Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Lattad a RIG et. Veletlenul raneztem most Isten aldja, hogy kivagtam, anno.meg 4.2 nel. Ez kepes napinta 6-7%ot esni ugy hogy a WTI 0-1% ot esuk csak. Nem kell berregned mint egy helikopter. :). Ha emlekeszel még.
Na ugye hogy nem engedik ke, ma nem. De harmatgyenge, hetfo az egy mas kerdes. Nem akarok josolgatni de hetfo lehet a nagy nap. Aztan sztem fed utan vagy meg 1 boritas vagy vad orom. :)
Nem lehet, hogy azért, hogy ne merje senki shortolni? Azon gondolkozom, amit yooio mondott....de ez is csak egy tipp, én nem értek hozzá, én csak tartom 3600-ig, ha lehet.
Törölt felhasználó2022. 09. 16. 18:32
Az a gyanűm, hogy indul fel az NDX 12900 környékére. Senki ne tegyen rá egy dollárt sem, de ez a tippem.
Igazad van, ő azért csinálja, mert valaki fizet neki. Szerinted miért ad ennyit érte? Azért, mert sokba kerül az üveg előállítása (energiaigényes iparág).
a pap bálnavédő apácájának jóslata beteljesedett (11860-800) …..mai jóslat ….a nyitó után (15.30) a következő megálló (támasz) sacc 11700 (670) környéke onnan némi visszateszt lehet , de megjátszani az éjszakai kínai betaknyolás miatt kissé neccesnek tűnik jelenleg …..az alatta lévő támasz 11570 körül figyelget ( 22 órás célárnak tán jó lehet , mert merjünk nagyot álmodni…) https://www.youtube.com/watch?v=lyejohCId7A
Vegyél erős árazási képességű cégek részvényeit (az se baj, ha 2 számjegyű a profit margin). Nézz körbe otthon milyen termékeket használsz, mik azok a márkák, amiket nem szívesen cserélnél le (ez ilyen Peter Lynch féle megközelítés). Csak, hogy szembemenjek az előttem szólóval, a commodity részvények nem ilyenek. A legtöbb commodity darab-darab, az nyer aki olcsóbban adja.
Szia Humi! Rendszeresen olvasom okfejtéseidet a elkovetkezo válságról és új világról. Mivel megoldásorientált ember vagyok, ezért érdekelnének a meglátásaid, hogy hogyan keszulhetnenk fel erre. Megtakarítások, energiahatékony ingatlan kialakitasa pipa. Pl. Megtakarításaink reálértékét miképpen tudnánk megorizni. Érdekelne mások meglátásai is. Köszi
Kérdés, hogy akkor más módon korlátozták-e a pénzkínálat bővülését. Én a grafikonok alapján azt láttam, hogy akkoriban nem. Most ezt is korlátozzák már, szóval szerintem, ha igazán elkezdik tempósan kiszedni a pénzt a rendszerből és a kamatot is emelik hozzá, akkor a bankbetét nyerő lesz... minden más megy a levesbe...
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen