Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bpali2 2026. 02. 28. 12:53
Előzmény: #39039  Bpali2
“ ráépülő”
Bpali2 2026. 02. 28. 12:52
Előzmény: #39037  Placi82
Még van tér . De onnan  kezdve , hogy több lett a kockázatos eszközosztály s, mindent a spekuláció mozgat ;  illetve az új jegybank elnök személye - bizony a bankoknak nem lesz mindegy , hogy bedőlnek - é a hitelek .  Úgy gondolom itt nem is biztos ; hogy az AI lufi miatt kell / csak ?/ aggódni .. 2008 ban is a Lehmann Brothers  a ráépő termékekkel volt az első dominó . 
Placi82 2026. 02. 28. 12:44
Előzmény: #39033  Bpali2
Tudod mikor volt nekem. Utoljára CBK. Mikor 4. 36 euró volt az árfolyama, kb 8 on eladtam. 
Olyan vagyok mint anno a Rotchild báro, mikor kérdezték. Mi az üzleti sikerének a titka? 
. - Azt válaszolta, hogy mindig túl korán adok el :) 
Én egy picit nagyon korán adtam el... :) 
Placi82 2026. 02. 28. 12:39
Előzmény: #39035  Bpali2
És mi lesz ha lesz még 1 margin emelés Bpali.??? Az első ütős volt, második fájt, harmadiknak volt valami hatása 2 napig, 4 ik margin emeles már a kutyat se érdekli majd .....
Meg akkor hol is leszünk lassan 1:2 arányú margin lehetséges vagy 1:1arány? 
Akkor zárjon be a COMEX, totalisan  okafogyotta válik a létezése.... 
Azért gondoljuk végig a scenariokat, előre vagy 3 lépést minimum!!!!! jöjjön a margin emelés, mennyit is tudnak még emelni Bpali ? Úgy hogy ne váljon COMEX is fizikai piaccá?? 
Tetszik érteni! 
Placi82 2026. 02. 28. 12:33
Meg előző csapás??Amióta híreket olvasok, évtizedek óta Irán "atomfegyvert fejleszt" komolyan vicc.... Évtizedek óta nem jutott semire meg 1 db nukleáris atom fejet, mert bizony olyat kell fejleszteni ami rakétát  apolikalhato nem sikerült osszehozniuk sok sok éve ....Észak Korea  na azok veszélyesek. Ja csak ők nem juanert adják az Iráni nehéz olajat Kínának..... 🤣. Nekik lehet. Oroszok is megeleozo támadást indítottak csak akkor Ukrajna ellen,??? Hisz már arról volt szó hogy orosz ukrán határra rakéta rendszerek telepítése lesz, bár akkor NATO/USA azt állította védelmi jellegű csak.!! Aha🤣 hát hogyne... egy  rakéta repülési idő Moszkváig Oroszország belsejéből: 20–30 perc Ukrajnából viszont 5–10 perc!!!! Ez drasztikusan csökkenti a reakcióidőt  a ruszkiknak. Ezért stratégiailag Kritikusan veszélyes  kérdés volt!!! .
Akkor ott is jogos volt a  megelzo csapás?? Nincs igazság, se korrektség, a geopolitiaban. Nagyhatalom érdekek vannak voltak és lesznek. És ebbe visznek bele "kamu romantikát, meg paraszt vakitast" 
Quod licet Iovi, non licet bovi. 
Kettős mérce.... 
Ilyen a világ, ez van csak ne öntsük le a kettős mérce emelyitó sziruppjával. 
De szuper lesz, ha ez aaz Irani helyzet eszakalodik... 
Irán Izrael nem tudja mrhszivatni, de Trumpekat nagyon.... 
Nem gondoltam, hogy ennek a lehetséges ellen csapás scenariokat bevalalljak... 
Bpali2 2026. 02. 28. 10:07
Ami még érdekes az USA bankszektor mélyrepülése és annak lehetséges hatásai az EUs bankszektorra . Ez hozhat egy újabb margin emelést .
Bpali2 2026. 02. 28. 10:05
Előzmény: #39032  Bpali2
Javítva : kvázi felezett az árfolyam hova kellett volna menni
Bpali2 2026. 02. 28. 09:38
CBK szépen hozott a bővítésnek hála  . Mtelnél bukó ám ültem a centikkel 2 hetet de megérte mert tudtam a jelentés mit okoz .. Eladva haszonnal . Meglátjuk hol állunk be . OTP/t Mol-t csipegettem .wizzt 👀. Ja és a slussz poén gáz 2.8 környéke . Ugye hogy lett 3 alatt .. simán benne a 2,5 vagy 2 is . Olajról lemaradtam . De ETFen keresztül érintve vagyok energia szektorba .. meglátjuk ..
Bpali2 2026. 02. 28. 09:32
Én nem tudtam jelentkezni a bukó van évek óta ülő Ápeninesek miatt illetve egy igencsak népszerűtlen Csányi fan vagy fun ?..😂. Miatt . De 87- nélkül bővítettem svingre. A “ kötelezőt “ megcsonálta az ezüst . 93-95 közt . Igazából nyugodt vagyok. Tartom a véleményem előbb lesz 130 mint a sok szakértő által leírt 45 .  . Ne felejtsük el . A piac nem felejt .. Olvasgattam a bejegyzéseket . De itt egyet nem értenek sokan . Ami számít , hogy napi szinten kövesd a mozgásokat . Rá álljon a szem . Itt a tapasztalat segít . Az kevés hogy filozófiálgatunk  történelem bányák stb . Pont 5 perccel Trump bejegyzése után néztem meg a telefonom . Meglátjuk mit hoz a háború . Repülősök estek már jelezte . Ezüstben óvatos spekulációt láttam csak . A vakrepülés nem is értem amikor kvázi fékezett az árfolyam hova kellett volna menni . A kérdés az volt mennyi az alj előtte . 65 vagy 60
keeper 2026. 02. 28. 08:57
Előzmény: #39029  Placi82

Hát régen anno mi csak érintőlegesen vettük a közgázt, de már akkor is kifejtette a tanár, hogy a GDP-nek kb. semmi köze semmihez, de elmodja ezt a Boros Imi bácsi is ezerszer.
Amerikában is már csak a tőzsdéből áll a GDP meg az 5-7 bubira felfújt cégből, ipar 0. Látod még acélt, meg alumíniumot se tudnak maguknak gyártani, pedig full alap termék.
Na mindegy jövhét izgi lesz az tuti.
randomly 2026. 02. 28. 08:10
Előzmény: #39026  Placi82
Én vakon vagyok, továbbra is ... elégettem egy jó nagy részt a csapkodásban ... nem mertem visszaszállni a héten sem. https://www.investing.com/warrenai/share/0aaaeec0-99ac-48f5-a0ad-5ad8e40a902e_693e9af84d3dfcc71e640e005bdc5e2e https://tvc-screenshots.investing.com/tvc_7c073aa97656ffbd2ffa05d7f763091e.png pedig csak fel irány van ... úgy látszik.
Placi82 2026. 02. 27. 22:37
Előzmény: #39027  keeper
Két út van egy nagyhatalom számára  történelmileg is. 
1) A gazdasagi leigazas. Termeles. Export orientált. El latja a világot áruval és termékkel. Ilyen Kína. 
Max Tajvant foglalja el. De az is Kina! :) 
Han dinasztia óta, ami kb 2200 éve volt  max eszak korea, Vietnamnak, és mongolia egy része meg Tibet,hoditottta meg, azt is ideiglenesen tehát nem volt expanziv területi  agresszor...
Pedig a világ legnagyobb komoly flottajaval rendelkezett, de a Ming császár evvel se élt igazán.  Pedig legyaluktak volna akkor a világot. Európát is. 
És van ugye most az USA, neki nincs más hátra mint előre. Mert a termelekenysege szar, a GDPje  viszont hatalmas. De a GDP szerintem egy elavult  meroszam. 
USA nak  bújtatott, vagy nyílt agresszor expanziv politikát kell folytatni. Mert nem termelő, hanem a világ  legnagyobb fogyasztó országa. 
Ergo az USA külkereskedelmi, és alllamhaztartasi hiánya már nagyon régen brutálisan magas folyamatosan . 
Ezért is fog bukni a NATO csak EU meg nem jött rá... Mert akkor nem szórakoznak  így az Oroszokkal a mi bőrünkre. .... 
Hogy az USA nak már nincs passzív védelmi kiadásokra  mint a NATO  pénze!!!!! 
 Csak a saját érdekében,  geopolitikai, gazdasági, nyersanyag etc... haszonnal jaro expanziv terjeszkedésre....!! 
Csak most nem lesz oly egyszerű mint 20 éve lett volna..... 
De megprobaljak....nincs más választásuk. 
keeper 2026. 02. 27. 22:21
Előzmény: #38482  keeper
"Az USA Kubánál is készülhet egy Venezuela 2.0 forgatókönyvre,"
"Neki szuez venezuela gronland kell es ne legyen raketa kubaban esetleg ott kormanyvaltas."
Spiller-rel a nyerőre tettünk:
https://www.portfolio.hu/global/20260227/vegleg-leszamolhat-osellensegevel-az-egyesult-allamok-donald-trump-kimondta-hogy-johet-a-hatalomatvetel-821130
Mondom, a jóslatok szépen sorban válnak valóra.
keeper 2026. 02. 27. 22:13
Előzmény: #38746  Placi82
Jah, hát én nem értek hozzá, de szerintem ez a cikk mindent elmond az USA állapotáról (ráadásul pf fizetős, de elég az első pár sort elolvasni):
.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260213/kaoszba-fulladt-donald-trump-mesterterve-fordulat-keszul-washingtonban-817666
.
Szvsz az USA ipara jelenleg olyan mint egy meghibásodás miatt alapjáraton üzemelő sugárhajtómű, még működik ugyan, de tolóerő az már nincs, a rendszer pedig nem javítható...
Placi82 2026. 02. 27. 21:05
Bpali, Randomly mondjatok valamit az ezustre, hátha egybe vág az elképzelésünk.. 😉
Placi82 2026. 02. 27. 21:03
Előzmény: #39008  Placi82
Ahogy írtam, ha nem töri at a 2250 et akkor lefordulunk, ha át tori akkor fel. Már 4 órája azt nézem hogy táncikálni a 2250 körül, mint disznó a jégen úgy küzd az arany a 2250 körül.......
Mivel részre hajlo vagyok erősen mondjuk azt hogy átmenet a 2250 és ellenálláson. 
(igaz csak  2-3 dolllaral csak:)) 
Placi82 2026. 02. 27. 15:37
Idáig jó, kíváncsi vagyok hol zárunk. 
Placi82 2026. 02. 27. 13:38
Előzmény: #39022  MrSomm
Sok minden változott, de ez politika lenne. Csak egyet emlitek Biden Liberális adminisztrációja után jött Trump és adminisztrációja (és társai engem az 50 és 60 as évek amerikajara emlékeztet, és azt is akarják visszahozni. (Rubio és társai) ... Ezt ignoralni, meg ha  probalkozasnak is neveznéd is csak, de akkor is súlyos hiba.
2) Multipoláris vilagrendet amiről 2022 óta beszéltem, FF topikban  amit egy idő után feladtam, mert süket fülekre talált szintén fajsúlyos tényező lett. Szinte pénzügy a tőkepiaci és a makro gazdasag, FED, EKB, és BoJ, és Kína esetén. 
3)Az Orosz jegybanki tartalék befagyasztasa okozta következmények és egyéb dolgokról, érdemes lenne meghallgatni, nem engem, mert én nem vagyok tényező, megha 2022 tavasza óta beszéltem is erről, hanem Draghi és Belga miniszterelnök beszédet, és Lagarde beszédet 
4) Euroclear ellenállásat a régi vilagrendnek.....
5).... 99 számtalan olyan dolog van ami az elmúlt 6 hónapban is változott és előtte is. Igen marginalis dolgok. 
6) Szerintem abban tévedsz, hogy komplett commodity re veszítesz ki dolgokat. Úgy mint nagyrabecsult János az olajra.  Olaj nem fog rallizni, ha igen akkor az ideiglenes lesz még. 
Van egy metodus a commodity ra. Annak egyes szektorainak emelkedés között hónapok sőt évek is eltelhetnek. Ennek is oka van.... Lásd arany ezüst emelkedése, olaj meg hol is van? 
Megvan ennek is az ok okozta... .
