Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Az adatokat Ázsia előre szokta jelezni a mozgásával . Most vagy erős onnan a kereslet vagy semmi extra nem lesz . Meglátjuk melyik . Az EU óvatos de 13.30 -14.00 körül már tisztábban látni..
TA szerint 4120, 4140, 4160 bármi jó lett volna első megállónak. Tegnap látszott nem is akarták feljebb húzni . Most korrekciózunk a 4200 előtt . Ürügynek jó lehet az USA adatok.. Ez a nem kedvező környezet megfogalmazás gyakorlatilag semmit nem jelent . Az irány ahogy a pro Traderek mondják el van döntve . ..4070 lehet érdekes .. ja egyértelmű bullos trendről sacc kb 4380 körül beszélhetünk. Tartom a céláramat…
-Private Banking friss:-Ezüst.-A fő trendet illetően még nincs változás, de az eladói oldal gyengülését látni. Egy magasabb swing tetőpont kellene a változás megindulásához, ezt készítheti elő az elkövetkező napokban. A 62,5-ös szintet kellene meghaladnia fordulathoz, de ha lepattanna, akkor az 50-es szint is elérhető maradhat. A piros vékony csökkenő trendvonal törése hozhatna majd trendszerű emelkedést. Ellenállások: 75; 81,25; 87,5; 93,75; 100; 106,25. Támaszok: 56,25; 53,13; 50.
Hmmm, igazad van, utánanéztem, érzéki csalódás a csütörtöki esés. Ahogy a pénteki is, az utóbbi két hónap átlaga kb. 0%. Ha úgy látom újra pozit nyitok. De nem kapkodok. Nem lennék meglepve, ha Trumpék most olaj longba utaznának. Aztán nyilván jó időben fordulnak és kitör a béke/tűzszünet. De addig a magasabb olajár magasabb infla FED emelési félelmek, ez nem jó környezet az aranynak.
Ahogy gondolod. Hitelesebb lett volna ha ezt tegnap írod 😂. Egyébént 160 előtt lehetett zárni aki akarta .Nálad próbálkozás másnál sima pozíciózárás. Gondolom shortot nyitottál ha csütörtök úgyis gyenge szokott lenni . Bár én ezt még nem tapasztaltam. Másik mendemonda a pénteki gyengélkedés . Az sincs kőbe vésve . Szóval most bízhatsz az Amerikai adatokba. Az érv . De , hogy csütörtök annak semmi jelentősége.. Egyenlőre terv szerint megyünk ..
Amikor látszott 4150 felett nincs levegő, zártam a longos próbálkozásokat. Meg különben is, csütörtökönként mindig bezúzzák újabban. A folytatást majd meglátjuk.
Persze kell a megerősítés de a minta kezd ismerős lenni . Kína emeli USA szalad utána dxy egy helyben fémek fel USA egy helyben.. Holnap ég persze lazán visszaverhetik de itt az összkép a lényeges..👀
Érdekes pletykákat olvasni a neten . Nagy jelentőséget nem tulajdonítok neki. Egy biztosan látható : valami kezd vagy már meg is változott a nemesfém piacon … per pillanat teljesen mindegy , hogy 4120,4140,4160 - on vagyunk éppen .. Nagyon úgy tűnik a Kelet élen Kínával újabb rohamra indul/t a kis büfikk megerősítve a nyugati lenyomókkal szemben .. Annak idején 3 dolog indította el a rallyt. Az első : Trump kilátásba helyezett vámjai / a nemesfém importtal kapcsolatos félelmek/ A második Kína által belengetett export korlátozások a ritka föld fémekre.. illetve , hogy a JPM hosszú hosszú évek után elkezdte leépíteni a short pozícióit … plusz a svájciak már nem vásároltak mert nekik drága volt annyiért a nyersanyag. Kivártak . S Te ebben jó vagy ment a repkedés a City és az USA közt bemutatni a “ fedezetet “ Érdekelne ha megnézném látsz -e bármi anomáliát újra … na most hogy a mizéria lecsengett . Be zuhant az árfolyam a nagyok szépen leépítették a papíraranyukat , amivel a bankok nagyon szépen játszó háttal lefedve gyakorlatilag a valós hiányt . Azt tudjuk hogy az Ázsiaiak egyre nagyobb arányban kérik a fizikai formát . Kína is épít valami raktárat neki vagy ilyesmi ha jól emlékszem.. szóval kínai vietnámi lengyel maláj jegybankok veszik , török orosz indiai adja adta az aranyat .. De sokáig már nem tudja meg nem is akarja . 4 K alatt el tudom képzelni hogy komoly ipari vevők is beléptek a fizikai aranyért a piacra .. Kínában , Indiában megemelték a margint igaz a fénekre . De ezek hatása szerintem egyrészt csökken, másrészt biztosabb kezekbe kerül az arany . Na most amikor a Kelet mozdul a kicsik újra elkezdenek vele menni és a nyugat ott marad a már egy jó részét elvesztő eladott papírarany mennyiséggel vele szemben . Szokás szerint mi még semmit nem tudunk amit a nagyok már igen .. szóval a nagyok egy része ezt felismerve már óvatosan vette ..-> mi van ha a shortos pozikat elkezdik újra leépíteni??.. plusz ugye megjelenik a folyamatos geopolitikai feszültség 2.0 újra … csak most a huszik, malaka szoros taiwan képébe.. s megjelenik újra egy igény a kicsik részéről is .. csak úgy elgondolkodtam 😂
Tartom a középtávú céláramat. Most így elsőre az jutott eszembe ; hogyha esetleg meg is néznénk a 4 K alatti szinteket ; akkor nagy valószínűséggel én észre fogom venni újra mikor kezdik venni.. De , hogy Te is abban közel sem vagyok biztos . Mindenki ott ad el ahol akar . Abba én sosem szólok bele..Nekem tökéletes ha az alappal mellett lehet napizni vagy swingelni.. Kíváncsian várom kinél mikor lesz bullos a történet . Hány száz Dollárral később .. Blackrock múltkor írtam..
Ne minuszoljátok már se Bplait se Nándit se ASR-tse senkit. Minden véleménye jó dolog. Bplalinak meg ilyen a stílusa. Valakinek zöld a szeme. Fogadjuk el. Nekem is hiába lett lazán 3 diplomám. Olvastam sok 1000 könyvet, meg filozofusokatbisnfejbol idézek, De van önkritikam. Hiába törtem ki Borsodbol, Borsod belőlem sose fog. Nekem is elég nyers, paraszt a stílusom,((( sőt kicsit sajnos rasszista is vagyok :))
A nyakvonalnál levő ellenállást kell törnöd , hogy bizakodhass egy emelkedő trendben. Persze ehhez az elsődleges csökkenő trendvonalat is törni kell, ahol kb. most vagy.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)