Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Gáz a legmanípuláltabb instrumentum. A valos ára 5-7 körül kéne hogy legyen. De az isteni europai nép inkább télen a fagyoskodást válassza + a manipuláció- sokat nem beszélnek róla.
Az algoritmusokkal majd befolyásolják az érdekeik szerint. Az a véleményem , hogy csak azért akarják a 0-24 hétfőtől vasárnapig nyítvatartást , hogy a Crasht meg tudják előzni a sok illetéktelentől( spekák)
Rengeteg speka pénz van. Képzeld el ha hosszút a lesz az USA tőzsde , meg hétvégén is . Fogják majd hajnali egykor magyar idő szerint szombat 200 USD vél odébtenni az aranyat. Gázt csak 1.5 -el …
Aztán hogyan tovább? Apropó, elfelejtkeztem a NOK -ról, még semmit nem vettem. Van aktuális, nyugodt vételi gondolatod rá? Ezzel kevesen foglalkoznak itt a fórumon, én viszont nem váltanék más valutára.
A kötvénypiac a valos infláció miatt ideges. A kozmetikázást nem díjazzák, csak azt felejtik el , hogy a pénzt nincs hova tenni csak egy minimális részét tudják más ezközökbe tenni. Majd megnyugszanak. A nagyfiuknak most nem érdekük Crasht idézni elő , hisz a háborukat nem tudják lezárni, lekomunikálni.
A szőke hercegnek(Trump) nem kell értenie a gazdasághoz csak a neki szánt szerepet el kell játszani- ennyit tud- . Minden tulajdonsága megvan hozzá( nárcisztikus , szociópata, hatalommániás, fogható, feláldozható), a kiválasztottak csak ilyeneket választanak ki , futtatják , megrágják majd undorral kiköpik. Sajnos ez megy már globálisan is a stratégiailag fontos helyen a népakarat - a demokrácia jegyében. Anno egy francia cégnél dolgoztam és nem értetem , hogy a Macaroni mit akar- a francia kollégák elmagyarázták , hogy milyen jó választás a francia demiokrácia szempontjából - ezt kajálta meg a nép. Azóta meg kell nézni a francia államadóság alakulását, már lassan lesz közös EU államadóság is - mindez a nép akaratának megfelelően hisz mindig megszavazzák a képviselőjük. Csak annyit akartam mondani, hogy csak egy hangyapocsni US állampapír emelkedés még nem a világvége. Tehát továbra is UP.
Ami te is. :) Annyival kiegészítve, hogy a pénz nem hajlandó csendes méltósággal haldokolni, és ez feldúlja a lelkeket. Papírforma. Jelenleg a kötvénypiac mozgat mindent. Az aranyat sem azért adják el, mert megrendült volna benne a bizalom, hanem mert kénytelenek. Ez adatokkal is szépen alátámasztható.
Amikor a fizikai azonnali olaj 120-130 usd, akkor erősen esélyes, hogy felfele megy. Sajnálom Pali, hogy szembejött a valóság. Az aranyat meghúzzák? Mire fel? Hobbiból? Fejen kellene pörögni, hogy még 4,2K felett van. Tudom, én nem látom az összefüggéseket. De valahogy mégis én vagyok a realistább. Bessent beszállt a partiba, de a piac erősebb. Várható, hogy megint lép valamit, az kicsit feljebb lökheti az aranyat is, de velük szemben ezt a meccset nem nyerheti meg. Kivéve, ha a FED-et is odahívja az asztalhoz. Akkor vége. Don't fight the FED. Azonban a FED kamatot emelt és még fog is. Ebből a poziból nem fog a 7végén printert indítani. Majd ha valami törik és egymást tapossák a piacokon az emberek, meg repkednek a margin callok meg eltűnik a likviditás, meg dőlnének a bankok...majd akkor.
Nekem most nincs pozim. Csak ezüstben mozogtam az utobbi másfél évben , előtte meg EUR/USD.Normális esetben UP kell , hogy legyen. Ha jól akarják csinálni akkor egy USD gyengítéssel megfogják a piacot és mehet a buli. Amig nincs vége a háboruknak addig nem sok esélyt látok lefelé. Ja, és még a Taiwani gyújtóbomba még nem sült el( 2027 elejére tervezték). Ma tesz érte a szöke herceg - természetesen a megbízói utasítására.
Olajat meghúzzák várható volt ahogy írtuk . Megfkgják az aranyat is .. Csak szerintem bedöntik a piacokat mikor 3-4 felől spekázzák . Majd visszajövök 2000 ponttal lejjebb .. vagy 2 év múlva . Kedvenc elemzőm szerint Trump hülye a gazdasághoz . Igaza lett megint 😉Na mára ennyi . Megvárom spx mit alakít azt csaó ha úgy van
Célár -- nehéz meghatározni mert a nagyfiuk a prés alatt baszakszanak -. Az elmúlt 3 hónapban beleláttam a jövőbe valamit csak nem jött el. A legrosszabb az amikor pánikoltam akkor fordult és stopolodtam. Higadtnak kell lenni( mondom magamnak ) - csak nem akarnak a fiuk maguk ellen játszani, csak tudják , hogy mit akarnak. A háborus pszhihozis érdekesen alakul: a City az ukrajnai háborut, a DC az iráni háborut fogja tovább görgetni . Opcióként a City a DC elenni fordulata is a levegőbe van - félidös választások. Ezért írtam, hogy a "prés alatt baszkszanak".
AI szerint 3.28- íg mehet szerintem Októberben 4 lesz . Ha holnap is mínuszba zár SP500 akkor eladom az összes részvénypakkomat .. Nem tetszik itt valami . Lehet be is fejezem 1 évre vagy amég Trump van .
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)