Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
16:00 ISM adatnál én hajlok a vártnál jobb eredményre, ami dollárt erősíti. Oka szerintem : S&P PMI tegnap nagy erősödést jelzett. A december erős a közfogyasztási cikkekben. Mindent is eladnak. Élelmiszer, vegyipar stb. A tartós fogyasztási cikk gyártók már ősszel tudtak növekedni mielőtt az amerikai boltokat feltöltötték ruhával, X- box gépekkel stb. . De nekem mindegy. Ha emelkedik jó, ha beesik jó mert veszek. A piac egyelőre nem mutatja a kiszivárgott adat jelzést. . Mivel jósgömb nincs így nézzük fedezékben:)
Igen, éppen írni akartam neked, hogy beszélhetnénk-e róla. A múlt nap félbemaradt. Itt a hülye kis k&H-s charton 1 hónapos időtávon egy háromszöget látok :-)) ebből meg lefelé szokott kimenni, nem? de mindjárt beteszem az investingre is.
Erre nekem is rá kellett jönnöm , hogy más típusú kereskedést ogényel ha egyszerűen nincs elég időm a tőzsdére. Sokszor azzal motiváltam magam , hogy 5 perc napi gondolkodás ( nem a fórumon történő de a gépről távol lévő irogatás ideje ) után eredményesebb döntéseket hoztam , mint azok akik napi szinten a gép előtt írogatva , bàmulva tették meg tétjeiket. A másik az volt tanulság hogy bizony tőkefüggő a kereskedés stratégiája. Harmadrészt a topikokat írogatok 90 százaléka elfogult long irányba , 80 százalékuk egy komoly helyzetet nem tud lekezelni. BÉT kisrészvényeinek topikjai a évek óta ugyanazok a beültstők szövögetik hálojukaf a kezdők kitömésére . Ezért is kapott el a gépszíj mikor egy ifjú tanoncuk beleállt az egyik legkomolyabb emberbe itt.. Ja és még valami sose azzal foglalkozz hogy amibe nem vagy az épp emelkedik , arról már igazából lekéstél . Persze utólag fel ugor hátunk még valamennyi pénzért a vonatra . Akkor térj vissza ha érzed készen állsz..Addig azokat olvasd akik bizonyítottak ..
Köszönjük ismét a reggeli összefoglalót. Remélem adatoknál itt tudsz lenni majd. Sokasodnak a felfelé irányuló meglátások, Pomperj is bizakodó már az aranyat illetően. Az biztos, hogy eszementül kezdődik az évünk. Nagyon szeretnék egy Ricsi-Mol kilövést is végre.
Törölt felhasználó2025. 01. 03. 03:47
https://www.investing.com/equities/kinross-gold . Azért ez váratlan emelkedés lett tegnap a kis Kinross Gold bányámnál. Nézegettük itt két ünnep között a TA szerint. Erre így hirtelen nem gondoltunk csak én óhajtottam egy kis emelkedést. Érdemesnek találom megfigyelésre! Bátrabbaknak hosszabb távra, nagy a potenciálja.
Azt hiszem két lábbal állunk a devizaháborúban. A leértékeléseket a leértékelés előtt lezajló jegybanki arany felhalmozás jelez előre. Mert az értéktelen pénz mögé kell valami érték vagy értékőrző eszköz. Trump óriási hibát vétett már a kampányban! Erős dollárt, vámokat ígért. Ez egy háborúban olyan mintha az ellenségnek előre elmondanám hol és mikor, mivel fogok támadni. Jegybankok pakolják az aranyat. Az akkor is érték marad ha Trump visszalép a terveitől.
Törölt felhasználó2025. 01. 03. 02:22
Péntek van. A hét utolsó napja. Tegnap a dollár megmutatta van még bőven ereje. DXY 109 felett zárt!! Atlantai mérés szerint a GDP csökkent, de ez se tudta lehűteni. Mi lett volna, ha a PMI, GDP magasabb és Kanada rosszabb eredményt mutat?! Mindegy lement az első nap. Az biztos, hogy azok a cégek akik tudnak szállítani az USA piacra még adó nélkül nagyon jól járnak. A mai nap hozhat en hűlést a dollárnál. Izgalmas nap lesz ez is! Az arany brutálisat emelkedett! Piszok erős, zsákolja mindenki. 2624- ről 2674-re futott! Na a tegnapi ajánlásom túl is ment minden várakozáson és ezt erős USD mellett! Ha visszahűl a dollár ez arany ATH lesz hamar. De ehhez kell a dollár gyengítése. Az USA tőzsdék hatalmas zöldben indultak, de utána szerintem rájöttek ez az árfolyam kinyírja az exportra termelő amerikai cégeket. Be is vörösödött zárásra az USA rv. piac. . Azsia Még túl korán írok, így még egy felemás kezdést látok. A Nikkei zsinórban kínlódik. Kíja tegnap padlót fogott. Nem várunk ma releváns adatot. . Európa Inkább még csendes. 9:30 Svájci ipari PMI- ez még változtathat a DXY arfolyamon. Egész délelőtt munkanélküli adatok. Ha növekedik akkor bizony az EKB vágási kényszerbe kerül. Mondjuk mar ott van. - ez EUR//USD egál vagy 1 alá löki a devizapárt. . Amerika Na ma jón a “fontosabb” PMI. 16:00 ISM USA PMI -ha ez növekedést mutat…..akkor sikerült a puha landolás nagy erőt adhat a dollárnak!:) Lehet ez már lavina hatás?! Akkor DXY ATH sincs messze. 16:30 Gáztarolók töltöttsége- a csökkenés erőt adhat a gázárnak. Még a január erős lehet majd február legefelé állhatunk shortba. . Tartom amim van. Aranyat a világért se adnék el! Ha beesik még veszek is. De mondom nem rövid távú a cél így biztonságos eszközben. Türelem, stop legyen veletek és a DXY TA! :)
Ez teljes tevékenység. Igaz rugalmas, de teljes. Figyelni kell állandóan. De ha az ember hosszú távra kereskedik az is lehet megoldás, csak ott az emberi mohóság okoz belső feszültséget. A mentális feszültség meg fáradsághoz vezet az meg rossz döntésekhez.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)