Topiknyitó: hekki 2026. 01. 13. 20:46

USA - Irán háború  

Tik-tak, tik -tak
Start 2026 január 18 hajnali 3?
https://oroszhirek.hu/cnn-trump-iran-elhagyasara-szolitotta-fel-az-amerikaiakat/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 szombat, 21:17
Előzmény: #2256  Zsolt90
Lesz, szerintem, mert felhergeltek a Tiszasokat bizonyos közvélemény kutatássokkal ... , és hát ugye ezek azért fogalmazzunk úgy hogy nem pontosak. Hányszor láttunk már ilyet a világban 
És Truptol kezdve az Oroszok ig és a marslakokig, mindenkit belekevernek majd, hogy csalás volt... 
Pedig a válasz egyszerű. 
Vidéken a csendes többség akik nem sípolnak, obegatnak de vasárnapi ebéd után elmennek szavazni, és behuzzak az X et a Fideszre. Ennyi lesz az igazság 
Olyan ez mint Ukrajna esetén. A hangos kissebseg alapján von le a világ egy konzekvenciat, nem  a lapuló többség alapján 
keeper szombat, 21:13
Előzmény: #2255  ronaldinyo
Borisz szombat, 21:12
Előzmény: #2242  keeper
Agyvérzést talán nem. Dühöngés és felnégyelések elkerülése végett valszeg sokmindent kihagynak a napi összefoglalókból, amiket készítenek neki. Nem zárom ki, hogy nem teljesen tájékozott. Meg hát a saját hülyeségétől miért kapna agyvérzést?
Placi82 szombat, 21:12
Előzmény: #2254  keeper
Ezt most gondold végig miért nem lehet egyik sem a három pontod közül. 
Az a kulcs mondat hogy még ez eltart  1-2 évig!!!! Ezt ismételjük el ezt a fontos  mondatodat  vagy 10 szer...!!!! 
Addigra nem 150 lesz az olaj hanem 250$/hordo.
Olajalapu  társadalomban élünk. A globális gazdaságra  ez úgy hatna mintha egy tanyára radobnank egy Cár bombát...... 
Vége a vilaggazdasagnak en'bloc. 
Talán Kína és az Oroszok túlélik mert erre készülnek titokban már vagy 10 éve, meg Eszak Korea kb, es Kuba.... 
 De a többi ország nem... 
Úgy képzeld el ezt mint a Mad Max világot. 
Érted? 
Zsolt90 szombat, 21:12
Előzmény: #2253  Placi82
Engem nem az erdekel, hanem hogy lesz e balhe valasztas utan ha igy lesz..
ronaldinyo szombat, 21:05
 ez emberiség elpusztul ,mert nem érdemli meg  ,hogy ezen a bolygón éljen tovább.minden bizonyitékot bemutatott a miért ,kérdésre.
keeper szombat, 21:03
Előzmény: #2248  Placi82

Figyelj spec ops megy oda + egy kis támogatás én 3 scenáriót tartok elképzelhetőnek:
-
1. Teherán megtámadása egy gyors akcióban és rezsimváltás (utánpótlási lehetőség rossz)
-
2. Qeshm sziget elfoglalása , hogy tovább tudjanak haladni, de folyamatos támadás alatt lennének és már az irániak is készülnek, szóval ez sem valószínű.
-
3. A tenger alatti rejtett drónbázisok és katonai létesítmények, aknatelepítés lehetőségének felszámolása. 
Szvsz ez a legvalószínűbb. És addig harcolni tovább, amíg irán kifogy a drónokból és rakétákból (1-2 év)
-
Van még elmélet, hogy a dúsított uránt akarják kiemelni, vagy esetleg szemtől szembeni támadást akarnak, de szvsz az akkora veszteségekkel járna, mint az 1 és 2. opció.
-
Láttad Trump 15 pontos "békéjét" ? Konkrétan az egy kapituláció, úgyh nem lesz béke, se tűzszünet, amíg vagy az egyik vagy a másik meg nem törik.
Itt nem csak Trump egójáról van szó, hanem, az USA vezető szerepéről.
Biztosítani az öblöt és az olajat, gázt ez az elsődleges, az irániakkal meg háborúznak akár 30 évig is, kalasnyikovokkal már nem veszélyesek, nem lesz adu a kezükben.
Placi82 szombat, 21:02
Előzmény: #2251  Eisenburgprofesszor
Fidesz +7% os Mihazank koalicioban alakítanak kormányt.
Meg valami? :)) 
Placi82 szombat, 21:01
Előzmény: #2247  Eisenburgprofesszor
Eisenburgprofesszor ma, 20:46Előzmény: #2246  Placi82Ki fog nyerni?
Amugy rosszul tetted fel kérdést..... Nem akartam mondani mert az összes liberális süsüt most magamra húzom, mint egy darazsfeszket. De a pontos válaszom: Hogy Iran már nyert!!!!!!! 
A háttérben arról megy az alku mit kap kartérítéskent.... Lehet jonapok. Múlva egyeznek meg, de kártérítést is kapnak, hordonkent 10 centet mondjuk. Meg embargo off. Ilyenek lesznek.
Eisenburgprofesszor szombat, 20:55
Előzmény: #2250  Placi82
A magyar választáson? 
Placi82 szombat, 20:53
Előzmény: #2247  Eisenburgprofesszor
Iran. És még kártérítést is kap majd 
 A hormuzi szoroson átmenő olaj hordja után mondjuk 10 centet innentől..... 
És Izrael egyedül marad. Ebbe a darazafeszekbe USA, sem a Cion lobbi nem nyúl bele vagy 20 évig. 
Szóval Irán - Oroszok-Kína 
Ez a véleményem. 
keeper szombat, 20:50
Előzmény: #2235  Borisz
Még annyit se kell, csupán pár drónnal el kell süllyeszteni a Yanbu mellett dekkoló 1-2 tankert demonstrációnak, utána a biztosítótársaságok kifarolnak vagy nem lesz olyan kapitány, aki megkockáztatja az utat, már ez önmagában 80%-os visszaesést okozna Yanbunál.
-
Ezt majd intézik a Hutik, délről nincs egy darab légvédelem sem és sokkal közelebb van nekik, mint Iránnak.
-
Gondolom, majd az áthaladó katonai járműveket(hajókat) is meg fogják támadni, így mire kiérnének az Indiai-óceánra, addigra már a harcképességük jelentősen csökkenne, így mehetnek is egyenesen Diego Garciára újratölteni a készleteket....
-
Ahogy olvasom, a helikopteres-berepülős kommandós akciókat is jobb, ha újragondolják az amerikaiak:
https://militarnyi.com/en/news/iran-developed-anti-drone-jumping-mines/
-
+állítólag: (nem infrással találták el a F-35-öt, akkor az még rosszabb)
https://militarnyi.com/en/news/iran-unveils-air-defense-system-used-to-strike-u-s-f-35/
https://en.wikipedia.org/wiki/Sevom_Khordad
Placi82 szombat, 20:50
Onnan tudom hogy USA kifarolna ebből, hogy 3500 tengereszgyalogost odavezenyeltek. 
Minek? 
350.000 indul meg akkkor azt mondom an 50%esely Irán legyozesere. 
De akkor is véres lesz. Irán-Irak háborúban 500.000 én haltak meg főleg fiatal katonák. Aknamezon sétáltak át a paradicsomba..... Tizezrevel.. 
Mit akar ott USA pár ezer emberrel???? 
Ez nagyon gyenge lap a kézben. 
Eisenburgprofesszor szombat, 20:46
Előzmény: #2246  Placi82
Ki fog nyerni? 
Placi82 szombat, 20:39
Előzmény: #2243  keeper
Ja, csak ráéreztem, hogy ez a "legvéresbb" választás itt mindent be fognak vetni még. 
És hát mint tudjuk Z. és Brüsszel  Tiszat szeretne 
Oroszok Trump USA meg Fideszt. 
Itt most" csatatér"  Magyarország. 
Lesz még sok ilyen..... 
Ehhez nem kell Einsteini logika:) 
keeper szombat, 20:35
Előzmény: #2241  Padre47
Természetesen. :)
Placi82 szombat, 20:35
Előzmény: #2241  Padre47
Az ilyet én is csak tipikusan akkor hiszem el h videó vahybhanganyag van róla. Pont ezért vagyok cinikus hogy Iran "percekre ", volt az atombombatol, mint az Iraki vegyifegyverek.....etc.... 
Amugy ha Izrael ék van atombobaja és nincs az Atomsorompo komoly szerződésben akkor a nemzetközi jog szerint le kellene szerelni az atomfegyvereit? Nem. 
A világ kezdi unni ezt a USA-Izrael  mindent  szabad, quod licet  lovi, non licet bovi típusú dolgokat..... De csak akkor számít ha Kinanal is pattan  a húr... Addig csak hoboroghetnek maximum. 
keeper szombat, 20:34
Előzmény: #2240  Placi82

Nem kell szerénykedni. :D
-
Placi82 péntek, 17:27
Előzmény: #2180  keeper
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2025/11/ukran-uzletember-timur-five-point-zelenszkij-eu
5 hónappal  ezelőtti cikk. Kiev independent is irt róla. Ma megint felmerült a fire pont neve az, bizonyos cikkekben.... aranyszallitmannyal kapcsolatban.....
Nem mondok véleményt... Ezt olvastad?? Szerintem itt választásig kibuktatnak 1-2dolgot... Khmm
keeper szombat, 20:27
Előzmény: #2236  Placi82

Gyögyörűen fokozzák a nyomást az irániak, tegnap a szaúdiaknál a reptéren szétlőttek egy KC-135 tankert, három pedig megsérült.... (a szaúdi háborús fenyegetésre válaszolva)
-
Szöszke május 14-15. ha jól emlékszem, megy Kínába, addig pont agyvérzést is fog kapni talán. :D
-
1 millió tartalékost mozgósítottak Iránban a meglévő ~600 ezeres hadsereg mellé, de sok az önkéntes is, mert mindeki üdvözölni akarja az amerika Spec Ops-t a parton....
-
Közben minden egyes este több százezres tömegek tüntetnek az iráni városokban az USA-IL agresszió ellen bosszút követelve... szerintem csak meg akarják adni magukat...
Padre47 szombat, 20:21
Előzmény: #2238  keeper
Volt ügynök... TV2... Akkor ezt a hírt is kukázhatjuk.

Topik gazda

hekki
hekki
3 2 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek