Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Szarok már bele 😂. Szerintem is megvan az arany alja .. Nándor 4 Kja értelmetlen . Vagy mennek 3600 rá vagy vissza 4520-rá majd 4800 . Ez a 2 verzió van ..
Én az aug. 10. gyertya fair value gap-jét tartottam lefelé célnak, az aranyon megvalósul, ezüstön nem. Ha igazam van, akkor az arany alján vagyunk, nap végén látni fogjuk. De nem nézünk ki jól. Ma Trump beszél,de neki már nem hisz senki.Holnaptól rengeteg usa adat lesz és FED talking heads: https://www.investing.com/economic-calendar
Egész nem stimmel. Most akkor hány kamatemelést is áraz a piac és mi végre? Sehogyse stimmt ha váz egészet felülről osszefuggeseiben nezem. A 10Y bondra meg ránézni is rossz.... Brutális.
Nem derúlt ki itt semmi . Próbálsz valami hosszútávú magyarázatot ráhúzni egy rövidtávú mozgásra . Közel nem biztos , hogy akár 2-3 napon belúl nem lesz magasabb szinteken . Mindenki csak találgat senki nem tudja lassan nem is érti mi van.. Valaki nyeregbe érzi magát másnap jön egy új narratíva azt annyi …
3,9-4K a várakozásom. Az kb egy hasonló nap. Utána meglátjuk, bármi lehet. De azért most ehhez a várakozáshoz jóval közelebb vagyunk, mint az 5-5,5K-hoz. Egyelőre még nem látni a fordítós jeleket. Ennyi.
A rövid távú trédereket mindkét irányban bedarálhatja a piac. Aki viszont fegyelmezetten kiüli a volatilitást, annak a kockázata minimális. Erre a célra a fizikai arany a legalkalmasabb eszköz, mivel nem írják rá naponta az árát.
A 80-as évek mintázatát ráerőltetni a mostani helyzetre szvsz nem túl bölcs, szvsz az arany már nem fog esni a 4000-3500-as szint alá semmiképp (ahogy az olajnál is mondtam, hogy 90 alá nem fog menni), többek között az emerikai államadósság mértéke (ami miatt már ultra kockázatos az usa bond) és a jelenlegi gazdasági és geopol folyamatok miatt. A usa választások után szvsz nagy kavarások fognak beindulni, a jelenlegi helyzet az USA-nak finoman szólva nem jó. Aki nem vak az látja, hogy mindenki szabadulni akar a dollártól, saját bankolási megoldásokat fejlesztenek, kína-usa-oroszország. Afrikát meg már régen megnyerte kína szóval az USA-ra egy szép lassú gazdasági süllyedés vár, ami csak fokozni fogja az agresszióját és a radikális gazdasági megoldásokat a többi országgal szemben.
De, pontosan ezt látod - ez a mostani szint MÁR a lenyomott hozam. Gondolj bele: ha a bankok nem könyvelhetnék névértéken a kötvénypakettjeiket, hanem kénytelenek lennének leírni a veszteséget és a piacra önteni őket, hol lenne a 30 éves kamat? Csendben fut a havi 40 milliárdos T-bill vétel a Fednél, mennek a Treasury buybackek, lazulnak a mérlegszabályok... Szét vannak szórva azok a szabályok, amik eddig tartották a gátat.
Szerintem ez már kiderült...attól te még bármiben hihetsz, bízhatsz. a longosok igen nagy gondban vannak és ceteris paribus szerint még nagyobba lesznek.
A Volcker-sokk azért kizárt, mert a rendszer már nem bírná el a következményeit. Az állam, a cégek és a lakosság is nyakig ül az adósságban. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a keménykedés mögött csendben megy a havi 40 milliárdos T-bill vásárlás a Fednél. Ez hatásában de facto QE, amivel folyamatosan nyomják le a hozamokat a teljes görbén.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)