Jászai Gellért járja a világot, folyamatosan tárgyal komoly cégek vezetőivel. Ismerve MP stílusát, ha Jászai kilövési listán lenne biztosan beszólna neki, hogy feleslegesen ne ugráljon. Talán a csend jó jel.
Nem hiszem, hogy gyujti valaki. Jelenleg ennyit ér a piac szerint. És a forgalom nagy része is manipulált, szvsz. A politika most rányomódott mint a nehézség. Amíg az nem rendeződik, itt nagy mozi nem lesz.
Vajon mikor lesz hatása az árfolyamra ? Jászai sok felé tárgyalt már mégis le van nyomva az árfolyam . ÉS még mindig nem tudom kinek az érdeke ez . Ok ,hogy igy olcsóbb gyűjteni de mennyi kell meg annak a valakinek aki lenyomja az árat ?
Azért ez nagyon komoly. Valószínű megvalósul amit már régóta írok, hogy EUn kívüli hadiipari cégek fognak itthon a 4IGvel hadiipari termékeket gyártani, hogy az EU hadiipari keresletéből részesedjenek. Török cégekkel is folyamatos tárgyalásban vannak. A portfoliós cikkből 1 érdekesség: "A Northrop Grumman képviselőivel a magyar HUSAT műholdprogram előrehaladását
értékelték. A tervek szerint a program keretében 2030-ig egy
geostacionárius távközlési, valamint nyolc alacsony Föld körüli pályán
mozgó földmegfigyelő műhold állhat pályára. A megbeszélésen felmerült az
amerikai vállalat egyes kulcsfontosságú védelmi technológiáinak
magyarországi meghonosítása is." Eddig én 2032re emlékszem, de itt már 2030ra írják. Lehet annyira fontos, hogy felgyorsították és 2 évre előrehozták a megvalósulást? Nagyon érdekes, főleg úgy, hogy régebben max. 400kg műholdakat akartak gyártani, de a héten már 650kg-ot írtak több cikkben. Ezek hatalmas és gyors fejlesztések. Közben az EU is megbízta a céget Hold körüli műhold gyártásával. Hol vannak akik nevettek, hogy a 4IG hadiipari és űripari cég? Már senki nem fikázza, pedig még 1-2 éve ugye? Most akik fikázták itt a fórumokon,, a többség más néven próbálja sugallni a csődöt, meg a cég szétszedését, stb. Vicc, mert nem veszik figyelembe a tényeket. Persze akkor felbeszélő voltam, mert több mint 1 éve is azt mondtam, hogy több szerződés lesz USA cégekkel. most, hogy lett, azért vagyok felbeszélő, mert azt mondom, hogy lesz új közös gyár. amikor tavaly tavasszal írtam, hogy a cég megveheti a Rábát, sokan írták felbeszélő, amikor megvette csendben voltak. Miért felbeszélők azok akik pozitívan látják előre a cég jövőjét és van 1 kis képzelőerejük? Amiket írtam sorban valósulnak meg és remélem az 1 év múlva újabb csúcsokban is igazam lesz. 2304ft Akciósan olcsó, kicsik által leértékelt árfolyam :D Vajon meddig?
A washingtoni út során a 4iG Űr és Védelmi Technológiák Zrt. amerikai ipari partnereivel is folytatta a közös munkát. A Lockheed Martin vezetőivel a HIMARS rakétarendszer magyarországi integrációjához kapcsolódó HUMARS-programról tárgyaltak. Emellett szóba került új, az európai piacot kiszolgáló hazai gyártási és beszállítói kapacitások kiépítése is.
Ezt nem vitatom. 50-50% az esély. Más papírokban is van példa, és ellenpélda is. Van, ami egyszer régmúltban elért egy csúcsot, de eddig nem ment oda vissza, van ami 20 év múlva ért új ATH-ra. 4IG-nél meg majd kiderül.
Rice, a "megvilágosodás" eljött! Így lett 4965-ből jelenleg 2300 környéke. Jelenleg, ide árazza a piac a papírt. Amíg nincs konkrét hír, mondjuk a SAFE-ről, addig itt is marad. Ha a jelentések jók lesznek, mászhat feljebb évek alatt. De nagy rallyra itt szerintem nem kell számítani.
Amit a GVH vizsgál az nem jelentős. A napi világjegyek a volt Voda szolgáltatásai nem vonnak maguk után nagy büntit akkor sem ha elmarasztalják. Az azért érezhető hogy van stop a 4IG-nél is, ott is nagy a bizonytalanság a jövővel kapcsolatban. Főleg, hogy a Magyar Honvédséggel meg lesznek-e kötve a szükséges keretszerződések, amik még hiányoznak a SAFE lehívásához. Ezek nem lettek bejelentve, tehát megálltak a választások előtt. Új keretszerződés megkötésére 05.31 után ha jól tudom már nincs lehetőség, aki addig rendelkezik ilyennel, attól lehet rendelni. Ezt komoly kockázatnak gondolom. A magyar honvédség megrendelései nélkül nem tudok komoly hadiipari céget elképzelni, mert hamar megszüntethetők a stratégiai megállapodások, ha nincs megrendelő. Az űripar az működőképesnek tünik, de oda még óriási beruházások szükségesek, amik jelen helyzetben szintén várakozó állasponton lehetnek.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.