Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 03. 30. 22:32

Erteljuk Kokat  

Holgyeim es Uraim!

A Portfolio olvasoitol velemenyem szerint elvarhato, hogy hidegg fejjel es erveket utkoztetve ertekeljuk a gazdasagi miniszter masfel evet es ennek fejeben szavazunk neki bizalmat vagy nem.

Vitainditonak nehany teny:

-x 100 km atadott autopalya es gyorsforgalmi ut

-hankook gumigyar es altalaban a tokebearamlas gyorsulasa

-latvanyos unios fejlesztesi palyazatok orszagszerte ( gvop, rop, hefop stb. )

-15 milliardos reform a gkm-en belul

-a kkv finanszirozasi lehetosegek latvanyos novekedese

POZITIVUMOK

-mintha vegre lenne gazdasagi koncepcio

-dinamikus, vegrehajto manadzser szemlelet

-koltseghatekonysag

-perspektiva egyaltalan remeny!

NEGATIVUM

-neha nagy arcu kommunikacio

-gyenge egyuttmukodes penzuggyel

Varom a velemenyeket!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 03. 31. 19:38
"Addig lopjunk, amíg lehet" - jelentette ki a budapesti legendárium szerint a ciklus valamelyik estéjén egy asztaltársaságban Magyar Bálint. Fene tudja, hogy így volt, vagy sem, de tulajdonképpen mindegy, hiszen szabad szemmel is jól látható, hogy Magyar Bálint és köre szarrá lopta magát az elmúlt négy évben. Márpedig „az anyagiasság, a pénzbálvány imádatának örökké aktuális, ámde visszataszító bűne” a fösvénység.

Szinte nem volt olyan közbeszerzése az oktatási minisztériumnak, ami ne bűzlött volna valamitől. Az oktatási tárcánál ugyanis - üvegzsebtörvény ide vagy oda - képtelenség felderíteni a több milliárd forintos közbeszerzéseket. Ennek egyrészt az az oka, hogy a közpénzlopásnak egy új formáját sikerült kidolgoznia a jelenlegi kormánynak. Az új trükk a különféle tárcák büdzséjéből cseresznyéző kht-k, azaz közhasznú társaságok bevonása a közbeszerzésekbe, és a sláger: a közbeszerzések titkosítása ilyen-olyan ürüggyel. Így történhetett, hogy az a néhány balhé, amit az alulképzett magyar újságíró-társadalom ki tudott robbantani, vagy az oktatási tárcához tartozó Educatio vagy a Sulinet Kht-hoz kötődik.

És hát rengeteg pénzt lehetett zsákmányolni az elmúlt négy évben. Be kellett drótozni az összes magyar iskolát internettel (Közháló-program, Elender-botrány), az internethez számítógépeket is kellett vásárolni (ingyenes IBM-gépek több tíz millió forintért), a számítógépekhez digitális tananyagot kellett gyártatni (a Sulinetnél ez a folyamatos közpénzherdálás egyik fő területe), a digitális tananyaghoz meg lejátszó programokat kellett venni (az LMS és más parasztvakító rendszerekre újra és újra, még most is írnak ki pályázatokat).

Ezek a digitális kütyük és eszközök pedig mind olyan természetű dolgok, hogy - aki kicsikét is jobban ért az információtechnológiához, mint Rogán Tóni rendszergazdái, az tudja - észrevétlenül el lehet kérni értük tíz, de akár ötszáz forintot is. Ha valaki lopni akar, az útépítés mellett ez a legideálisabb terep a bűnös és kapzsi gyarapodásra. Mindent összevetve Magyar Bálint miniszterként való létezése egyértelmű jele annak, hogy Isten nincs. Vagy ha mégis, tényleg kifürkészhetetlenek az útjai.

A fösvénység pedig fösvénységet szül. Ugye, mindenki tisztában van azzal, hogyan csinált Kóka Jánosból milliárdost Magyar Bálint? A fösvénység talán az SZDSZ legnagyobb bűne, ami még a nagy MSZP szemét is böki, legalábbis sokan nem értik a kommunisták között, hogyan lehet, hogy miközben a miniszterek aránya a kabinetben 13:4 az MSZP javára, a közpénzlopás aránya ennél sokkal kiegyenlítettebb. És akkor Horn Gáborról még egy büdös szót sem szóltun
Törölt felhasználó 2006. 03. 31. 19:20
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
hát azért a pár milliárddal kapcsolatban jó lenne, ha valaki elmesélné nekem azt az szdsz-es sulinetes történetet. én nem tudok részleteket, de ti biztos nagy internetguruként el tudnátok mondani az elender sztori-t.

persze tudjuk, a többi it cég állami megrendelései is miről szólnak:(

de hát az szdsz-nek is kellett, kell a pénz a kampányokhoz:(

én eddig szadesz szavazó voltam, most már nem. csak nem tudom kire lehet itt szavazni
Törölt felhasználó 2006. 03. 31. 18:09
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
Ha nem menti meg a Transelektrot akkor valszeg még 5000 munkanélkülivel több az utcán.

Nekem nem túl szimpatikus, de az igaz amit már valaki írt, hogy eddig Ő az egyetlen miniszter aki elkezdte a minisztériuma racionalizálását (,mindnek ezt kellene csinálni).
Törölt felhasználó 2006. 03. 31. 17:53
Sziasztok!

Eloszor thx a sok hozzaszolasert! Eleg erdekesek es vegyesek. Nehany kiemelt dologra reagalnek:

Transelektro: ez erdekes. Mert miutan mentoovet dobott ugy tudom azonnal belso vizsgalatot rendelt el a cegnel, mivel gyanus volt hova folyik penz. Sztem ezzel kiemelkedik a mezonybol mert a tobbi miniszter nem nezi hova folyik penz.

Korrupcios ugyrol nem tudok, ha tenyleg van azt irja meg vki! De tenyleg!

Azt, hogy a vagyonat hogy szerezte szerintem felesleges vizsgalni o kimaradt a nagy privatizaciokbol meg rendszervaltasbeli okoskodasokbol. Az o vagyona legalisan es nyomon kovethetoen keletkezett. Az ilyen "lopott penztargepes" varosi legendakkal inkabb maradjunk otthon:)

Na viszont ez a NABI-s Ikarus felvetes erdekes! A Koka mint liberalis miniszter a szabad piac hive es nem nezi soha a zaszlot a termeken. Ez nemzeti szempontbol elitelheto de piaci szempontbol nem.
Igazabol ugy van igazad Jancsika, hogy nincs igazad.

Petretei: igazsagugyminiszter.
jancsika 2006. 03. 31. 12:18
Előzmény: #14  kezdõ
KOKA sztem k...tt aktív figura. Az a típus aki nem ért semmihez, de még is nagyon nagy a marketingértéke. Az mindenképpen jó pont, hogy egyedi, és polgárpukkasztó.

Lássuk az árnyoldalt.
A liberalizmusról beszél, mégis ad 2,5mrd-ot egy olyan cégnek ahol a megtérülés bizonytalan ( Transzelektro) . Azt a pénzügyi berkekben nyílt titok, hogy már az előző MFB-s hitelnek is nagy "ára" volt.
Gazdasági miniszterként nem értem miért nem állt ki pl a NABI, vagy IKARUS hazai tendernyeréseiért. (Made in Hungary)

És a demagógia: Munkahelyteremtés stb.

Szóval Kóka nálat 10-ből 6-os, mert a miniszternek el kell adnia magát.

Ui: Tugdja valaki ki az a Petrétei?

Törölt felhasználó 2006. 03. 31. 11:58
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Szerintem meg ez a topik ugy ahogy van SZ, egy arva szempillantast sem erdemel.Csak foglalja a Portfolio draga tarhelyet, szvsz.
Törölt felhasználó 2006. 03. 31. 11:30
Lopott pénztárgépek forgalmazásával indult karrierje Zuglóban. Ezek után arroganciával ügyeskedéssel politikai karriert is csinált. Ennyi. Ezen nincs mit értékelni.
Törölt felhasználó 2006. 03. 31. 11:29
Előzmény: #12  matgab
Matgab!

Vitatkoznék a "vagy"-gyal, szerintem "és"-ről van itt szó.
Ha meg akarsz gazdagodni, akkor nem szakadhatsz el a (tágabb) környezetedtől. Más kérdés viszont, mire használod azt a vagyont, vagy hatalmat.

Kezdő!
Persze, hogy mindenki közpénzből kampányol, mivel a pártok csak közpénzből gazdálkodnak (remélem). Viszont Kóka nemcsak ezt a keretet használja, hanem a GM-ét is.
kezdõ 2006. 03. 31. 11:24
matgab
Soha nem szavaztam az SZDSZ-re. De ettől még ha valaki tehetséges, bármely oldalon is áll azt el kell ismerni. És azthiszem ő az egyetlen akiről csak ilyen fórumokon állítják hogy korrupt módon gazdagodott meg. És valóvan okos, gondolom kapcsolatai is vannak főleg mostmár. Nézd meg hány éves. Ő már ennek a rendszernek embere, koránál fogva " előélete " sem lehetett.
Törölt felhasználó 2006. 03. 31. 10:43
Lehet, -10 vagy +10, de a Magyar politikusok közül ő csinálja legjobban a dolgát.
(sajnos)
matgab 2006. 03. 31. 10:11
Előzmény: #11  kezdõ
Kezdő,
Szerinted itt Mo.-n a milliárdjai a nagyon okos vagy a nagyon korrupt esetleg nagyon jó kapcsolatokkal rendelkező tagoknak vannak??

Szerintem kiszállok a topicból, mert egy csomó új ember kezdte ezt megindítani, akiktől még semmit nem is hallottam, esetleg SZDSZ pártaktivisták...

Csak , hogy bosszantsam őket, hajrá JOBBIK, 3 út!
kezdõ 2006. 03. 31. 10:08
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Ti nagy üzletemberek nézzetek magatokba, szerintem aki vágja csak irigyli, mert tehetséges, és minden megvan benne ami egy jó üzletembernek kell. Azért vitte sikerre a saját vállalkozását kétszer is.
Ti is megcsinálhattátok volna, ő sem milliókkal kezdte. Végre valaki nem a közből akar meggazdagodni. Ha annyi idő alatt a gazdaságot is rendbe teszi amennyi idő alatt gazdag lett, mindenkinek jó.
Közpénzből kampányol. Süket duma, mindenki azt teszi, de ő nem abból él.
Nektek senki nem lenne jó miniszternek.
Csináljátok utána ha tudjátok.
matgab 2006. 03. 31. 10:07
Előzmény: #9  werkaz
Hát, ha úgy vesszük nekem is túl baloldali, én jobbról közelítem...
(de legalább nem alulról/hátulról...)
werkaz 2006. 03. 31. 10:05
Előzmény: #7  matgab
matgab a fidesz nekem meg inkább túl baloldali.
Törölt felhasználó 2006. 03. 31. 10:03
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Kóka gyakorlatilag értékelhetetlen, egy magamutogató pojáca, mindenféle szakmai háttér nélkül, pont mint a főnőke.
Tipikus SZDSZ-es, aki állandóan az állami szerepvállalás csökkentéséről beszél, de az egész létét az állammal kötött (számára) előnyös szerződéseknek köszönheti.
- az autópályépítésekhez semmi köze, arról még az elődje, meg az előző kormány döntött (egyébként hol a 800 km új autópálya??)
- tőkebeáramlás gyorsulása ???
hankook-ot még ne ünnepeld, különös tekintettel a körülötte tapasztalható ingatlanspekulációk miatt
- uniós pályázatok semmi köze hozzá, már több éve futnak, viszont nagyon keveset fizettek ki eddig a nyerteseknek
az utolsó kettőt nem tudom honnan veszed
matgab 2006. 03. 31. 09:53
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
A Fidesz nekem túl állóvíz...
Törölt felhasználó 2006. 03. 31. 09:46
Előzmény: #4  matgab
Az eladósodottsághoz se politikai, se szakmai köze sincs.
Miniszterelnöki elhatározás volt, hogy a lehetőségeken felül költünk jóléti intézkedésre (ezt nem lett volna szabad) és infrastrukturális befektetésre (ez jó döntés volt).
Az ő feladata ezeknek a befektetéseknek a levezénylése, és gazdaságélénkítés volt.

A Hankook a kis- és középvállalkozásokat is helyzetbe hozza. Ráadául, ha ezt a pénzt a fent nevezett vállalkozásoknak adjuk, akkor feljetlenebb technológiát támogatunk.

Konkrétan milyen korrupciós ügye volt? Én nem emlékszem ilyenre.

U.i.: remélem nem veszed sértésnek, ha drukkolok, hogy az április 9-én a Fidesz részvény-vásárlásodnál is bejön a Matgab-faktor és bezúg vagy 10%-ot. ;)
Törölt felhasználó 2006. 03. 31. 09:37
Előzmény: #4  matgab
+10est adok. Akik bevalasztottak a gaskajat annak -10est.Elobbit azert , mert jobban jart ezzel a poszttal, mintha maradt volna az egyszeru uzleti szferaban , az az jol csinalta.Utobbi ertekelesem, az orszag karokozasaiert ( ami nem kizarolagos, de En itt kizarolag csak ezeket veve szempontnak) amit a parlamentbe juttatasukkal elolegeztek meg.Szoval az osszeredmeny azert csak 0 lett, egy furcsa szamitas alapjan :((
matgab 2006. 03. 31. 09:20
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Kóka= -10, a nullához sokat kéne dolgoznia...Vagy éppen talán kevesebbet...:)

Szöveges értékelés:
Azért azokról az apró problémákról, mint a makromutatók (eladósodottság, munkanélküliség, stb...) nem kéne elfeledkezni az értékelés során...

Hankook: ja semmit nem adózik szinte, cserébe meg kap egy csomó támogatást...És nem egy jóléti cég, már ha csak a Dél kelet ázsiai cégekből indulunk ki, az biztos...

Persze, ha azt is belevesszük, hogy a legkorruptabb államok egyike vagyunk, aki ez ellen nem is küzd, és milyen társadalmi feszültségek húzódnak az országban, akkor persze mit tehet egy szerencsétlen gazd-i miniszter ez ellen??
Talán privatizálhat egy kicsit a zsebére és akkor be van védve hosszú hátra lévő élete a mindenkori külső hatásoktól...
Egy undorító SZDSZ banda tag...
Törölt felhasználó 2006. 03. 31. 09:17
Nagyjából egyetértek, Asquith. Talán egy-egy kiegészítés.

Pozitívumok:
Az ő minisztériumában indult meg egyedül az intézményi reform - Sárközy elképzeléseinek megfelelően, amiről eddig mindenki csak beszélt.

Negatívum:
Nem az a bajom a kommunikációjával, hogy "nagy arcú", hanem az, hogy közpénzből kampányol.
Törölt felhasználó 2006. 03. 30. 23:08
ok.ertelekjuk
Koka=0

Topik gazda

Asquith
5 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek