Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 03. 25. 17:57

A FIDESZ NEMZETI SZOCIALIZMUSA - LASSAN ELKEZDHETÜNK FÉLNI?  

Hát, én tényleg kezdek félni.....

bár azért remélem nem győznek.

na nem azért mert a maszop jobb, dehogy...de azért ezek a zsebhitlerek félelmetesek!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
elemes
elemes 2006. 03. 27. 17:44
Előzmény: #92  Knight Tyris
#100
Nem tudja.

De nem is azért jött ide.

Elkapta a választási lázat.

Ez olyan, mint a nátha, nem halálos. Ha kezeled, tizennégy nap, ha nem kezeled, két hét.
Törölt felhasználó 2006. 03. 27. 16:46
Előzmény: #98  adam
#99
A tényszerűség, tárgyilagosság és gazdagodó?
adam 2006. 03. 27. 16:42
Előzmény: #97  Törölt felhasználó
#98
NE SZAVAZZ A FIDESZRE!
NEM KELL FIDESZDIKTATÚRA!
LE AZ ÖNJELÖLT ZSEBHITLEREKKEL!
Szerinted ez dicséret? csak a tényszerüségért ezt ma írta.
Törölt felhasználó 2006. 03. 27. 16:33
Előzmény: #91  elemes
#97
elemes
Nem szidta a Fideszt, de mást sem egyetlen szó sem esett más pártokról, csak tisztán az eseményhez kapcsolódó dolgokról!
Törölt felhasználó 2006. 03. 27. 16:25
Előzmény: #95  Törölt felhasználó
#96
Te valóban hallottál már olyat, aki 25 éves fiatalra, mert még nincs gyermeke, azt mondta volna, hogy nemzetromboló?
Vagy csak szerintem erősebb szidalom ez, mint a lehülyézés?
Törölt felhasználó 2006. 03. 27. 16:13
Előzmény: #94  Törölt felhasználó
#95
Most 25 vagyok; még nem szeretnék gyereket. Még csak az egyetem legvégén járok, de nem is ezért nem szeretnék, hanem mert még nem érzem magam elég értennek akkora felelőséget vállalni, mint a gyerekvállalás vagy a házasság. Van 1-2 ismerősöm akinek már van gyereke és nagyon szeretik a gyereket, de látni rajtuk, hogy sokszor irígylik, hogy én még relatív gondtalanul élem az életem és nem kell arra gondolnom, hogy miből adok a kicsinek enniadni.
És hogy szívesen jönnénk el esténként meginni néhány sört és beszélgetni, de ők már ezt nem olyan könnyen tehetik meg (nem a pénz, hanem a felelősség és elfoglaltság miatt).
Hozzáteszem én a családban is ezt láttam, mert Apukám már 30 feletti volt amikor én születtem és én az első gyereke vagyok.

A lehülyézés az nem biztos, hogy szó szerint volt, de egyes politikusok a hozzám hasonlóakat nemzetrombólónak, stb. tartják.
Én inkább megfontoltnak gondolom az ilyen embereket.
Persze nem itélem el azt, aki 20 évesen csinál gyereket, az az Ő dolga.
Törölt felhasználó 2006. 03. 27. 15:54
Előzmény: #93  Törölt felhasználó
#94
Nem szeretnél gyermeket?
S ezért le is hülyéztek?
Ki volt az és biztos, hogy ezért tette?
Törölt felhasználó 2006. 03. 27. 15:49
Előzmény: #86  Törölt felhasználó
#93
Attól, hogy nincs (még) gyerekem (,pedig liberális felfogású vagyok) szerintem is jutalmazni/támogatni kellene azokat akik mégis be merik vállalni manapság ezt a nagyon kemény és felelőségteljes dolgot.
Igenis kell adni adókedvezményt, családi pótlékot... ,persze a túltámogatást sem tartanám jónak, hogy egyesek csak a támogatásokért csináljanak gyereket.
Viszont azt nagyon elítélem, hogy lenézik és lehülyézik azt aki nem szertne - akármilyen okból is - gyereket.

Knight Tyris 2006. 03. 27. 15:37
Előzmény: #91  elemes
#92
GAZDAGODÓ tudod mi a különbség a támogatá és az adókedvezmény között?
- A támogatást mindenképp kapod, ha dolgozol, ha nem.
- Az adókedvezményt pedig akkor dudod csak igénybevenni, ha dolgozol, tehát munkára ösztönöz!
LÉNYEGES A KÜLÖNBSÉG!
sőt törekszel arra, hogy minél többet keress, hogy több kedvezményt tudj igénybe venni.

"Orbán de nem is dolgozott soha..."
Szerinted egy ország miniszterelnökeként mit csinált?
Korábban meg képviselőként dolgoztt sok társával együtt a parlamentben. Mellesleg a saját pártja sem csak úgy magától jutott el a választási győzelemig.
És válaszképp ne gyere azzal, hogy az elmúlt 4 évben hányszor nem szavazott, mert egy képviselő munkája nem csak gombok nyomogatásából áll.
SŐT AZ CSAK EGY MELLÉKES DOLOG KELLENE, HOGY LEGYEN.
Összeállított egy nemzeti konzultációs programot ez inkább munka, mint a gombnyomogatás.
BÁR AZ ÖSSZES KÉPVISELŐ HASONLÓ MUNKÁT VÉGEZNE!

HEESH
Ha kormány folytatja ezt a katasztrofális gazdaságpolitikát szertnted merre fog menni a tőzsde? Hát nem felfelé az biztos. Ha ezzel te is tisztában vagy akkor mért ordítod a világba más sokadszor, hogy ha a Fidesz jön, akkor összeomlik a tőzsde?
Egyébként a fidesz jelentette ki, hogy ha hatalomra kerül akkor nem lesz árfolyamnyereség adó, a Szocik pedig be akarják vezetni! Ki a spekulációellenes?
A fidesz már tavaly is az árfoly.ny. adó ellen foglalt állást.
Szóval ne ilyen egyirányúan mérd fel a dolgokat és ne erőltesd, mert attól még nem lesz valami igaz, ha sokszor elmondod!
elemes
elemes 2006. 03. 27. 14:32
Előzmény: #90  Törölt felhasználó
#91
Gondolom a fideszt azért szidta egy kicsit, az nem politizálás.
Törölt felhasználó 2006. 03. 27. 14:14
Előzmény: #89  elemes
#90
Az MDF tényleg normális. Hétvégén voltam egy vidéki rendezvényen ahol Dávid Ibolya mondott beszédet Bartók Béla születésnapjáról a magyar kultúráról beszélt, de EGYETLEN szót sem ejtett a kampányról, politikáról!! :-) Nagyon szimpatikus volt!
elemes
elemes 2006. 03. 27. 13:16
#89
bekattant szegény...

Törölt felhasználó 2006. 03. 27. 13:14
Előzmény: #87  opposition2002
#88
Na, csak nem egy Fideszes demokrata?:-)))
opposition2002 2006. 03. 27. 13:13
#87
Tisztelt Portfolio,

Évek óta olvasgatom és néha írok is a topicjaikba, de ekkora színvonaltalanságot még nem láttam. Mintha valami MIÉPes vagy magyar Narancsos/ATV-s fórumon lennék.

Legyenek szívesek a topicot haladéktalanul törölni. Egyes hozzászólók meg féljenek csak a saját megőrülésüktől...
Törölt felhasználó 2006. 03. 27. 13:06
Előzmény: #85  Törölt felhasználó
#86
Ki beszélt itt büntetésről?
Beszétl valaki büntetésről?
Nem inkább jutalmazni kellene?
Akárcsak a liberális neveléselméletben, ahol nincs büntetés, csak jutalmazás?
Nem így kellene az állam által motíválni?
Törölt felhasználó 2006. 03. 27. 13:00
Előzmény: #84  Törölt felhasználó
#85
Mindenben igazad is lehet, bár csányi pl. ha jól tudom nem 40-es...na jó, az orbán az az de nem is dolgozott soha...
én is ismerek fiatalon nősülőket, aztán 20 -50 évig lakásrészletet fizetgetnek, meg néhány évtized múlva rohannak a váloperes ügyvédhez....főleg azok az un, egyetem után nősülők...de kivételek is vannak az is igaz...
a lényeg, mindenki csinélja azt amihez kedve van, de ne büntessenek azért ha nem ahhoz van kedvem mint másoknak.

Meg még annyit tennék hozzá, hogy jó lenne (mikolával az élen) nem általánositani, és a szingliket valami bulizós, alkesz-narkós tömegnek beállitani...nagyon sok manager meg művész meg egyéb olyan ember van köztük (sőt főleg ezek azok, mert a munkájuk miatt amúgy sem éppen családcentrikusak) akik jól elvannak család nélkül is, mégis hasznosak pl. az őket elitélő társadalomnak.
Törölt felhasználó 2006. 03. 27. 12:39
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
#84
Megint mellé nyúltál, ezek az emberek is huszonévesen (akkor még divat volt az egyetem után nősülés) kezdtek hozzá, és az említett urak mindegyike 45 alatt van, és 16-18 éves a legnagyobb gyerek.
Nem Mikolát akarom megtegetni, mert még ha jól is gondolt valami, amit mondott, az legalább annyira kategórikus, és hülyeség, mint az előző hozzászólásaid. Nekem rengeteg ismerősöm ban, aki családalapítással kezdi. igaz szerelemmel szereti párját, nem csak egy estére, nem bulizzza el az agyát, és nem az élteti, hogy milyen cucc van rajta, és ."..mennyire állat az autód, és mekkora mellű a nőd", csak hogy valami klasszikust is idézzek...
Az adókedvezmény kérdésében megint nem értünk egyet. Az állam azért vonja el a jövedelem egy részét, mert azt "közös" célokra, rövidebb- és hosszabb távú, közösen könnyebben megvalóstható célokra. Autópályát nem tud egyedül építeni valaki, a közbiztonság. igazgatás honvédelem is központi feladat, bár régen még volt egy benem vonulók hozzájárulása is. A gyerekvállalás és nevelés az állam szempontjából közgazdaságilag egy beruházás, amelynek feladatait és megvalósítását a gazdasági racionalitás és az emberi/lelkiismereti szabadság néha egymásnakfeszülő elve mentén kell megoldani. Így aki gyermeket vállal, és vállalja, hogy társadalmilag hasznos polgárt nevel fel, az maga fizeti a közös invesztíció egy részét, mint a szerkezetkész lakásoknál. Így persze létrejöhet az államinál szebb és komfortosabb, ráadásul olcsóbb lakás is, meg putri is, mert az ugye a vállakozóktól, és a szabályozóktól is függ. Szerinted hol lehet jobb helye egy gyereknek, ahol örömmel fogadják, és nem is szívják a fogukat, mert az adózás is segíti őket, vagy ott, ahol ők másodlagosak? Egy barátom mondta, hogy a gyereknevelés olyan lemondássl jár, amiért egy gyerek kedvéért nem érdemes belefogni. Ahol három fiú van, ott jó eséllyel a harmadiknak csak 25-30%-át kell megvenni a ruháknak, könyveknél-játékoknál ez a szám még kevesebb. Egy a 30-as években élő amerikai neves üzemgazdász házaspár 12 gyerekkel hirdette, hogy "Cheaper in dozen". Azaz a méretbeli hatékonyság valóban érvényesülhet. Csak arról van szó, hogy ne a családi pótlékért, meg a szocsegélyért csináljanak gyereket, és ne burzsújozzák le az 1 Mft ból 400e Ft-adót(+tb) fizető 5 embert eltaró, és három kategóriát zuható polgárt... (ja, és hogy fórumokon ne nézzék bunkó, tehetségtelen, lusta baromnak...)
Törölt felhasználó 2006. 03. 27. 12:28
Előzmény: #82  Törölt felhasználó
#83
Minden politikus a saját és sleppjének gazdagodását és hatalmát akarja...az összes többi csak duma, legfeljebb a társadalom kikényszerithet belőle magának bizonyos dolgokat.
Törölt felhasználó 2006. 03. 27. 12:25
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
#82
A fidesz olyan országot akar, ahol dolgozol, kapsz fizetést, lakást , kocsit és csinálod a kölköket. Nem lesz ám itt spekuláció, tőzsdézés! Takarodj dolgozni és gyereket csinálni! :))
Tiszta Kádár-rendszer :)
Az MSZP is az állami beruházásokkal a Kádár-rendszerre emlékeztet. Tökmindegy melyikre szavazol. Mind a javadat akarja :)
Sztem a legjobb az MDF-SZDSZ lenne. Vagy inkább MDF, feltéve ha tényleg nem paktálnak le Orbánékkal.
Törölt felhasználó 2006. 03. 27. 12:11
Előzmény: #78  Törölt felhasználó
#81
Nem ilyen romantikus ott a kép....simán csak nem tartják olyan felelősségnek a gyermekvállalást mert elél az a nyomorban is, meg mint irtam nincs védekezés...figyeld meg azt hogy pl. kina feltörekvő gazdag generációja már ugyanugy viselkedik ebben a kérdésben (is) mint a nyugat...a tibeti meg falusi putriban teremnek a kölkök tizesével...

ezenkivül nem akarnék most belemenni a vallási aspektusba sem, de a keleti vallások tipikusan nagycsalád pártiak....ez alapvetően befolyásolja a társadalmat ezügyben..

ja, és azt se felejtsük el kimondani a nagy keleti romantikázásban, hogy akár tetszik akár nem arrafelé az embert tradicionálisan fogyóeszköznek tekintik amit pótolni kell....

Topik gazda

gazdagodó
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek