Dax sokkal hosszabb idotavon nekem inkább pince is lehet. 20 napos alatt. Indulunk vissza az 50 és 200 napokhoz. 20 hetes metszeni készül az 50 hetest. SP 7200 minimum. Én tettem egy kicsit a negyedéves fekete gyertyákra is. Nem sokat, mert a gondolat is eretnekseg. LHA technikailag szerintem nem rossz. Mintha az alja meglenne. Honaposon.
Köszi! Ez biztató! Én 1985-ben még hajnalban a Garai téri piacon adtam át a cuccot a zsidó kereskedőknek! Ők nem szàmoltàk meg, hogy hány darab, én sem számoltam meg a pénzt amit adtak! Bemondás, bizalom alapján működtünk! Egyszer fordult elő, hogy utólag mondta nekem az egyik varrónő, hogy nem tizesével, hanem tizenkettesével kötegelte az árut. Lebasztam, de Pesten később nem szóltam. A bizalom, ami az életben az egyik legfontosabb! Ezt én veled és a Vonoviával kapcsolatban elvesztettem.
Eléggé nem mutat semmit technikailag nekem. Egy éve 5 volt, most 8nál nem tartom olcsónak. Nyilván ha pár háború lezárulna, és/vagy az olajár esne, biztos örülne. Talán volt bennfentes vétel is. Golden cross készül naposon, de eléggé oldalaznak a mozgóátlagok. Gondolom Téged a májusi zöld gyertya vonz. Egyébként naposon a DAX is golden crosst készített.
AI: Gregor Rosinger egy nemzetközileg elismert osztrák befektető, ipari vállalkozó és tőkepiaci szakértő, aki a Rosinger Group többségi tulajdonosa és vezérigazgatója. Családja évszázados tradíciókkal rendelkezik a pénzügyi szektorban, és ő maga 1985 óta aktív professzionális befektetőként. [1, 2, 3]Főbb tevékenységi területek
Tőkepiaci tranzakciók: Vezetése alatt a Rosinger Group eddig 73 tőzsdei bevezetésben (IPO), jegyzésben és indexindításban működött közre kiemelten. [1]
Capital Market Coach: Hivatalos tanácsadóként és közvetítőként segíti a középvállalatokat a Bécsi Tőzsdére (Wiener Börse) való kijutásban. [1]
Ipari befektetések: Aktív szerepet vállal az energetika és a gépgyártás területén, többek között a Rosinger Energieanlagen GmbH révén. [1, 2]
Középvállalati modell: Kidolgozója a „Regionale Mittelstands-Finanzierung” elnevezésű finanszírozási modellnek, amely a regionális kis- és középvállalkozások növekedését támogatja tőkepiaci eszközökkel.[1]
Gregor Rosingerről hallott már itt valaki? Ki ő? Hány Vonovia részvénye van? Milyen áron vette? Mérvadó, hogy mit mond a Vonoviáról? Ha jót mond, akkor majd felmegy az ára, ha rosszat akkor meg le? Mert ha igen, akkor iszom szavait!
Én sem a személyedet tàmadom, hanem azt amit itt közzétettél és folyamatosan kommentelsz! Azok nem igazak, azok félrevezető fake nyuzok vagy hogyan mondjàk divatosan! Nézd már vissza másfél évre, hogy mi lett igaz azokból amiket s Vonoviával kapcsolatban itt leírtál! Bukok én a Douglason is eleget, de eszembe nem jut senkit támadnom miatta. De te itt túl sok vagy nekem ezzel az állandó Vonoviázásoddal! - Részemről ennyi! Bocs, hogy leírtam a véleményem!
Tény, hogy tavaly ilyenkor szintén csak Vonovia volt a téma, valóban sok már belőle, különösen a nagy vágtát követően! Van, lesz is sajnos, én sem így terveztem vele, muszájból tartom, ez van, szinte rá se nézek, higítani, még véletlenül sem!
Nem tudod értelmezni a leírtakat. Tőlem aztán távol áll, hogy valakit majmoljak. Olyan véleményt teszek be ide ami értelmes esetleg más nézőpontot ad a dolgokhoz. Egy fórumnak alapvetően ez a dolga. Nézőpontokat ütköztet, vitázik, érvel-ellenérvel. De nem olyan stílusban ahogy te teszed. Sokszor vagyunk más állásponton pl Thesnakekel is de az egy értelmes vita személyeskedés nélkül.
Hány milla bukó kell neked ahhoz, hogy a te idegrendszered se legyen rendben? Vagy szerinted az a normàlis, hogy valaki 5 millió körüli bukóval dicshimnuszokat zeng a német fórumokról? Ott ugyanolyan hülyék vannak, hanem hülyébbek mint mi! Mit vagy úgy oda velük? Kik ők? Guruk? Mit majmolod folyton őket?
No akkor lássuk a hetes gyertyát. Kulcs lesz. Fekete gyertya gappel, komoly le. Fekete gyertya gap nélkül baj, ha a 19,26 os utolsó fibo szint nem fogja meg, akkor nem szabad piszkálni. Hetes gyertya fehér, nagyobb volumennel is rá lehet próbálni, stop valahova a 19, 26 alá, kinek mi a tures határ. Hónapos gyertya fehér, baromira biztató 21, 36 felett. Negyedéves gyertya fehér 22,09 felett akkor szerintem megvolt a korrekciós hullám alja. Jó kereskedest.
Olvasd el még egyszer! Nem azt írja, hogy ne vegyél emelkedésben hanem azt, hogy ne az legyen az okod a részvényvásárlásra, hogy emelkedik vagy esik hanem az, hogy fundásan megéri-e?
Isten őrizz! Buktam már eleget ezen a szaron, hànyinger kerülget amikor előhozod a Vonoviàt! Komolyan kérdezem, nem érzed úgy, hogy be kellene fejezned ezt a forgalommal szemben menő száguldásodat? 34 körül kezdted a felbeszélést, győzködést, nevezd aminek akarod! Most pedig 20 alatt vagyunk! Tűnj már el egy időre, ne süketelj itt a német fórumokról! Fizetnek érte ha valakit bepalizol, vagy miért csinálod? Látjuk mennyi az ára nélküled is!
Eltérő stratégiák léteznek pénzkeresetre, de a legtöbb ember akár intézményi, akár kisbefektető, vagy value vagy momentum alapon csinálja. Szerintem a kettő együtt több mint 90%ot kitesz a szereplőkből. Value alapon azt nézik, hogy maga a cég könyv szerinti érték, vagy más mutató alapján alulértékelt, és előbb-utóbb az árfolyamnak helyre kell állnia. Ennek a módszernek az a gyengéje, hogy egyrészt a fundamentumok változását csak negyedévente látod, az osztalékot eltörölhetik, a nyereséges cég veszteségbe válthat, és a mutatókat se látod naprakészen, pl. P/E, a P minden kereskedési másodpercben változik, az E-t évente 4x látod frissülni, brit és svájci cégeknél 2x. A másik kockázat, hogy ha mondjuk azt gondolod, hogy egy 15-ös P/E értékeltség a reális, és leesett már 13-ra, ahogy a 15 nem fogta meg, úgy a 13 se fogja. Polytec 2024 végén leesett €2-re, és a cégben lévő ingatlanok önmagában 4et érnek egy likvidáláskor kb. Pénteken €4.9 volt és nem állt talpra igazán az európai autóipar az elmúlt másfél évben, mégis +145%. Ilyen a piac. Momentum alapon inkább tradelni lehet, vagyis itt a tézis az, hogy valamit megveszünk azért, mert felfelé megy, vagy shortolunk azért, mert lefelé ment eddig is. És csak ezért lépjük meg, és ha abbahagyja az emelkedést, vagy ha emelkedés helyett esik, azonnal eldobjuk, és nem elemezzük, miért nem emelkedett tovább vagy miért esett, mert a vétel oka sem fundamentális volt, csak az, hogy megy felfelé. (El sem olvassák a kapcsolódó hírt, mert nem számít) Az ilyen traderek hibának tartják ha valaki hónapokig, évekig tart egy pozíciót, és teljesen nyugodtan nézik meg, ahogy +400%-ot megy valami, amin elvágták a veszteséget. Csak technikai okok alapján vesznek és ha megdőlt az elmélet vagy elérték a célárat, eladnak. Egyszer egy youtube trading showban valaki rákérdezett az egyik momentum tradernél, milyen szektorban van ez a cég? Az meg nevetett és azt mondta, fogalma sincs. Ettől még lehet profitábilis. Melyik a jó módszer a kettőből? Ez személyiség kérdése főként. Az ember inkább az egyik vagy a másik szemléletre alkalmas.
Nincs általános recept! Van amit esésben kell, van amit emelkedésben! Van, hogy az olcsó még olcsóbb lesz és van, hogy a drága még drágább lesz! A pénzügyi világot uraló zsidók döntik el, hogy mi legyen! Félre ne értsen senki! Az átkosban kisiparos voltam, a zsidókkal üzleteltem. A legmegbízhatóbb emberek. Azok nem spiclik, nem jelenthetnek, azokat a saját hasznuk érdekli és a bizalmat tartják a legfontosabbnak!
Eurós részvények vitasarok