Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Én úgy vagyok vele hogy kb egy hete részletesen kitárgyaltuk mi mozgatja az ezüst piacot . Vissza kell olvasni , keresni nincs kedvem lelkierőm újra beírni
https://substack.com/home/post/p-182941522 Egeszen jol megfogja, hogy mi a keresleti oldalon a valtozas. Illetve miert volt fontos a januar 1-ei kinai export kontroll bevezetese. Mivel ismeretlen Substack es Medium irasokkat szerintem nagyon nagy butasag kesz tenykent kezelni, ezt is egy jo adag ovatossaggal es szkeptimizmussal kell elfogadni. Nekem ez a lenyeg:
In 2025, the industrial demand for Silver structurally breached 60%.
Szerintem ennél sokkal bonyolultabb es több tényezős a mostani folyamat. Ez szerintem nem szimpla silver spekulációs folyamat. Nem is tipikus tuske már a mostani alakzat sem.
Igen Én is hallottam ezt a 420-as USD, és EUR nál. Én is vettem mert kellett mert kellett NVDA-ra ... nem is dolgozta ki ... és aki most 330-as USD-ben ül. Jó lenne a csúcson kiszállni de tudom nem fog sikerülni. A heti fiaskóm most ... jövőhéten sem tervezek venni ... nekem már nagyon a zaj.
Elolvastam, a hozzászólásokat. Az hogy a kiskereskedők vagy nagyon húzták fel az ezüstöt. Igen a kicsik Én azt mondom. A media ereje ... persze ők is fogják itt hagyni a nagy pénzt a nagyoknak. És hogy van-e ezüst hiány vagy nincs ... gondolom sok napelem már nem integrálható a rendszerbe ... mi is kaptunk egy 5GW-ost viszWatt rendszerben ... csináljunk vele amit akarunk ... köz gazdaságilag teljes bukó lesz szerintem ... magamnak most akartam rendelni az AliBaba-ról de amilyen árváltozások vannak ... akkor ráérek a tőke meg egyenlőre ezüstben stop nélkül, de lassan kell majd az is. Ár ellen legjobb maga az Ár.
Szerinted......, hétvégén válaszolok mindenre, most már tozsdezek, kérdezz, ritkafoldfemesekrol is, de csak akkor ha nem lenyomni akarsz, hanem pénzt keresni. Bpali most már ott van. Szivesen:)
Adok egy kis történelmi érdekesség et.. De nem ebbe a topikba merrt ezért kitiltanak. Gyere át a állampapír, tőzsde és befektetések topikba, talán a topik gazda talán engedi a történelmi tények ismerteteset. Egy kicsit segít a kordinaciodban jövőre tekintve.... Engem ez segített a FIRE hez. A történelem nagyon nagy szeretete és ismerete.
Itt honnan tudod megmondani, hogy ki kapott Margin call? Lehet feltetelezni, hogy kaptak a retailben is. De en nem tudom elhinni, hogy a retail mozgatna az ezust arat. egy reszvenyet igen, talan... de a futures-on 5-10%-ot olvastam, hogy retail volume. Azert az nem fog az egyik nap +7%-ot, a masik nap -7%-ot okozni. szerintem legalabb is
Kis befektetok és karácsonyi időzítés.??? Na!!!!! Ne vicceljunk. Azért ütött ekkorát mert kisbufik tomegeit margin calloztak ki evvel a trükkel. Hát a Tényt már le ne tagadjuk már!!! Meg engem is meglepett. Mert ha január 22 én csinálják kedd délután és január 29 én lép életbe akkor oké. Egy szavam sincs Na de így???? Nehogy megmagyarazd már ezt a lehetetlent, és a beavatkozást. Koszi
Igen, kezdek egy ideje elég jól / tőkém határozza meg /keresni az ezüstön . /is/… De azért tényleg nem lehet nem észrevenni : Karácsonykor a nagyok tanácskoznak . Karácsonykor az dolgozik akit nem érdekel a karácsony . Az ezüst a világ második legnagyobb piaca lett , innentől / vagy egy árszinttől -50 USD - a nagyok kizárólagos játéka lett . De úgyis nézhetjük, visszakereshetjük kb mikortól váltott a JPM irányt . Sokan betegszik itt a szakértői előrejelzéseket . Azok ha megjelennek már “ régen rossz” . Már megy a manipuláció a fejekben is . Amúgy igyekszem és engem is érdekel hogy valóban ki mozgatja az árfolyamokat .👀
Szerintem 3 hatas mozgatja az ezust arat es rangatja ilyen meretekben. 1. Kereslet. Az elmult 5 ev hianya most arazodik, illetve a teny, hogy az ezust kinalat elegge rugalmatlan. Csak ezust banya nehany letezik. Illetve ott a kinai export kontroll is januar 1-tol. 2. Momentum alapu kereskedo robotok raugrottak. 3. Az elo ezust traderek is toljak. Hisz latjak a momentumot es a valodi hianyt, mert a kereslet valoszinuleg megnovekedett.
Látom valaki irányba állt, a valóságot illetoen. Remélem keresel /kerestél is is evvel, az új nezopontal....😉😉 Vagy már kerestél is? 😉 És elege alatamasztom adatokkal, új meglatassal, mielőtt valaki, más, "egyesek" betamadnak.... :)
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)