Kevés esélyt adok srv-re, másra kell a pénz... Illetve, ha lesz is, gyanítom, hogy OTC -s tranzakció lesz és mint ilyen, nem lesz árfolyamfelhajtó hatása
Ha a KGY előtt, amikor a Cég lekéri a részvényesi könyvet, van a birtokodban bármennyi részvény, bátran elmehetsz a KGY-re 🙂 A személyi igazolványt és a lakcímkártyát mindenképpen vidd magaddal, különben nem engednek be 😅 A Cég e-mail címére belehet regisztrálni, de a KGY-en való részvételnek nem feltétele. Az csak a beléptetést segítheti elő, és hogy tudják kb. hány főre számíthatnak. . Én szinte biztos hogy ott leszek, mert nagyon kíváncsi vagyok a friss részvényesi könyvre, hogy van-e benne a múltkori KGY óta valami változás 😃 Jó lenne ha többen el tudnátok jönni, több szem többet lát 🙂
* jav.: erős volt, hogy semmi értelme a BUMIX-nak, csak 4iG szempontjából nincs értelme. (small-midcap index, kis cégeknek jó, ha belépnek a tőzsdére, a Standardba, és utána bekerülnek a BUMIX-ba, tudnak egy fejlődést, egy ívet felmutatni.)
Ez volt a 26 tavaszi kiesés oka: Kozlemeny_BUXBUMIX_260316.pdf "A Kézikönyv 3.3.5.2 pontja alapján kikerül az indexből a 4iG, mivel a felülvizsgálati napi záróára alapján
számolt közkézhányad kapitalizációja meghaladja a 125 milliárd forintot. " . Tehát a "kis BUMIX"-hoz szerintem már nagyra nőtt, tavasszal kiesett. Ha jól értem, akkor ha ez az érték marad 125 Mrd felett, akkor nem kerülhet be. Sok feltétel van, mostani vizsgálatnál megfelelt (lecsökkent 125 Mrd alá), tehát visszakerülhetett volna, de nem szokták félévente ki-visszapakolni a papírokat, csak ha egy kiesés után eltelik több "megfelelt" időszak, akkor kerül be újra. És ha újra bekerülne és emelkedik az árfolyam/közkéz kap., és megint meghaladja a 125 Mrd-ot, akkor újra kirakják? . BUMIX-ozni szerintem nincs értelme, nem számít semmit, nem nézi senki, szerintem nem csinálnak BUMIX követő alapokat sem stb. A BUX számít, a Prémium kategória, meg esetleg régiós indexek, meg ha más külföldi piacon is kint van a papír.
Azt nem értem h hogyan nincs bent a Bumixba a 4ig, hogyan kerülhetet ki? Érthetetlen. A BUMIX indexkosárba új részvénysorozatként az OPUS GLOBAL, az Urban Plaza Plus és a RÁBA kerülnek. A 4iG is teljesítette az indexbe kerülés feltételeit, de mivel a legutóbbi felülvizsgálat során kerül ki a BUMIXból, így – a Index Kézikönyv 3.3.5.3 pontja alapján – egyelőre nem kerül vissza az indexbe.
A 2026. október 1-jei új BUX és BUMIX
indexkosarak összetétele
BÉT Közlemény - Budapest, 2026. szeptember 14.
A Budapesti Értéktőzsde Nyilvánosan Működő Részvénytársaság a BÉT Index Bizottságának javaslata
alapján a 365/2026. számú BÉT határozattal döntött a BUX és BUMIX kosarak új összetételéről.
BUX
A BUX indexkosárba új részvénysorozat nem kerül.
A jelenlegi indextagok közül a Zwack nem teljesítette a BUX kritériumait és mivel ez a második meg nem
felelése volt, így a részvénysorozat az Index Kézikönyv 3.3.7.1 b) pontja alapján kikerül az indexből.
A BUX kosár ezek alapján 2026. október 1-jétől az alábbi 17 részvényt tartalmazza:
4IG, Alteo, ANY Biztonsági Nyomda, Appeninn, AutoWallis, Graphisoft Park SE, Gránit Bank, Magyar
Telekom, MASTERPLAST, MBH Bank, MOL, OPUS GLOBAL, OTP Bank, PannErgy, Richter Gedeon,
Shopper Park Plus, Waberer’s.
BUMIX
A BUMIX indexkosárba új részvénysorozatként az OPUS GLOBAL, az Urban Plaza Plus és a RÁBA
kerülnek.
A 4iG is teljesítette az indexbe kerülés feltételeit, de mivel a legutóbbi felülvizsgálat során kerül ki a BUMIXból, így – a Index Kézikönyv 3.3.5.3 pontja alapján – egyelőre nem kerül vissza az indexbe.
A jelenlegi indextagok közül a Budapesti Értéktőzsde nem teljesítette a BUMIX kritériumait, így az Index
Kézikönyv 3.3.7.2. b) pontja alapján kikerül az indexből.
A BUMIX kosár ezek alapján 2026. október 1-jétől az alábbi 17 részvényt tartalmazza:
Alteo, ANY Biztonsági Nyomda, Appeninn, AutoWallis, CIG Pannónia, Delta Technologies, DUNA HOUSE,
Graphisoft Park SE, Gránit Bank, Masterplast, OPUS GLOBAL, PannErgy, Shopper Park Plus, RÁBA,
Urban Plaza Plus, Waberer’s, Zwack
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.