a felelősöket.De higyétek el a válság kirobbantójáról sehol nem esik szó.Van egy szűk pézügyi elit aki észrevette hogy mennyire sebezhető a pézűgyi rendszer a világon ,és ez az elit volt az aki az első dominót elbillentette,a többi meg már megy magától.Ez az elit hatalmas pénzeket keres az egész válságon ,plusz érdekeltségeket szerez a pénzűgyi szektorokba(mert negondolja seni hogy a Lehman Brothert a semmiért engedték csődbe menni,csak azért hogy uánna fellehessen vásárolni) ezzel mégnagyobb hatalmat szerezve maguknak . Meg is nevezném ezt az elitet (J.P.Morgan ők már a 29-32 válság elindításánál is bábáskodtak Rokkefeller-ékkel,ide sorolnám még a Rothschild-okot is És persze maga a FED az aki az egészet levezényli )
Én a héten dobtam el a márciusi vételeimet, de sajna még van a szeptember-októberiekből. Mivel bízom benne, hogy lesz még több is, nem vállaltam be a bukót.
A mostani magasságokról meg annyit: hzzászoktunk, hogy lehet olcsón venni 1-2K és most sokalljuk érte a 3K-t? Egy éve nem sokalltuk a 6-7K-t.
Viszont annyian várják az esést, hogy meg lesz, de nem akkor, amikor várjuk, hanem amikor nekik jó. Bár mi is szeretünk hintázni, de ha meghintáztatnak azt nem vesszük jó néven. Ezért kell a TA mellett a pszichológia is. Sztem.
a részvények szempontjából általam fontosnak tartott GM részvény jelenleg 0.8 dollár! A rohadt. Ez komoly. -30%. Ahhoz képest, hogy a "megmentése" után volt 3 dollár felett is...
Figyelj, mindenki túlvállalta magát.
Én is, de minden tartalékomat megmozgattam és segített az 1700-as OTI is:) és nem sok CHF alapú hitelem maradt, de megtakarításom sem.
Ha nem rúgnak ki, akkor valahogy túlélem ezt a válságot.
Sok embert ismerek viszont, akiknek eddig soha nem volt pénz gondja és most van, nem is kicsi.
Nem kell pálcát törni azok felett, akik eladósódtak, mert akik rendesen adóztak, semmi nem maradt a zsebükben. Ha egy ingatlant akartak venni és nem volt más segítségük, maradt a hitel, abból is tipikusan a CHF.
Talán ha nem szednék el az emberek fizetésének 60-70%-át, akkor nem lenne gond a törlesztés sem.
Mindenki sorolja be magát... nem mondom, hogy mindig full részletes analízist kell adni, meg az sem baj, hogy ha valaki rosszul tippeli meg az irányt, csak az előadásmódokkal, meg a teljes tudatlanság melletti kiselőadásokkal van a bajom.
És ez most nem neked szólt....
Nagyon jó példa volt a gdp adat körüli ugrálás, iskolapéldája volt, hogy hogyan lehet a remegő kezű FEL-LE embereket lehúzni pénzzel.
Aki elmagyarázza, hogy miért volt tankönyvbe illő iskolapélda annak adok egy sport szeletet :)
köszi..rossz érzésem volt a mai napot látva...vártam a hó végi zárást...de egész nap pirosban voltunk...s öntötték a molt s a ricsit..el kellett mennem...még bosszankodtam is, hogy miért nem stoppot adtam meg...gyönyörű lett volna, ha átugorja....ezt a mázlit...
Jah 300 darab ott figyel 3620-on;) kis pakkal játszottam ma hátha lesz belőle hétvégére strandra...de nem;p majd korrigálom de pont ezek miatt a hülye beesések miatt nem merek már venni sokat ezeken a szinteken...és ma lutri volt hogy merre megy tovább. Nincs nagy baj...előző napok meg plusszosak úgyhogy ennyi belefér.
OTP részvényesek ide!