Az a gond hogy burkoltan fogalmazol .Én arra kérlek egyértelműen írd ,mit vársz Te a piactól rövid és hoszabb távon?Az hogy én mit olvasok ki a hírek soraiból az az én álláspontom ha érdekel szivesen megosztom veled,De én rra lennék kíváncsi hogy te mit vársz ?
Amugy meg én már sok ilyen emberrel találkoztam akik akkor jöttek a piacra amikor a legjobban tombolt a bika, és azt hitték hogy a megkeresett pénzűk az a ő saját és kizárólagos jó döntéseikből adódott (ezt nevezik egó-nak )rendszerint belőlük lesznek majd a nagy vesztesek ha a piac fordul .
Hát nézd majdnem minden fontos hírt berakok
persze nekem is van más dolgom nem tudok itt lenni
egész nap.
Itt van a legutóbbi:
19:59
Berlin megint átírta a büdzsét ([origo] - üzleti negyed)
szerintem ezt nem kell elmagyarázni
sőt ebből te is tudod hogy merre lesz középtávon.
Ja
és ez németország a mi kis országunk ettől sokkal rosszabb
helyzetben van
viszonyítás
foli ---regel kérdeztem tőled :Azt látni hogy te csak a peszimista beálítotságú hireket vagy hajlandó elólvasni ,de légyszives ird már le ha nem nagy kérés te mit vársz a piactól közép és hosszabb távon .Mert nekem nem tiszta hogy te ennyire peszimista vagy-e ,vagy csak ezeket a híreket linkeled be szórakozásból.
már így is belepumpáltak
rengeteg pénzt
ez azért van mert félnek
a sok munkanélkülitől.
a munnkanélküli nem szívodik fel
pláne meg nem akkor
ha az iparban szinte minden becsődöl
nem nem.. GM-nek vannak nagy nyugdíjalapjai és egyéb pénzügyi befektetései, azt az állam valszeg megmenti.
de a gyárban és a beszállítóknál (amelyik még nem ment csődbe) már régen leépítesek voltak.
Egyébként pl mi lesz ha Obama mégis megmenti, pl beolvad más cégbe a GM autó? akkor up lesz? DD
hangulat számít, long jó lakott akki realizálások lesznek (vannak 4 hete)
Figyelj .1- A kutyát macskát nem érdekli hogy a tőkéd hány számjegyű ,vagy talán azt gondolod azért mert a tőkéd 7 számjegyű akkor már te nagy valaki vagy.(vagy mért tartottad ez fontosnak elmondani nem kérdezte senki) 2-Ha két hónapja tőzsdézel és 25% hasznot csináltál ne gondold hogy olyan űgyes vagy,már csak azért is mert az elmúlt 2 hónapba ha bevásároltál két hónappal ez előtt akkor most a profitnak legalább 100%-nak kellene lenni.Ha nem ennyi akkor ki-be ugráltál és csak ezért 25%a hasznod,ezért nem kell a saját válladot veregetni és dicsérni magad. Persze a 25% nem rossz hozam két hónapra ha megbirod tartani ,de majd ha változik a piac akkor majd elbukod ha nem vigyázol.3-Ha valaki keményen fogalmaz a megnyilvánulásaiddal kapcsolatba ne gondold hogy az feltétlenűl rosszat akar neked talán még többet is segit(ek ha odafigyelnél és félretennéd az egódat.
A tőzsdei nyereséget általában más pl kincstárjegyhez szokták viszonyítani. 2-3 szoros évi kincstárjegyi nyereség (stabilan évente) az remek teljesítmény!
az most 25-30%.
én se vagyok penge tőzsdés. kábé vakmajom taktikával tavaly júliusban belenyúltam egy otp-s kötvényalapba: 9 hónap alatt csinált 32%-t. amikor nagyon beszakadt a bét, akkor nagyon vették.
OTP részvényesek ide!