Topiknyitó: Toka 2024. 03. 05. 13:01

Toka Club/Labanc/Laruska/Nacky/Bpali/Oldrider/Josefernando/Mcbull/Kawaszabi  

Üdvözlet a Toka Club-ban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nacky 2026. 02. 18. 13:39
Előzmény: #25576  Toka
A MOL az elmúlt négy év alatt 40 százalékkal csökkentette az orosz olajfüggőségét:
  • Azerbajdzsán: 2023 márciusában mérföldkő volt, hogy a pozsonyi finomítóban (Slovnaft) megkezdték a MOL saját azerbajdzsáni mezőjéről (ACG) származó Azeri Light kőolaj feldolgozását. 2025-ben tovább mélyítették az együttműködést a SOCAR-ral.
  • Kazahsztán: 2025 augusztusában a MOL 85 ezer tonna kazah eredetű nyersolaj beszerzéséről kötött megállapodást a KazMunayGas-szal, tovább színesítve a mixet.
  • Líbia: 2026 elején stratégiai partnerséget kötöttek a líbiai nemzeti olajtársasággal és a Repsollal közös kutatás-termelésre, ami hosszú távon új forrásokat biztosíthat.
Az orosz (Ural típusú) kőolaj leváltása nemcsak logisztikai, hanem technológiai kérdés is, mivel a finomítókat eredetileg erre a típusra optimalizálták. Ennek ellenére a MOL az elmúlt években 14 féle különböző típusú kőolajat tesztelt sikeresen a finomítóiban, igazolva a technológiai rugalmasságát.” T e is csak a násztáncot látod 😁😁😁😁😁 Ha érdekel néz utána ezeknek 2025 júliusára a gdański finomító (Rafineria Gdańska) legjelentősebb bővítése befejeződött.                                                                Gdańskban a tengeri terminál projekt – az Orlen üzemanyag-terminálja a Martwa Wisła folyónál – 2025 végére a tesztelési fázisba lépett, majd megkezdődött az első tankerek fogadása.                          2025. december 19-én Zelenszkij Varsóban járt hivatalos látogatáson, ahol Tuskkal egyeztettek az energiaellátásról és a kapcsolódó infrastruktúra védelméről.                                                                                   2026. február 5-én Tusk váratlan látogatást tett az ukrán fővárosban, ahol Zelenszkijjel a közös fegyvergyártásról, Ukrajna újjáépítéséről, valamint az energiaellátásról tárgyalt.                                         Kiemelt téma volt az elektromos hálózati összeköttetés fejlesztése, hogy Lengyelország stabilabb áramellátást tudjon biztosítani Ukrajnának az orosz támadások idején.                                                         Az olaj és üzemanyag kérdésében érintették a finomított termékek (benzin, gázolaj) szállításának logisztikáját is, ami kritikus az ukrán hadsereg és a mezőgazdaság számára.
_kt_ 2026. 02. 18. 13:15
Előzmény: #25578  Toka
A szeptemberi TrendFM interjúban elhangzik, hogyan került a GeoAkku az ÉPDUFERR közelébe.
Toka 2026. 02. 18. 13:05
Előzmény: #25577  raus
Persze...berakom most megeszem a káposztámat (konzerves)...mert este vendegsegbe vacsorázunk, a nejem meg munkahelyén eszik, igy ezt igy oldottam meg.Aztan kicsit presszozok.No..az a baj hogy kozelrol nezi az akkut...ne csak 1 ik oldalra koncentraljon..igen amugy..miért a epdu..de a masik oldal miert az?.van e olyan személy aki a kozelben aki azt elintézhette..  no de errol ennyit ...gondolkodjon.Kaja utan berakom a mixet.
raus 2026. 02. 18. 12:58
Előzmény: #25570  Toka
Ha posztolná meglesem 
Minden pénz jó
Én bukok mindenhol ma
De lesz másképp is 
Toka 2026. 02. 18. 12:51
A kormány és a Mol négy évig totojázott és kötözködött, most letolt nadrággal érte a Barátság vége.
Toka 2026. 02. 18. 10:07
Előzmény: #25569  raus
Amugy 5 e ft volt a szuper heinzen...ha a hirosima lejjott volna akkor még jobb lett volna.A szerencse forgando.Ma 2 kanadaival támadok.
raus 2026. 02. 18. 10:03
Előzmény: #25567  Toka
Bukó bukó minden mindenhol de lesz másképp Toka ur!
Önnek Uram Grat!
A Tisza linkre reflektálva jót tenne a zsebbeinknek is, és a Bétnek is. Lássa Trump óta kint is minden össze-vissza itt meg már 16 éve 
MP liberális felfogású laza kereskedő párti
Ezek meg mindent elfojtanak csak a sok gyerek és hitel deviza támogatás megmentése a több millió magyar bőrén át!
Toka 2026. 02. 18. 09:26
Előzmény: #25523  raus
Raus Ur...a super heinz jo lett..igy plusszos lett az egész...feladtam most a mait meg vettem 1 skandit  s még 1 nagyrfoccs ára is megmaradt...itt a kozelben el is fogyasztottam.
Toka 2026. 02. 18. 09:00
Szerdán hidegfront, majd éjjel már egy érkező melegfront kettőssége lesz a meghatározó.Napközben alapvetően napsütéses idő várható gyenge vagy mérsékelt felhősödésekkel, csapadék nélkül. A késő délutáni, esti időszakban elvétve, előreláthatólag elsősorban az északkeleti határmegyékben előfordulhat vegyes halmazállapotú zápor, de jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű.
Toka 2026. 02. 18. 06:57
Jó reggelt kedves Olvasóink, ma Bernadett napja van.Köszöntjük szeretettel Őket.
Toka 2026. 02. 17. 22:57
Mára lezárjuk hírfolyamunkat, de ne feledjék, holnap reggel ismét jelentkezik a Toka clubb.Jó éjszakát kedves Olvasóinknak.

Topik gazda

Toka
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek