10 éve megfogadtam: az életben nem tes be a lábam az OTP-be.
Mit tesz isten volt Soproni sörgyár pappérom amit meghirdettek: dematerializálni kell 2 héten belűl, mert ha nem akkor elvesztem.
Telefon vagy 10 belvárosi banknak, elzavartak mindenünne, nem csinálják.
Uccsó pinanyalatban eszembe jutott itt van nem messze 1 otp, meghívom őket.
Válaszuk:
Kérem fáradjon be, elintézzük.
Bementem, 5 perc alatt minden rendben volt.
Ott ragadtam azóta ugyanannál az ügyintéző lánynál, azóta is hozzá jártam mindíg, mindent megcsinált.
Már ő is kölcsönösen az ügyfelem, nem csak én neki!
o)))
Menjen csak felfele japán is, hiába van messze, vannak kínai részvény érdekeltségeim, jó lenne egy kis haszonnal kiszállni nem csak a belerakott tőkével :)
Óriási japán rekord húzza fel a világ tőzsdéit
2009-05-29 13:24:59 | Utoljára frissítve: 2009-05-29 13:45:48
A befektetők ma Japánnak örülhettek: a világ második legnagyobb gazdaságának ipari termelése 56 éve ne látott mértékben, 5,2 százalékkal emelkedett áprilisban, jelezve, hogy a vállalati szféra kezd magához térni a válság okozta kábulatból.
most 3600 körül ketyeg azaz egy nap alatt 4300-n lehet technikailag és elméletileg, szóval nagyon okosak voltak az elemzők, de gyarorlatilag semmit nem mondtak.
Egyébként mióta van bármi köze is az OTP részvény árfolyamának a cég teljesítményéhez?
Ez egy spekulatív részvény, köze nincs a cég teljesítményéhez.
KIegészítés CONCORDE OTP profit emelés módosítással
"
Továbbra is pesszimisták vagyunk a régió bankszektorának kilátásait illetően
Mivel úgy véljük, hogy a régióban a recesszió legnehezebb periódusa még előttünk áll, és ez a bankok hitelportfolióinak minőségében további romláshoz fog vezetni, azzal számolunk, hogy a nem teljesítő hitelekre képzett céltartalékolás valamikor az év második felében tetőzhet.
Az OTP első negyedéves eredménye lényegében megfelelt a várakozásainknak, azzal a megjegyzéssel, hogy a magyarországi hitelportfolió jobb, az ukrajnai pedig rosszabb képet mutat az általunk vártnál.
Ami az év hátralévő részét illeti, eredmény-várakozásunkat több tényező változása miatt is módosítottuk.
A stratégiai devizapozíciók számviteli elszámolásának változása 6,8 milliárd forintos növekedést indokol az adózás előtti profitra vonatkozó várakozásunkban, azaz a számviteli változások miatt ennyivel kisebb veszteség adódik ezeken a pozíciókon, 280-as év végi EUR/HUF árfolyammal számolva.
Az OTP az első negyedévben 19,6 milliárd forintos adózás előtti profitot termelt saját kötvényei visszavásárlása révén. Azzal számolunk, hogy az év egészét tekintve, tehát az első negyedév említett nyereségét is beleértve 35 milliárd forintos adózás előtti profitot ér el az OTP kötvényei visszavásárlásával.
A dollár/forint árfolyamra vonatkozó év végi előrejelzésünk is változott, 222 USD/HUF árfolyam helyett immár 212 forintos dollárral számolunk. Ez a változás korábbi várakozásunkhoz képest 2 milliárd forinttal növeli a konszolidált profitra megállapított becslésünket, annak révén, hogy az ukrajnai operáció - dollárban keletkező - vesztesége így forintban kisebb lesz.
Az ukrán leánybank hitelportfoliójának romlása jelenlegi várakozásunk szerint nem 2009-ben, hanem 2010-ben fog tetőzni. Ennek hatásaként az idei profitra vonatkozó várakozásunk 12,5 milliárd forinttal nő, a jövő évi becslésünk viszont ugyanennyivel csökken.
A kötvény-visszavásárlásnak az említetten kívül még egy hatása van, csökken ugyanis az OTP kamatfizetési kötelezettsége, ez a tényező mintegy 4 milliárd forinttal növelheti az idei év adózás előtti profitját a korábban számítottakhoz képest.
Bár a régiós bankszektor gazdálkodási környezetének kilátásai továbbra sem jók, a versenytársakhoz képest azonban az OTP relatíve alulárazottnak tartjuk. Az OTP részvényeinek év végi fair értékére vonatkozó várakozásunkat 4041 forintról 4301 forintra emeljük."
OTP részvényesek ide!