Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
rice2 hétfő, 15:58

Én tartom a véleményem, hogy nincs túlhúzva az árfolyam. 
Persze bő 1 év alatt 800ról 4000 fölé az több mint 5Xözés és így kell 1 komolyabb pihenő, korrekció, 
de talán azt is hamarosan letudjuk. 
Az még kérdés, hogy a választás miatt majd mennyi eladó bújik elő folyamatosan,mert egyre többen úgy gondolják, hogy kormányváltás lesz.
Jelenleg a cég kapitalizációja 1280milliárd, a Telekomé 1815milliárd.
4IG rövid időn belül szeretné itthon utolérni a Telekomot. Külföldi érdekeltségei, már most nagyobbak!
Tervezik, hogy majd tőzsdére hozzák az ONEt. Ha ez megtörténik, akkor már valószínű kapitalizációban is nagyobb lesz mint a Telekom. Szerintem akár már 2 éven belül.
Ha így lesz, akkor kiderül, hogy a Telekommunikáció a cégen belül sokkal több mint 3000ft-ot ér. 
Lehet, hogy majd a jól termelő külföldiekkel együtt akár 4e-et.
Akkor majd sok befektetőnek-spekinek kiderül, hogy az informatika, hadiipar, űripar, hadiipari informatika nincs is beárazva. (Illetve most még nem volt! Persze bez majd utólag derül ki)
Én úgy gondolom, hogy az árfolyam, most csak pihen és korrekciózik, majd folytatódik a papír átárazódása, ami a 900ft átlépésével kezdődött.
Persze kellenek hozzá majd a pozitív hírek és az is, hogy termeljen a hadiipar, űripar és a cég több külföldi országban is terjeszkedjen informatikai piacon is. 
Javuló negyedéves jelentések is majd az árfolyam növekedését támasztják alá.
Innét én 1 év alatt akár a 6000es szint elérését is elképzelhetőnek tartom.
Azt, hogy a Tisza győzelme után mennyi eladó lesz nem tudom, de persze bőven 4000 alá is mehet, 1 eladói hullámban, ahonnét gyorsan felállhat majd. 
Valószínű sokan gondolják így és ezért is van ennyi eladó régóta. 
Szerintem a Tisza győzelme esetén is a választás után 1 éven belül újabb csúcsokon lesz majd
az árfolyam.
4220ft és 293milla
Ahham hétfő, 15:52
Előzmény: #83275  BigD21
Van, aki türelemre int és van, aki magas lóról beszél. És ez nagy különbség.
Csomi1977 hétfő, 15:50
Előzmény: #83275  BigD21
Csak az OTP akkor kb 14000-ről zuhant le a háború kitörése miatt . Ahogy lekerült a szankciók alól el is kezdet emelkedni . És azért az OTP nem egyenlő egy 4ig-vel.
Szabi60 hétfő, 15:48
Előzmény: #83274  feel
Köszönöm szépen!
BigD21 hétfő, 15:40
Előzmény: #83260  Ahham
Szerintem nincs igazad!
Én is tagja vagyok a “kánonnak”, aki azt éneklem, hogy nagyon szépen dolgozik a 4iG, rengeteg potenciál van benne!
Természetesen nagyon naiv, tapasztalatlan, aki napokban, hetekben gondolkodik.
Nagyon sok tényező befolyásolja a piacot, a részvény alakulását.
Nem nagy “tudás”, hanem idő és türelem kellett, hogy az OTP 2022-es 8.000 ft/db.- ról 38.000 ft/db.-ra emelkedjen. Azt megmondani, hogy ez mikor következik be… na az már keményebb dió!
Igen, azt mondom, úgy gondolom, hogy a 4iG idővel ismét egy komoly erősödésbe kezd és nem gondolnám, hogy bármelyik “nagykutya” konkrét időpontot mondott volna vagy rossz megjegyzést tett volna… maximum türelemre int…
Szabi60 hétfő, 15:36
Sziasztok! Nincs hír a közgyűlésről?
Ahham hétfő, 15:16
Előzmény: #83271  mandoo
Speka futásra is alkalmas volt az őszi időszak, mikor naponta ment 10%-okat. Én ilyen céllal jöttem. De - többek között itt a fórumon - sokat "tanultam" a cégről, és immár hosszú távú befektetésként is tekintek a cégre. Sajnos novemberben egy időre elértük a tetejét, aki ott szállt be, az sajnos tényleg kénytelen nem napokban gondolkodni, mert a cégnek utol kell érnie az árfolyamot.
mandoo hétfő, 15:06
Előzmény: #83263  Csomi1977
össze se mérhető a kettő, a MOLnál sokáig nem volt ember, aki ne minuszban ült volna, nagyon érett már egy emelkedés, de nézd meg a hosszú távon is visszafelé. Itt meg mindenki vastag pluszban ül, kivéve azok akik fentebb vettek (de lehet eladtak már kicsi mínuszban). Korántsem akkora összeg van ott beragadva, mint MOL esetén évek alatt feltornyosult. Szóval akik vastag pluszban ülnek, nagy összeggel, azoknak nem lehet annyira mocorogni, csak szépen lassan felszivatni a piaccal, ennyi az egész. Ha a hírek nem árazódtak volna be (akarom mondani pletykák, mert amikor ez ment, akkog még inkább pletyka volt, mint ahogy a MOLnál is), akkor nem itt lenne az árfolyam, szóval ha megtennétek, hogy kicsit nagyobb időtávon néznétek az összefüggéseket nem perces bontásban, akkor ti is nyugodtabbak lennétek. Ha meg speka futásra álmodtatok nagyot, akkor látni kell, hogy ez nem jött be, és menni akkor oda, ahol épp hype van, csak nehogy ott is a végére lépjetek be, és záródjon az ajtó. Szerintem érdemes kiülni, és kitolni az időtávot, és addigis olvasni pár tőzsdei történelmi összefoglalót, technikai elemzést, tőzsdepszichológiát, visszatekintő trend analízist, stb.
Ahham hétfő, 15:02
Előzmény: #83269  Ahham
*fórumon
Ahham hétfő, 15:01
Előzmény: #83265  Miner
Nem gondolom, hogy bármit is tenni kéne velük, de nem hiszem, hogy ez segít, hogy kétnaponta leírja neki vki, h saját felelősségre tőzsdézik. Biztos vagyok benne, hogy már réges rég levonta a következtetést, hogy ne az alapján hozza meg a döntéseit, hogy a fórumok katarzis van-e épp vagy sem. 
Ahham hétfő, 14:59
Szeptember-novemberben azért volt egy bődület emelkedés a 4IG-nél, amikor jött a hír és emelkedett, mint a vadállat. A MOL-nál ilyen nem volt. Itt most ott tartunk, hogy ez a 4.300-as árfolyam már "tartalmazza" a híreket, mert igazából november óta nincs új a nap alatt. Sőt, még lehet egy adag csalódottság is van benne, hogy látszólag amerikából üres kézzel jött haza a delegáció. (Ott lett új ATH.)
Csomi1977 hétfő, 14:58
Előzmény: #83264  Nemtommilesz
Bocs én nem ábrándultam ki . Majd 5000-nél eladom . Csak ami kommunikáció van itt és ahogy az árfolyam mozog az fura nekem .
feel
feel hétfő, 14:57
Mol evekig 2.7 k korul volt most rakaptak NIS miatt.
Majd ott is lesz egy szint ahol oldalazas lesz.
Miner
Miner hétfő, 14:56
Előzmény: #83260  Ahham
Őszintén sajnálom a tapasztalatlan kollégát én mindenki mást is aki bennragadt, de mit tudunk vele csinálni? Akkor tényleg rakéta volt és bocsi, hogy nem tudja itt senki megjósolni a jövőt. Én is vettem még 4.8K-nál is, de átlagom szerencsére jóval a mostani árfolyam alatt van. A nagyok is bővítettek 4,5k felett is, gondolom azért, mert ős is pozitív mozgást vártak. Véleményed szerint mit kellene tenni azokkal, akik minuszban ülnek? Van valami javaslatod? 
Nemtommilesz hétfő, 14:54
Nem bántasból, de szerintem az , hogy megjelennek az eladók tömegesen, az azert van mert kiabrandultak, mint Te. Megertelek, de ne lass minden mogott manipulaciot. Kereskedes van, aki el akarjanadni, neki ott a lelektani hatar.
Csomi1977 hétfő, 14:50
Ha már mindenki a híreket várja… akkor azt magyarázza valaki , hogy a MOL-nál egy hír hatására volt egy brutális emelkedés . Ok értem más a helyzet ott . De a 4ig-nál minden héten jött egy hír és semmi emelkedés szinte . És ahogy elkezd emelkedni rögtön ott a dugó az eladásoknál . Mi ez ha nem mesterségesen itt tartott árfolyam?
feel
feel hétfő, 14:48
Előzmény: #83261  Nemtommilesz
Oldalazik az arfolyam pontositva.
Felfele forgalommal kellene atvinni 4.400ft-ot.
Nemtommilesz hétfő, 14:42
Előzmény: #83257  Csomi1977
Szerintem Miner jól leirta mi van most 4000-4500 között. És ahogy Feel írta lassan kúszunk felfele. Lassan de fel

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek