Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 02. 13. 01:00
Előzmény: #163052  Törölt felhasználó
én kezdő tőzsdés vagyok, de 33 éve közgazdász. (pici szégyennel írom).
ez a gyj nem olyan gázos, sőt inkább jobb, mint amit a ma délután beárazott.
esti futik nem adnak sztem okot a pánikra, talán a dax nem egy rózsa.
3K longban ülök és mérsékelt emelkedésre számítanék, konkrétan 2400-2600 közötti
hullámvasútra.
Sztem jut falat portinak és phxmike-nak is,
meg talán én is fogok valamit a whiskys poháron kívül :)
ha baromságot írtam bocsánat!!!
az ital teszi :) de a stesszre ez jó megy 1 kis du*ás
bocs.
az élet és b.egon majd korrigál engem...
osztalék: ha a volatilitáson fogni tudok, az több lé.
phxmike azt hittem te TDT-zel :) ezer bocs,
újoncként nagy a pofám, nem?
Törölt felhasználó 2009. 02. 13. 00:58
Előzmény: #163052  Törölt felhasználó
"azert ne felejtsuk mar el emberek hogy a tozsden vagyunk a reszveny utan pedig osztalek jar"
Ne nevettessétek ki magatokat ezzel a hülye osztalékdumával. Végiggongoltad, hogy az osztalék önmagában nem értéknövelő, tehát 0.0 árfolyamhatása van? Ilyen helyzetben egy bank esetében pedig kifejezetten negatív. Csak mondom, de már nem először, tehát úgy látszik, nem érted.

Az eredmény nagyon vegyessége miatt egészében nehezen értékelhető gyorsan. És összesen azt mondanám rá, hogy megnyugtató hatású, tehát inkább pozitív. Nyilván voltak jólértesültek is a piacon, nem véletlenül pattant vissza 2 hete a mélypontról és nem véletlenül teljesítette felül a szektortársakat a héten, különösen jól viselkedett kedden és szerdán.
fodorf 2009. 02. 13. 00:58
Előzmény: #163055  Törölt felhasználó
így, így...lehet csak hétfő kedd lesz az emelkedés motorja...
Törölt felhasználó 2009. 02. 13. 00:57
Előzmény: #163055  Törölt felhasználó
lehet hulyeseg megkerdezni de van meg valami hely ilyenkor aki elemzi egybol a kijott gyj-t ? :)
fodorf 2009. 02. 13. 00:56
Előzmény: #163050  Törölt felhasználó
persze, de megszüntetne egy fontos bizonytalansági tényezőt...
Törölt felhasználó 2009. 02. 13. 00:54
Előzmény: #163049  Törölt felhasználó
nem hiszem hogy 9-kor dol el :)

majd hetfore derul ki igazan hogy mire is lesz jo a kovetkezo par nap :)
fodorf 2009. 02. 13. 00:54
Előzmény: #163044  fodorf
Bejelentik az ukrán leány eladását holnap?
leírás is pozitív..

----------------------------------------------------------

A többség pluszos OTP eredményt vár
(NAPI) 2009. 02. 12. 8:07:00

Veszteséggel zárhatta a tavalyi negyedik negyedévet a leírások miatt az osztrák Erste Bank. Van olyan elemző, aki elképzelhetőnek tartja, hogy az OTP pénteken megjelenő gyorsjelentése is veszteséges utolsó negyedévről ad számot, de a többség pluszos mérleget vár.

Rovat cikkei
Folytatódott a visszavonulás
Tovább gyengült a forint, 300 közelében járt az euró
Lerántották az OTP-t, felhúzták a Richtert
A banki kamatcsökkentések az alapok felé terelték a pénzt
Tavalyi mélység felé tart az amerikai tőzsde
FórumHozzászólás a cikkhez

A Napi Gazdaság cikke

Az előző évekhez képest érezhetően kevesebb lesz az OTP negyedik negyedéves nettó profitja, a korábbi 50 milliárd forint feletti eredmény után most 40,8 milliárd forintra számítanak a Napi által megkérdezett elemzők a rendkívüli tételek nélküli nettó profit soron. A rendkívüli tételekkel együtt azonban ennél jóval kisebb, csupán néhány milliárd forint eredményt kalkulálnak átlagosan a szakértők, de van, aki veszteséges negyedévet is el tud képzelni.
Mindez az Erste szerdán közzétett profitfigyelmeztetése alapján nem is lenne meglepő, hiszen a negyedik negyedévet veszteséggel zárhatta az osztrák bank, amely jelentősen cégérték (goodwill)-leértékelést hajtott végre.

A Napi által megkérdezett elemzők többsége szerint az OTP esetében most nem az lesz a fontos, hogy az elemzői konszenzusnál 4-5 milliárddal több vagy kevesebb lesz-e a magyar pénzintézet nettó profitja. Éppen ezért van olyan elemző, aki nem is készített pontos számításokat a várakozásairól.

A lényeg a portfolió romlása

Sokkal fontosabbnak tartják ugyanis, hogy milyen portfólióromlás következik be, illetve milyen céltartalékolást hajtott végre a bank, illetve a gyorsjelentést követő sajtótájékoztatón milyen előrejelzést adnak az idei évre vonatkozóan a bank vezetői. Az elemzők többsége szerint biztosan szükség lesz a céltartalékok növelésére.
Sőt az Erstéhez hasonlóan valószínűleg goodwill-leírásra is rákényszerül majd a magyar bank, aminek inkább csak az időpontja kérdéses.
Az OTP árfolyama a kedvezőtlen nemzetközi hangulat ellenére emelkedett az elmúlt két napban a tőzsdén, amiben szerepet játszhatott az a piaci pletyka, hogy a gyorsjelentéssel együtt bejelentik az ukrán leány eladását. Ez a bank legkockázatosabb piaca.
Az Erste 570 millió eurós goodwill-leírást hajtott végre egyes külföldi leányvállalatainál. Az Erste Group Bank AG tavalyi nyeresége így 860 millió euróra csökken az előzetes, nem auditált számok szerint - tette közzé profitfigyelmeztetésében az osztrák pénzintézet. A társaság, amely 2007-ben még 1,17 milliárd eurós profitot jelentett, a kelet-európai vagyonelemekkel kapcsolatos leírásokkal és a növekvő kockázat miatti intézkedésekkel indokolta a csökkenést. A működési nyereség ugyanakkor 19 százalékkal, 3 milliárd euróra emelkedhetett tavaly, ami jobb, mint a 15 százalékos bővülést valószínűsítő belső előrejelzés. A biztosítási üzletág eladása ellensúlyozta a szerbiai, romániai és ukrajnai érdekeltségek veszteségeit. A pénzintézetet súlyosan érinti a pénzügyi válság kelet-európai terjedése, 2007-ben ebben a térségben termelte meg működési nyeresége 55 százalékát. A bank októberben 2,7 milliárd eurós állami segítséget kért. A részletes adatokat február 27-én teszi közzé a bank.

link
Törölt felhasználó 2009. 02. 13. 00:54
Előzmény: #163022  Törölt felhasználó
ilyet ne várj porti írogatja...
Törölt felhasználó 2009. 02. 13. 00:53
mio-nak igaza van!
negyedeves osztalekeloleg fizetese!

azert ne felejtsuk mar el emberek hogy a tozsden vagyunk a reszveny utan pedig osztalek jar, nem azert talaltak ki a reszvenytarssagi format hogy csak vegyuk kilora a papirt.
reszt akarok a haszonbol
persze penznyelonek is igaza van a penzt nem kell elszorni de valamit lehet adni ugy hogy jusson is maradjon is es ez raadasul nagyon pozitiv uzenetet hordozna!
Törölt felhasználó 2009. 02. 13. 00:52
Előzmény: #163042  Törölt felhasználó
Én megnyugodtam...
A világégés scenario egyelőre nem jött be.
Innentől minden messiás a Q1-et fogja várni és arra alapozza az 1500-1300- 800-as célárakat....
Utána meg jön a Q2-re ugyanez... :)

És itt lesz a longos oldal is , akik az ötszámjegyűben gondolkodnak...

Szóval boldog hullámlovaglást mindenkinek! ;)

Szal nyugodt vagyok, a piacot meg lesz@rom. Úgyis az lesz amit mondok neki...
Csak legyen időm kivárni! :D
Törölt felhasználó 2009. 02. 13. 00:52
Ukrán leány eladása az ár függvényében akár negatív is lehet.
Törölt felhasználó 2009. 02. 13. 00:51
nyilván a longosok a jó hírt a shortosok a rosszat látják benne. ma 9 kor eldől, melyikek volt nagyobb jelentősége:)
Előzmény: #163041  fodorf
az egesz jelentest a piaci kornyezetben kell nezni
ne az elozo evekhez hasonlitsa senki
most valsag van es az a negyedev ami kijott az teljes egeszeben ezen ment keresztul
ahogy te is mondtad ilyen helyzetben soha rosszabbat

a reszveny ara mar a padlot surolja
nyilvan nem ettol lesz megint 6000 de most ha megnyugodnak a kedelyek vegre es gyakorlatilag ebbe a gyj-be mar a leirasokkal es egyeb kockazatokkal egyutt minden negativum utan is 0-an tudott maradni akkor egy 3000-es szint elvarhato
hiszen teljesitette a kituzott celokat es ami nagyon fontos egyedul maradt eletben

majd pl az meg dobhat rajta ha megkapja mondjuk az AAA minositest
gyurcsany bacsival egyutt bejelentik a garanciat es kesz meg is van amit az eu mar jovahagyott...
Előzmény: #163028  prfecó
amikor már nem "életveszényes" akkor már drága.
Törölt felhasználó 2009. 02. 13. 00:49
Előzmény: #163040  Törölt felhasználó
Azért ebben a helyzetben egy felelősen gondolkodó menedzsmentnek még néhány ettől negatívabb szcenárióval is illene számolnia...
Törölt felhasználó 2009. 02. 13. 00:47
Előzmény: #163042  Törölt felhasználó
és rájövümk ,hogy az igazság odaát van
fodorf 2009. 02. 13. 00:47
Előzmény: #163040  Törölt felhasználó
pozitív bejelentések
- állami garancia biztosítása,
- ukrán eladás,
- új forrás megszerzése
- új tulajdonosi szerkezet

más?
Törölt felhasználó 2009. 02. 13. 00:46
Előzmény: #163017  fodorf
talán azt jelenti 2009re koncentrálnak-
Nekem az tény sokan aggódtak,hogy nem hozza az eredményeket az otp ezért esett, de mivel,hogy hozta akár emelkedhet is. nem kicsit, föleg egy 100ft feletti osztalék igéretével..cash is akad böven..
Ha nem lép csányi vsz elveszik töle a bankot a regnálók,hatalmas nemzetközi kapcsolatuk van soros is kujtorgott erre feketej is zizeg mostanság... hatalmas imf hitelkeretet kaptunk, én eur puccsszerű bevezetését sejtettem de bármi lehet.
Lehet egy kampány mentsük meg a bankunkat... sok részvényt adtak sokat vettek tehát átcsoportosítottak, amcsik is itt adták el rengeteget és nem a nemzetközi piacon hanem itt mert itt levihették könnyen az árat.
Törölt felhasználó 2009. 02. 13. 00:46
Előzmény: #163041  fodorf
Noh, úgy látom, a lényeg, nem lettünk sokkal okosabbak.

Holnap 16:35 -kor viszont mindenki valóságos Einstein lesz már.

fodorf 2009. 02. 13. 00:42
Előzmény: #163036  Törölt felhasználó
:-)

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek