Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
feel
feel péntek, 12:27
Rice az oreg mesemondot hagyd figyelmen kivul.Nemsokara eltunik mint anno 300ft-utan mikor fordult a rv.
Miner
Miner péntek, 12:24
Előzmény: #105553  Kata726
Ráadásul a Rába tegnap is tudott ennyit... mondjuk az ellenkező irányba...
Hondatti
Hondatti péntek, 12:07
Előzmény: #105557  Kata726
Nem mondhatod, hogy nem szóltam előre a táncórák miatt! :)
Kata726
Kata726 péntek, 12:04
Előzmény: #105556  Hondatti
Úgy legyen! Ha már eddig kihúztuk, ezen a pár héten nem múlik. Könnyebb lenne egy ezressel feljebb ücsörögni és mozizni.
Hondatti
Hondatti péntek, 12:01
Előzmény: #105553  Kata726
Nem is piaci vakságnak hívnám inkább csak bizonytalansági faktor, felhő.
A Rába felett ez nem lengedezik. Sőtt!
Remélhetőleg hamarabb elmúlik vagy szertefoszlik pozitív irányba.
sonos péntek, 11:54
Előzmény: #105551  Hondatti
Értem, tehát Blénessy helyére jön valaki, akinek a személye önmagában jelentős potenciált hordoz a nemzetközi piacon!
Én amikor megláttam a közgyűlési meghívót elősször azt hittem, hogy a kormányunkak nem tetszik az, hogy Sárhegyi István az igazgatóság tagja, hiszen tudva levő hogy édesapja az előző kormány támogatója volt, igy amikor megláttam a tegnapi hirt, nem értettem hogy Blénessy-vel mi a gond?
de igy már ok
Nemtommilesz
Nemtommilesz péntek, 11:50
Előzmény: #105550  rice001
A tavalyi 6000- es bemondasodhoz kepest meg pont felezés. De most éppen negyednél tartunk kb....
Kata726
Kata726 péntek, 11:50
Előzmény: #105552  Hondatti
A kis zabszemre csatlakozva, azért már nagyon ba...a a csőrömet, hogy bezzeg a Rába 3k felett is tud 5-10%-okat, itt ilyen vak a piac, hogy küzdünk hetek óta 1600 körül?
Hondatti
Hondatti péntek, 11:44
Előzmény: #105550  rice001
Hasonlóan látom én is amiket írtál.
Ezt már jópárszor átbeszéltük, leírtuk, (megköpködtük).
Nagyon izgalmas hetek, hónapok elé nézünk az biztos.
Én személy szerint izgatottan várom a fejleményeket, napi csöpögtetéseket.
Szinte minden nap fog hozni valami morzsát innentől remélhetőleg.
Mellette persze ott van az a természetes kis zabszem is.:)
Hondatti
Hondatti péntek, 11:37
Előzmény: #105549  sonos
Taktikailag nem lenne jó a folyamat rövidítése.
A lassúság oka tisztán politikai és tőkepiaci taktika. 
A holdingnak egyetlen lövése van arra, hogy a közgyűlési előterjesztésekkel egyszerre nyugtassa meg Brüsszelt, a hitelminősítőket és a piacot, ehhez pedig kénytelenek az utolsó percig csiszolni a határozatokat.
Blénessy László önmagában nem „akadálya” volt a transzparenciának, de a holdingon belüli pozíciója miatt az ő távozása bír komoly jelzésértékkel a piac felé.
rice001 péntek, 11:19
Előzmény: #105547  Hondatti

Szerintem 2 héten belül jön a EURós kötvénykibocsátás. Lehet már jövő héten!
Most 367ft az EUR. Cégnek most jó lenne, ha még gyengülne a ft.
Azért szerintem a Moodys pozitív minősítése sok károgót elgondolkodtatott :D Eddig írogatták, hogy nem ér semmit a cég, meg csőd, stb. Sok jós azt hiszi jobban ért a cégértékeléshez, mint a világ nagy minősítői.
SAFE pénzek jönni fognak, pedig ezt is sokan károgták, hogy nem lesznek. Ez már tuti tény. 
Szerintem az is tuti, hogy a 4IG a SAFE nagy részét megkapja megrendelés formájában. 
Ha így lesz akkor kiderül, hogy a sok ökörség amiket sokan írtak, (pl. a 4IG semmi megrendelést nem kap az új kormánytól, stb.)semmire nem volt jó, illetve arra, hogy sok kicsit elijesszenek a papírtól és csökkentsenek, vagy teljesen kiszálljanak.
Tudomásul kell venni, hogy a 4IG nemzetközi cég, tele nemzetközi befektetőkkel és külföldi cég és ország kapcsolatokkal.
Ez a kulcspozíció még majd a 4IGnek is jól jöhet. A cég vizsgálja, hogy tudnak szorosabban együttműködni a SpaceXel.   https://www.portfolio.hu/global/20261001/itt-a-nagy-visszateres-kulcspoziciot-kapott-elon-musk-a-trump-kormanyzatban-866706?amp
Ha megtörténik a kötvénykibocsátás az majd felfelé hajthatja az árfolyamot. 
Remélem majd a cég is veszi a részvényeit, mert 1-étől él a saját részvény vásárlására a felhatalmazás.
November végéig lehet átveszik a hazai szélerőművek kb. felét. az is pozitívan dobhat a cég megítélésén.
A következő 3 hónapban rengeteg esemény és hír lesz a cégről.
Remélem az árfolyam is idén még 3000ft felett is lesz.
Az innét még duplázódást jelentene.
1601ft és 28milla
sonos péntek, 11:03
Előzmény: #105547  Hondatti
Szia!
Nem értem, hogy miért Blénessy volt a transzparencia akadálya?
Felügyelő bizotssági tagot pedig közgyűlés jóváhagyása nélkül az igazgatóság is tud delegálni, ha jól emlékszem akkor a májusi rendkívüli közgyűlésen lett elfogadva, tehát lehetne rövidíteni a folyamaton. Szintén lehetne a röviditeni a folyamaton, akkor is ha már meghirdetésre került a közgyűlés hogy ha előterjesztéseket okt 9-előtt közzé teszi a cég a bét-en!
Nem muszáj kivárni a határidőt - a kisbefektetők pedig nyugodtabbak lennének.
ezt tegnap előtt is irtam
Hondatti
Hondatti péntek, 10:57
Az események nem a távoli jövőben, hanem napokon belül, rendkívüli sebességgel fognak felgyorsulni. Mivel a december 31-i SAFE-határidőig szinte óramű pontossággal kell haladnia a szereplőknek, az igazi pörgés 2026. október 9-én veszi kezdetét.
Miért pörög fel? A cégnek még a közgyűlés előtt tesztelnie kell a nemzetközi alapok reakcióit. 
A kötvények iránti kereslet és az árfolyam ingadozása ebben a két hétben fog kicsúcsosodni.Nem kell hónapokat várni, a politikai és vállalati sakklépések október 9-én, a részletes előterjesztések megjelenésével robbannak be a nyilvánosságba.
Hondatti
Hondatti péntek, 10:32
Előzmény: #105546  feel
Akkor még a feltöltődéshez egy kis rész infó.
Az október végére tett rendkívüli közgyűlés kicsit szorosabbra tette a határidőket.
Október 30. (A vállalati feltétel teljesítése):
A 4iG rendkívüli közgyűlés az első dominó. Brüsszel nem fogad el olyan nemzeti programot, amelyben korrupciógyanús vagy oligarchikusnak bélyegzett magáncégek érintettek. 
A közgyűlésen megválasztott új, transzparenciát szimbolizáló menedzsmenttel a 4iG papíron „szalonképessé” válik, így jogilag már nem képezheti akadályát a SAFE-program jóváhagyásának.
November közepe (A minisztériumi villámjelentés):
A négy minisztérium által végzett átvilágításnak nem kell 100%-osan lezárulnia az év végéig! 
Az államnak elég egy hivatalos részjelentést és intézkedési tervet letennie Brüsszel asztalára november közepén. 
Ebben a kormány garantálja, hogy a csökkentett 5,4 milliárd eurós keretből kizárólag közvetlen, tiszta állami honvédelmi beszerzések (pl. ahaderőfejlesztési program állami elemei) valósulnak meg, és a vitatott 4iG-szerződéseket zárolják vagy felülírják.
December eleje (A brüsszeli pecsét):
Mivel az Európai Bizottságnak már az asztalán van a módosított, csökkentett összegű magyar kérelem, a brüsszeli bürokrácia a politikai elköteleződést látva december első felében kiadja a hivatalos jóváhagyást.
December 31. előtti napok (A kötelezettségvállalás):
A jogszabályok szerint a határidő lejárta előtt a kormánynak a jóváhagyott program alapján aláírt hitelszerződéssel és hivatalos kötelezettségvállalással kell rendelkeznie. Ha a szerződést karácsonyig aláírják, a pénzkeret jogilag meg van mentve – maga a fizikai utalás és a projektek tényleges megvalósítása már áthúzódhat a következő évekre is a program zárásáig.
Szerintem minden ebbe az irányba terelődhet ha jók az értesülések.
Kitartás!
feel
feel péntek, 10:09
Előzmény: #105545  tschi-
Ragyogo idojaras jon kovetkezo napokban 27C erdemes lesz kihasznalni.Feltoltodni☀️🔛🍻
tschi- péntek, 10:05
Előzmény: #105540  feel
Oh, ezt sajnálom... Legalább volt egy ördög ügyvédje szerepét játszó ember is :)
TomJerry86 péntek, 10:03
Előzmény: #105541  nyereg
Sajnos ez egeszen addig tart ameg a 4ig arfolyamot es a ceget nem a piaci racionalitas, hanem a politikai boszorkanyuldozes hatarozza meg. Remelem hamarosan felszall mar a kod, mert szerintem mindannyian nagyon unjuk ezt a helyzetet. 
tschi- péntek, 10:03
Előzmény: #105533  BellaVita
Én a képviselőknek is tartanék ezekről alapfokú felkészítést mielőtt beülnek a parlamentbe, önkormányzati képviselő-testületekbe. Hihetetlen, milyen alacsony szinten vannak. :)
TomJerry86 péntek, 10:01
Direkt nem szoltam, vartam , meddig mehet a szemelyeskedesben a masok kioktatasaban , es a “mindenki hulye csak o lat es ert mindent” hozzaallasaban. 
Egyebkent teljesen olyan, mint a masik topikban realmadrid, egyszeruen az ilyenekkel nem kell foglalkozni, vitatkozni, at kell nezni rajtuk. Tok mindegy mit irsz, ha nem ert egyet veled, a te tenyeid propagandanak minosulnek es az o gondolatait meg tenykent kezeli. Vitazni ilyennel nem lehet es nem is erdemes.
nyereg
nyereg péntek, 09:47
feel olvashatatlanná vált a topik, miért nem a 4igről folyik az eszmecsere?

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek