Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
TElek 2026. 06. 07. 16:47
Előzmény: #40459  Bpali2

Ez egyértelmű volt.
A hitelre épülő dolgok problémásak lehetnek ha kamatot emelnek.
Az esésből azért leszűrthető volt, hogy hol mekkora problémát jelentene a 
az adott mértékű kamatemelés.
Tech szektor esett legcsúnyábban , nem árt a kellő óvatosság ...
Bpali2 2026. 06. 07. 13:52
Lovagol itt mindenki a munkanélküliségi adatokon . Közben mindenki várja a SpaceX  tőzsdére lépését  ezáltal tőkére van szüksége . Héten jöttek ki a Broadcom számai, Az Nvidiaúj MI chipjével kapcsolatos hír .. A Meta tőkeemelése .. jövő héten Oracle jelentés . Illetve USA inflációs és friss munkanélküli segély igénylési adatok . Amik igencsak megtudják változtatni a piaci narratívát.. Nándinak írom , hogyha a FED kamatot emel és az infláció magas marad tartósan akkor az arany ára jelentősen emelkedhet .
Bpali2 2026. 06. 07. 13:30
Előzmény: #40456  Nandi
Nekem ezzel az a bajom , hogy amit én összeszedek tudást , tapasztalatot  információt - pár begyöpesedett a valóságot tudomásul venni képtelen megkeseredett  vagy rossz indulatú ember minuszolja - az igencsak tévútra vihet sok embert . Amin aztán bukhat bőven . Nem azt mondom hogy én vagyok az ász, de , hogy minden beírásom marhaság lenne az azért vicc kategória .
Labanc
Labanc 2026. 06. 07. 12:05
Előzmény: #40456  Nandi
Nem a mínuszokkal van a baj, ha van olyan kommentem ami megérdemli részemről teljesen rendben van. A gond ott kezdődik, amikor valaki csak azért üzemeltet számos profilt, hogy másnak az összes posztjára reagáljon, annak tartalmától függetlenül. Kipécéz 1-2 embert, és azt lesi épp mikor és hova kommentel, kizárólag lejáratás céljából... Neki(k) próbáltam finoman üzenni, mert ez nemcsak gyerekes, de végtelenül szánalmas is... Bpalinak teljesen igaza van...
Nandi 2026. 06. 07. 09:45
Előzmény: #40453  Bpali2
Nemtom a noname minuszolok mikért okoznak bárkinek is problémát. Át kell lépni rajtuk.
Azért a kötvénypiac erősebb, mint Trump... egyelőre úgy értékelik kezelhető a helyzet. Majd ha úgy értékelik baj van, lesz taco. Csak a világ jelentős része előbb beledöglik.
keeper 2026. 06. 06. 22:02
Előzmény: #40448  Placi82
"Mert a magas kamat hazavágja a kereskedelmi és iparingatlanok, és a lakossági  30 Y mortgage,, az arnyekbanrendszerrel és még 10yBondok swapjat, es meg úgy 16 dolgot nyír ki.. Ergo arra fogadtam jog TACO lesz..."
-
Pont ezt tárgyaltuk hónapokkal ezelőtt, hogy a magas olajárak az USA-ban is inflációhoz fognak vezetni.
.
Nem sokkal később, amikor a Fehér Frászban és más helyeken megkérdezték Mr. T-t, hogy mégis, mi lesz a magas olajárakkal, akkor azt nyilatkozta, hogy ezt le kell nyelni, mert ez kis ár azért cserébe, hogy bla bla bla....TACO-t itt csak a mexikói árusoknál fogsz látni...
.
A TACO itt egyet jelente azzal, hogy az USA elvesztette a szuperhatalmi pozícióját is. Ez kicsit fontosabb szempont, mint hogy pár embert kirúgnak vagy hogy csökkennek a bérek, illtve azok vásárlóereje vagy épp mekkora a kamat, amiikor már amúgy is évek óta visszafordíthatatlanul elszabadult az államadósság. szvsz
.
'Very small price to pay': Trump weighs in on rising oil prices
https://youtu.be/1wQGVuweH8g
0:40
.
Trump says rising oil prices are "just a matter of war" and will come down
https://youtu.be/-pF-1Rbnqlw
0:52
Labanc
Labanc 2026. 06. 06. 20:58
Előzmény: #40453  Bpali2
Engem is mindenhol megtalálnak nyugi, rajtunk vezetnek le minden olyan feszültséget, amit valójában mások okoztak nekik, és a mi bűnünk hogy erre mertük felhívni a figyelmüket... egyébként szerintem egyre jobban szűkül a szektások köre, csak valaki közülük álprofilokkal akarja ezt a látszatot fenntartani, erre öli csomó szabadidejét... lelke rajta, ameddig nem képes magával számot vetni, addig nemcsak a magánéletében, de a tőzsdén sem tud sikeres lenni... ezt kellene végre belátnia, pszichológushoz járnia, nyíltabban tekinteni a világra és környezetére...
Bpali2 2026. 06. 06. 19:38
Előzmény: #40450  Bpali2
Oké akkor minuszka kedvéért téma ejtve . Pedig lett volna bőven miről véleményt cserélni, mert ez a péntek nem egy munkanélküliségi adatról szólt  csak  .  … Na most ha valaki nem érti mi  vagy mik voltak a kiváltó okok,  az nehezebben fog boldogulni a továbbiakban is . De őszintén mondva kurva unalmas hogy néhány beragadt apenines faszfej minuszolgat akinek a tőzsde kimerül abban hogy veszek 2 noname szart a BÉTről . 
Bpali2 2026. 06. 06. 12:01
Előzmény: #40451  Nandi
Ez nem optimizmus kérdése , gazdasági ciklusok , folyamatok kérdése . Stratégia rövid ill hosszú távon . Ráadásul abból az információból , tudásanyagból dolgozom ami rendelkezésre áll . Most mondjam azt , hogy ahogy a piac én sem erre a munkanélküli adatokra számítottam?.  Én növekvő munkanélküliségeől olvastam . Államokra lebontva , cégek jelentései alapján .. Trump papát  is “meglepte “ ez a piaci reakció. Szerintem kozmetikáztatta az adatokat , ahogy szinte nyílt titok az egész ciklusára jellemzően . Persze reggel a világ felébred mindenki oszt szoroz ..Ázsia még le fogja reagálni azt ami történt . Folyt köv..
Nandi 2026. 06. 06. 07:15
Előzmény: #40450  Bpali2
Szép dolog a töretlen optimizmus, csak időnként veszélyes. A tokenizélt arany az éjjel lejjebb ment további 1%-ot eddig. 
Bpali2 2026. 06. 06. 06:42
Lesz mit kielemezni hétvégén … a kèp borús de  nem annyira mint elsőre látszik 😉este fele leszek . .. 
Placi82 2026. 06. 05. 23:16
Előzmény: #40446  Beze
Szart se ér a felbeszelo dumája. 
A piac sokszor már nem a gazdaságot árazza, hanem a jegybank várható reakcióját a gazdaságra.
Ha Iráni háborúból végre kifarolnanaz érne valamit de amit most mond az csak duma... Piacot nem ez  érdekli már. 
Placi82 2026. 06. 05. 23:02
Előzmény: #40445  Kapzsidözsi
Eladtam, én!!!! és realizáltam. De visszaszalltam, mert azt hittem Trumpot pont a nagytőke fogja belekenyszeriteni, a békébe. Mert a magas kamat hazavágja a kereskedelmi és iparingatlanok, és a lakossági  30 Y mortgage,, az arnyekbanrendszerrel és még 10yBondok swapjat, es meg úgy 16 dolgot nyír ki.. Ergo arra fogadtam jog TACO lesz, vagy valami őrült megint lelesipuskazza.
De mivel se brutális politikai támadás a demokrataktol, se a neoiberálisoktol  se a neokonok nem kapott. Legalábbis nem veszeset. Így be kell látnom beneztem "nagytőke" akaratát, hogy Iráni háborút azonnal véget vetnek . De nem!!!
Ha Trump bejelentette hogy csak tárgyalás lesz talán az arany nem ok nélkül indukt meg akár a 10 ik hazigsagara is. . 
Hisz akkor kamatemelés off sőt talán lehetett volna még csökkentés is. De nem ez a felsőbb akarat? 
Nekem nem kell CIA forrás. Nekem elég ha nézem a globális nagytőke akaratát. És azt hittem nekik alacsony kamat kell, alacsony 10Y az bond. De sajnos a petrodollár rendszer fenntartása és a dollár hegemonia fenntartása erősebb, és fontosabb volt nekik mint az alacsony kamat lehetősége  az USA ban...... 
Na így már érted, a logikát? Nem kell ehhez CIA kapcsolat. Azok se tudnak semmit... A dolgok Manhattan és London cityben dőlnek el. 
Most beneztem, az akaratot. Látszik hogy a két  nagy öreg meghalt...... Pár éve. Tiszta káosz azota az egész vilag es a geopolitika
Nandi 2026. 06. 05. 22:44
Előzmény: #40445  Kapzsidözsi
A nem lehetnek ennyire hülyék véleményre szerintem jó példa kicsiben kis hazánk pártjának kampánya, a D36 cikke alapján. A rövid válasz: de.
Beze
Beze 2026. 06. 05. 22:27
Előzmény: #40441  Nandi

Egy ilyen fantasztikus foglalkoztatottsági jelentés után a részvényeknek emelkedniük kellene, nem pedig lefelé menniük. Ez 200 éve így megy. A növekmény nem jelent inflációt! Hogy máshogy tudna egy ország NAGGYÁ válni???”
– kérdezi az amerikai elnök Truth Social oldalán.
Az amerikai nem-mezőgazdasági álláshelyek száma májusban az előző havi 115 ezer fő után 172 ezer fővel bővült (várakozás: 85 ezer fő). A munkanélküliéségi ráta maradt 4,3%, miközben a nominális bérek növekedése 3,6%-ról 3,4%-ra csökkent.
Már meg is kezdte az öreg 
Kapzsidözsi 2026. 06. 05. 22:24
Előzmény: #40394  Placi82
Tényleg azt gondolom, hogy Trumpli (illetve a legszűkebb körei) ennyire nem lehetnek hülyék, hogy gőgből nem farolnak ki Iráni helyzetből. -- Én aláírom, hogy néha a világtörténelem néha egy-egy beszűkült ember döntésein múlik, de ma már akkora az információ áram.... Szerintem tudnak valamit amit mi nem, ami nekik érdek. Pl. Kína gyengítése pl. , pl. Európa gyengítése... nem kell lehurrogni, én csak annyit mondok mindig sokkal kell szorozni a valóságot mint amit mi itt infóban le tudunk képezni... Egyébként jönni honnan láthattad volna ha nem vagy bekötve a CIA-ba... Ilyeneket halandó nem lát. Ellenben a stop-okat miért nem húztad be nyerők elolvadásánál?
Nandi 2026. 06. 05. 22:23
BTC-t legalább visszahúzták 60K fölé a végére. USA 10Y is nagyot ugrott és úgy maradt, már 4,5% felett - nem kifejezetten támogató környezet. 
Mondjuk ekkora zakók után egy esetleges kis emelkedésbe hétfőn nem feltétlenül kell trendindulást belelátni. 
Az irániak ügyesen adtak Trumpnak egy menekülőpályát, ha van egy kis esze megjátsza és ezzel jöhet a nagy béketeremtő imidzs. Érdekes 7vége elé nézünk. Kíváncsi leszek a XAUt0 chartra, az van 7végén is. 
Placi82 2026. 06. 05. 22:14
Előzmény: #40441  Nandi
Pont így!!!!!
Placi82 2026. 06. 05. 22:13
Előzmény: #40440  Placi82
CBOE VIX is +30% 
Nandi 2026. 06. 05. 22:11
Előzmény: #40437  Bpali2
Na ez jó meglátás, az USA bankok jó indikátorokként szoktak működni, ezt elfogadom. Pislákoló fény az alagút végén? 
Két verziót látok: 7végén feldumálják a piacokat - csodálatos béke már itt van a küszöbön, kamatemelés nem lesz, stb., de hihetően mert már kezd immunis lenni a piac, vagy fekete hétfő. De az nagyon fekete.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek