Nem szoktam tapsikolni, egyébként pedig pacifista vagyok! Ennek ellenére szeretem a valós tényeket elemezve megismerni az okokat, amelyek valamihez vezetnek/vezettek, mert egy oksági láncolatból valamit kiemelve, és lényeges körülmények ismerete nélkül ex cathedra ítéletet mondani valamiről olyan, mint amikor a vak ló nekimegy a falnak, mire az eladó azt mondja, nem vak ez, hanem bátor! :)
A kiszivárgott amerikai katonai és hírszerzési dokumentumok
komoly ukrán hiányosságokat jeleznek a nyugatról szállított fegyverek, illetve
a lőszerek és a légvédelem területén. A jelentés azt is megállapítja, hogy az
ukrán légvédelem összeomlása elkerülhetetlen, ehhez pedig pontos dátumokat is
csatolnak – írta meg a The Washington Post.
„az amerikai NASAMS-ok készletei például április 15-éig
elegendőek.......... A jelenlegi helyzet alapján a légvédelem Ukrajna felett
május 23-ára teljesen megszűnik........ A Pentagon kijelentette, hogy megadja Ukrajnának azt, amire
szüksége van, amikor szüksége van, de az ellátási problémákat is nagy-körvonalakban nyilvánosan dokumentálták. Az állítólagos minősített értékelések
azonban sokkal konkrétabbak, és sokkal borzasztóbb képet festenek Ukrajna azon
képességéről, hogy megvédje saját légterét. Arra a következtetésre jutottak, hogy a
Nyugat által küldött rendszerek száma korlátozott, néha nem felelnek meg az
orosz képességeknek, és gyakran küzdenek azért, hogy lépést tartsanak a nagy
mennyiségű orosz lövedékkel.” https://www.washingtonpost.com/national-security/2023/04/08/leak-documents-ukraine-air-defense/
A nemzetközi politikai viszonyok a mostani, mainstream realista irányzat szerint nem érték-, hanem érdekorientáltak. A külpolitikában nincs olyan, "utálom" a másikat, stb., és azt nem is nemzetállami politikai vezetők irányítják, azok csak megjelenítik, hanem a multi és transznacionális cégek, amiknek szintén csak "érdekük" van, stb. pl. a Raiffeisent Oroszországban, még az osztrák politikai vezetés és védi őket.
Nem mondod! Azért leülnék Veled vitatkozni egyet mindenféle wikipédiás és egyéb segítség nélkül "történelemből", különösen Magyarország külpolitikai kapcsolataiból és a nemzetpolitikát érintő kérdésekről. :)
érdekes meglátás, pláne az örömködés része "Háhá" Milyen közös értéket nem vallunk egyébként az EU-val vagy a NATO-val? Az alap értékekben szerintem nincs különbség, ami a belépésünkkor is érvényes volt. Az más kérdés, hogy a nemzetállami szuverenitás eltörlésére tett egyes kísérleteknek mondjuk nincs taps. A fidesznyik részt nem veszem magamra, Orbánt nyugodtan el lehetne takarítani tőlem.
Akkoriban minden fideszes azt harsogta, mennyire jó nekünk Putyin barátsága. Még mindig mi vesszük legdrágábban a gázt. Most ment ki Petiminiszter az oroszokhoz cári kézcsókra. Csoda, hogy mindenki utálni fog minket?
Te aztán csak tudod! :) Amikor a tározók feltöltése volt, mindenki drágán vásárolta a földgázt, mert akkor nem az volt a kérdés, hogy mennyibe kerül, hanem az, hogy lesz-e. Más ország is szinte a legmagasabb áron készletezett be. Te olyan vagy, mint az anyósom, aki utólag mindent mindig tud, és mondja, hogy "látjátok, nem így kellett volna". :)
Benne van a cikkben. "Kedd reggel a The Economist újabb részletet osztott meg a dokumentummal kapcsolatban. ENNEK ÉRTELMÉBEN A TENGERENTÚLI HÍRSZERZÉS UKRÁN TÁBORNOKOKON KÍVÜL MAGYAR, IZRAELI ÉS DÉL-KOREAI HIVATALOS SZEMÉLYISÉGEKET IS MEGFIGYELT."
Háhá, nem sokáig, ha így megy, egyre több ember szerint ki kellene lépnünk. Amúgy se vallunk velük semmilyen közös értéket. Illetve én igen, a fidesznyikek nem.
OROSZ-UKRÁN háború