Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
GrizzlyG
GrizzlyG 2026. 04. 26. 13:59
Előzmény: #81654  Murdoch
Most akkor az európai értékek őrzője, Macaroni, korbácsoltatja a gyarmati sor ellen tüntető civileket?
Egyáltalán mióta európai érték a gyarmati sorban élők kizsákmányolása és terrorizálása? 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 26. 13:18
Előzmény: #81656  Murdoch
Ne haragudj, de nem vagyok képben és nem érdekel annyira, hogy utánanézzek. Nem lepne meg, ha tényleg agresszorkodnának. Hidd el, meg tudnám állapítani.
Rettentően kívül esik az epszilon sugarú környezetemen, bár az usa és Kína is eléggé távol van. 
Még azt sem tudom megmondani, miért nem érdekel Új-Kaledónia. A bolygónk tőlünk legmesszebre eső részén lehet. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 26. 13:11
Előzmény: #81657  kkv14

Nem mondom, hogy mindegyiket szerettem, de legalábbis nem (mindig) utáltam nagyon: Németh Miklós, Antall, 1. Orbán, Bajnai.
Volt még a Boross-kormány, de csak pár hónapig.
kkv14 2026. 04. 26. 13:07
Előzmény: #81653  Dehogynincs
Bocsánat, akkor kit szerettél egyáltalán?
Murdoch 2026. 04. 26. 13:03
Előzmény: #81655  Dehogynincs
És azt is kijelenthetjük, hogy a franciák Új-Kaledóniában mondjuk agresszorkodnak? 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 26. 12:57
Előzmény: #81654  Murdoch
Valamit a kisebbségek mérete is számít.
Nem látok nagy különbséget az orosz és az ukrán hozzáállásban a kisebbségi kérdéshez.
Az oroszok az általuk indított háborúban föláldozzák a saját oroszaikat és a többi kesebbségüket és óhatatlanul ölik nemcsak az ukránakat, hanem az Ukrajnában élő orosz és egyéb kisebbséget is. Száz népről (kisebbségről) beszélünk.
Könnyen lehet, hogy ugyanúgy magyarok is harcolnak egymás ellen, ahogy a délszláv háborúban is harcoltak magyarok a horvátok és a szerbek oldalán egymás ellen.
Murdoch 2026. 04. 26. 12:46
Előzmény: #81653  Dehogynincs
Helyes. Számít amúgy a kisebbségek mérete? Krím gyakorlatilag orosz, mégis Ukrajnához csapták anno. Skócia lakosságának kb. 10%-a angol, most mégis a brit birodalom része. A franciák ezerrel próbálják a gyarmatosítást tőlük 10.000 km-re is:
https://www.economx.hu/kulfold/2024/06/16/uj-kaledonia-franciaprszag-parizs-zavargasok-tuntetesekparizs-macron-felfuggesztes-791404/
Mint ahogy írni szoktam, az ukrán szuverenitás miatt a földhöz veri magát európa, de ha rákérdeznék mondjuk a franciákra, hogy akkor mégis mijalóxart keresnek még mondjuk itt, vagy francia guyanában, akkor jön az összeszorított száj, szvsz.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 26. 12:35
Előzmény: #81651  Murdoch
Ha tótágast áll Európa, akkor is Európához tartozom, akár szeretném, akár nemm.
Magyarországhoz tartoztam akkor is, amikor nemszeretem kormányok alattvalói voltam: Kádár, Münnich, Kállai, Fock, Lázár, Grósz, Horn, Medgyessy, Gyurcsány, 2., 3. és 4. Orbán.
Nem vagyok abban biztos, hogy Kárpátalján a magyar a legnagyobb kisebbség.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 26. 12:27
Előzmény: #81650  tom122
Miből gondolod, hogy ezt gondolom? 
Murdoch 2026. 04. 26. 12:24
Előzmény: #81649  Dehogynincs
Azért, mert többek közt a fiatalokon hasalt a fidesz, nem olyan bonyolult. Őket nem a trianoni határok érdeklik, hanem az utcán grasszálva elégedetlenkedés, szelfiket nyomva, meg mondjuk a likeok száma. Ha meg tótágast áll európa, akkor újból megkérdezem majd, hogy akkor is oda szeretnél-é tartozni. Nekem speciel még mindig eléggé zavaró, hogy a család egyik része kárpátaljai, közben meg dúl az ukrán nacionalizmus. És egyébként értelemszerűen a kárpátaljai magyarságnak nagyjából befellegzett. Egyrészt mentek nem kevesen a frontra, másrészt több százezren oda települtek. A határok állandósága meg téveszve, nyugati nagyhatalmi kreálmány, miszerint amit ők meghúztak, maradjon is úgy. Jugoszláviát is felosztották, szerbeket lecsapva a tengerről, most alighanem az oroszok is így járnak el Ukrajnával. Értem én a nagy szuverenitásosdit, de gyakorlatilag egész európát lehetne össze-vissza darabolni, belgák, katalánok, britek stb. Na ott már ilyen játékot nem engednek, nagyon szívesen rendet tesznek azonban MÁS országokban.
tom122 2026. 04. 26. 12:06
Előzmény: #81647  Dehogynincs
Miért,gondolod,hogy a Tiszára szavazók a párt neve alapján szavaztak a Tiszára a Fideszesek meg a Fideszre :))
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 26. 11:55
Előzmény: #81648  Murdoch
Az állítom, hogy a fidesz kezd leválni a "nemzeti oldal" emlegetéséről és te is azzal kezded a hozzászólásodat, hogy az a fiataloknak nem hívószó, sőt még valamiféle indoklást is fűzöl hozzá.
Mi abban a meglepő, hogy a világ, Európa vagy Magyarország időnként tótágast áll?
Magyarország is tótágast állt Trianon után. Ha éltem volna 1920-ban, akkor ezt a saját szememmel látom, de ezt nagyszüleim mesélték el nekem, akik átélték és nekem is kezembe adták azt a "Szerezzük vissza Nagy-Magyarországot!" játékot, amivel apám is játszott a Horthy-korszakban és ő át is élte azt, hogy valamennyit ideiglenesen vissza is szerztünk belőle.
Visszatekintve, szívesebben játszottam volna olyan játékkal, amelyiknek az lett volna a neve, hogy "Szerezzünk vissza (tarsunk meg, ne veszítsünk el) színmagyar területeket!"
Murdoch 2026. 04. 26. 10:39
Előzmény: #81647  Dehogynincs
A fiataloknak nem annyira hívószó, szvsz, mert ők napi x órában inkább a telefonjukat nyomkodják, meg kapják az űrbéli agymosást. Nem véletlenül létkérdés, hogy a közösségi oldalakat ki uralja, nem véletlenül kapcsolták le a franciák anno a telegramos tagot. És persze cenzúrázás zajlik, szó sem lehet nemzetieskedésről, most jelentette be ezt is Macron, készülve a 2027-es választások 'előkészítésére'.
https://brusselssignal.eu/2026/04/macron-calls-on-brussels-to-extend-censorship-to-lock-down-2027/
Nem véletlenül dupláz a németeknél is az AFD, Merz népszerűsége már polgárháborús helyzetet súrolja, de szemlátomást nem nagyon izgatja a választóit átverő blackrockost.
https://www.politico.eu/article/friedrich-merz-popularity-sinks-new-lows-germany-government-support-collapses/
+ Innen jön majd az, hogy egyre nagyobbat kell csalni ésvagy trükközni, lásd a Le Pen-féle koncepciós per. Még pár év és az eu ahova tartozni szeretnél, tótágast áll. Erre eklatáns példa a fideszes valóságtagadás, mert a tömeg azért tömeg és ez az euban is így lesz, Merznél is a németek 84%-a elégedetlen.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 26. 09:18
Előzmény: #81646  tom122
A fidesz is kezd leválni a "nemzeti oldal" emlegetéséről.
Már több elutasítást hoz, mint amennyi rokonszenvet ébreszt. Már nem hívószó.
A nemzeti dohányboltok kapcsán írtam is, hogy a "nemzeti" a fidesz szótárában nem jelent semmit. Értelmetlen, értelmezhetetlen.
Te nem tartod kirekesztőnek a "mi hazánk" nevet, de ha a mihamó növekedni akar, akkor az számít, hogyan fogadják ezt a választók. 
tom122 2026. 04. 26. 08:59
Előzmény: #81644  Dehogynincs
Nem értem a kérdést a Mi HAZÁNK egy  párt név,úgy mint a FIDESZ vagy a TISZA ,mindegyikbe bele lehet kötni a jelentés tartalma alapján.Én nem tartom kirekesztőnek,mert ugye nem az a párt neve,hogy CSAK A MI HAZÁNK.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 26. 08:54
Kérte Szijjártó Péter valaha is, hogy adják ki az oroszok KGBélát? Fábián Tamás élőben kérdezte a leköszönő külügyminisztert az oroszokkal ápolt jó kapcsolatáról
https://www.facebook.com/telexhu/videos/k%C3%A9rte-szijj%C3%A1rt%C3%B3-p%C3%A9ter-valaha-is-hogy-adj%C3%A1k-ki-az-oroszok-kgb%C3%A9l%C3%A1t-f%C3%A1bi%C3%A1n-tam%C3%A1s-%C3%A9l/2305513203270404/
Kérte Szijjártó Péter valaha is, hogy adják ki az oroszok KGBélát? Fábián Tamás élőben kérdezte a leköszönő külügyminisztert az oroszokkal ápolt jó kapcsolatáról és arról, hogy ez milyen engedményekre volt elegendő.
"Mert nem volt a radaromon az ügy."
_______ válasz gyanánt ______
Szijjártó válaszként az eredeti kérdés átfogalmazását dobta be.
Az eredeti kérdés is arról szólt, miért nem volt a radarján az ügy.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 26. 08:41
Előzmény: #81642  tom122
A "ti hazátok"-ban benne van a fidesz nemzeti oldala vagy a több mint 3 millió tiszára szavazó?
Vagy én, aki a nyugdíjpénztárak kifosztása után nemcsak a fideszből ábrándult ki, hanem a pártokból is.
Azóta kínomban szavaztam az lmp-re, a kutyákra, a tiszára, független jelöltre (Puzsér), szándékosan érvénytelenül (Karácsony-Vitézy, migráns- és lmbtq-népszavazás).
tom122 2026. 04. 25. 21:19
Ami az orosz-ukrán háborút illeti,az USA  és Izrael kis háborúja Irán ellen,komoly gazdasági világválságot robbanhat ki,aminek a nyertese nem Ukrajna lessz,hanem inkább az oroszok.Mindenesetre az ukránbarát brüsszeli politikusok bukására számítok.
tom122 2026. 04. 25. 21:10
Előzmény: #81640  Dehogynincs
Nos,személy szerint én is úgy gondolom,hogy Orbánnak és a Fidesznek is vége,rengeteg csontváz van abban a szekrényben és azok szép sorban kifognak hullani,maga alá temetve a Fideszt.Ami a Tiszát illeti,egyenlőre nem halad rossz irányba,de még el sem kezdte a kormányzást.Mindenesetre a Mi HAZÁNK jelentős megerősödésére számítok a következő években,mivel jobb oldalon már csak az az egy párt fog maradni.A Tisza persze még kérdéses,nem zárnám ki hogy jobb oldali irányba próbál inkább elmenni,ez gyengitheti a Mi HAZÁN-kat
Murdoch 2026. 04. 25. 21:03
Előzmény: #81640  Dehogynincs
Ennek annyira ne drukkolj, nem a fidesszel van a baj, hanem a lótolvajokkal. A fékek is ellensúlyok mindkét oldalt tekintve nagyon is kellenek, azért most elfelejtettetek reklamálni a 2/3-os sztorival kapcsolatban, hogy valójában nem igazságos ugyebár. 
Ha meg elmegy a tisza valami hibbant ballib irányba, akkor négy év kaszálni fog a mi hazánk, amennyiban a fidesz marad az agóniában, meg az értetlenkedésben, hogy mi történt. Egyébként a vagyon elvétele az egyik dolog, az út a börtönbe a másik. Ahhoz ragaszkodni kell, ha valódi változást akarsz és nem valami setét dealt a háttérben.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek