Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Ez most jött Investingen: Investing.com – A BTIG elemzői csütörtöki közleményükben azt mondták, hogy a befektetőknek fontolóra kell venniük a nemesfémekből, különösen az aranyból és az ezüstből származó nyereséget, miután az évről évre erős emelkedést mutattak.Míg a következő 6-12 hónapban továbbra is konstruktívak maradnak a nemesfémekkel kapcsolatban, a BTIG megjegyzi, hogy a jelenlegi piaci feltételek taktikai lehetőséget kínálnak ezeknek az eszközöknek a visszavásárlása során történő eladására és esetleges visszavásárlására.A BTIG szerint az arany körülbelül 29%-ot drágult a mai napig, míg az ezüst 34%-ot ugrott, ami ideális időszak a nyereség rögzítésére."Úgy gondoljuk, hogy ezen inflexiók egyikén vagyunk, annak ellenére, hogy konstruktív lendületük és tendenciáik vannak" - áll a BTIG közleményében.Hozzátették, hogy a napi grafikonok a "felfelé mutató kimerülés" jeleit mutatják, a heti grafikon pedig "negatív momentum eltérésre utal a túlvásárolt területen".Történelmileg az október gyenge hónap volt az arany számára, átlagosan 0,32%-os csökkenést mutatott az elmúlt 25 évben.A BTIG azt is megfigyelte, hogy az arany és a reálkamatláb (invertált) szorosan forgott az elmúlt néhány hónapban.Ugyanakkor elismerik, hogy a legutóbbi FOMC ülés óta a 10 éves államkincstár reálkamata 1,55%-ról 1,60%-ra emelkedett, még akkor is, ha az arany 100 dollár körüli emelkedést mutatott. Ez az eltérés egy másik olyan tényező, amely arra készteti a BTIG-t, hogy javasolja a nyereség elvét.A BTIG szerint az arany árának visszalépése vonzóbb visszatérési pontot jelenthet, különösen, ha az SPDR Gold Shares ETF (NYSE:GLD) a 225-234 tartományba esik, ami 5-8%-os visszalépést jelent.Az ezüst esetében a BTIG megjegyezte, hogy még nem sikerült áttörnie májusi csúcsát, és októberben esésre számítanak, ami után a befektetők fontolóra vehetik pozícióik bővítését egy jelentősebb kitörés előtt.
Ez valóban tök idegtépő. Már vissza is vehettem volna, ha eladom. Megint ugyanazt csináltam. Persze utólag könnyű okoskodnom, előre meg ezek szerint nem megy.
Törölt felhasználó2024. 09. 26. 16:07
Ez a Commerz bank egy fejőstehén. Ma is laza 20%+ növekedés a tl37- en. Ebből a körből kimaradtam. ….
Az a bajom nekem is hogy mivan ha lesz 33 de este Hmm 2800-nál sikerült eladni a tl26-ból, de igazából onnantól lettem volna eladó felfelé 3000-ig Azt hittem felszúr addig ehelyett összeesett
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)