Nem lehet általánosítani az egész commodityra. Az egyetlen fekete ló számomra pont a ritkafoldfemes műfaj, aminek zaszloshajoja Humanoid forumtársal már a lynas cégen keresztül belefektettunk. De még most is ahogy elnezem ezeket a cégeket, (amik neked is lehetnek szerintem egyik nap 10%ot esnek másiknak 10%ot emelkednek., én nem látom még itt az idejet ebbe a szektorba való rotalasba. 
Volt egy köröm benne, Trump, Xi kard sörre után, de nekem úgy tűnt  hogy ez még csak chicken game... 
Aztán lehet tévedek, de ennek sincs itt az ideje. 
Commodityt egy kalap alá venni, hogy mindenki, minden szektorra  bullish korszak jön az szerintem nem igaz. 
Valamire nagyon bullish lesz  valami meg 2 év múlva is ott lesz ahol most van....
MrSomm 2026. 02. 27. 13:02
Előzmény: #39018  Placi82
Szerintem a nagy kephez hozzatartozi. Nem csak az ezust emelkedik, hanem szinte minden commodity... Ha pedig minden egyszerre emelkedik, akkor az nekem azt jelenti, hogy nem egyedi tortenetet kell keresni, hanem valami strukturalis, fundamentalis, de legalabb is szektoralis valtozast a vilagban. Es en emiatt fektettem ezekbe a cegekbe. 
Nem valtozott semmi az elmult 6 honapban, csakis a commodity arak lettek magasabbak. Illetve talan Maduro-t kiraktak pihenni es az oroszokat kisse jobban szorongatja az USA. Kina nem lett kisebb es nem vett vissza az igenyeibol. A problemai sem tuntek el. Az USA hadsereg nem lett gyengebb, sot talan Trump bebizonyitotta, ha kell elinditanak megfelelo mennyisegu bombat es raketat. Iran nem lett nagyobb biztonsagban. Az oroszok nem tudjak tovabbra sem eldonteni Ukrajnaban a haborut onerobol. Japanban tovabbra is emelkednek a kamatok.
Az amerikai gazdasag tovabbra is erosnek tunik, kepes noni, de ezt szinte kizarolag az AI beruhazas hozza. Az inflacio stagnal 2024 ota. A koltsegvetesi hiany valtozatlan, igy az adossagpalya tovabbra is pocsek. 
Szoval szerintem johet korrekcio, mindenhol. De en ezek miatt raktam penzt a commodity piacba es ezek nem valtoznak egyik naprol a masikra es nem is latom, hogy ezek a folyamatok megvaltoznanak hamarosan. 
Placi82 2026. 02. 27. 11:31
Előzmény: #39020  randomly
Akárhogy forgatom és nézem, mindent is elolvastam és letoltottem  az ezustre aranyra az adatokat. Itt március első hetfojen vagy lefelé menő trend lesz, és röhögve viszaszallhatsza vonatra, vagy soha többet, azon az áron. De ha mint a meleg kés a vajon úgy megyünk át az ellenállás okon, akkor is azt mondom szállj fel a vonatra, mert már a COMEX nek a fegyvere azaz a leteti követelmények egymás utáni drasztikus emelése előtte  az összes puskaporat. Már csak fogatlan kutya  a harapása lesz, következő margin emelés esemény. 
SHFE most tart teljes kitisztitast, nagytakarítást. 
Marad tisztán a realitasok. A fundamentumok!!!! . . Nix spekulacio, Nix arlenyomas, Nix banki hatalmas short alományok, Nix leontes semmi hírre, és semmi  fundamentum változásra.!!!! 
COMEX maga maga lőtte el a puskaporat. 1:3 1:2 1:1 es tőke letéti kovetelemenynel okafogyotta válik akkor a COMEX  létezése tulajdonképpen. Tehát beszukult a marginos  játéktere!!!
SHFE meg most alakul át egy efffektive fizikai piaccá.....! 
 Nő, és vonat után sose fuss, ha elmegy jön másik lehetőség. Csak figyeljünk.
 Én speciel fosok rendesen. Mert igen nagy a kitettsegem a nemesfem piacon. ETF és részvények formajaban, és nem szeretek veszíteni. :) 

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek