Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 09. 26. 15:13

Bobolcsai bácsi szalonja  

globalis kitekintő Elözmény válasz erre 09.21

Bobolcsai bácsi azt mondta:

"Tévedni emberi, de veszíteni embertelen - inkább tévedj háromszor mint bukj egyszer"

Hála az égnek tartom magam az öreg útmutatásaihoz. Az amcsi piacok a pénteki nagy fals felfutás után, már hétfő reggel megmuatták az igazi erejüket - ami nincs. Hétfő reggel a határidők mutatták nem lesz follow up. Így a DIA 10600 fölötti zárása semmit nem jelentett, (egyébként is csak 10720 fölött lettem volna rá igazi bull - ügylet szinten.)

A japcsi piacon teljesenszétterjedt a bull - de gyanusan elkezdték venni gőzerővel a lemaradókat - ez nem jó jel rövidtávra. Ilyen környezetben a Daxtól sem várom, hogy most nekiszaladjon egy lendülettel az 5000-nek - le kell egy kicsit ülnie (ami többszáz pont minusz is lehet 2 körben lefele.) Különben is a Daxra nem vonzó, hogy 2 -3 hete hajtogatják milyen olcsók a papírok P/E alapon, 2003-ban 2600-as indexnél ezt nem mondogatták!!!

A magyar piacon a nagy vezető trióból a MOL tűnik a leggyengébbnek, az mtcom tipikus lemaradó felfutásban van, még hiszik az osztalékot vonzónak. Mihelyst kicsit gyengül a forint máris nem lesz olyan vonzó az osztalék az eur és usd-ben gondolkodó befektetőknek. A magyar piacon anblock most kezdtem el először látni a gyengeség valami jelét - de ez még nem terjedt teljesen szét - még hisznek a defenzívekben (mtcom, richter, a Molban már nem annyira).

globalis kitekintő Elözmény válasz erre 09.17

A guruk egy része temeti az amcsi piacot, Mark Boucher bácsi a BKX (bank index) beszakadásával riogat.

Legutóbb a DIA, NAS100, és DAXI-it is lebötéztem – „ilyen böte mozgással nem lehet kulcsszinteket áttörni s azok fölött tartósan maradni”. A Daxi szépen le is tört az 5000-ről, short tudásomat is profitábilisan csiszoltam az amcsi tech piacon. Nézzük mi várható:

Boucher bácsi szerint a BKX egy fej-váll alakzatot rajzolgat, amiből szépen lefordul majd, ha a BKX lemegy 93ra és alá. Nos minden szépen megtörtént, a BKX elindult – ahogy Bucher bácsi várta – csakhogy felfelé (99 fölött zárt). Ezzel a képzeletbeli fej-váll alakzattal az a bajom, hogy:

1 hiányzik a jobb válla – és ne képzeljük oda.

2. 2004 vége óta épül, ami túl hosszú idő . Sztem egy igazi fej-váll rövidebb időtávon épül ki.

A BKX mellett figyelem a techet – a félvezetőket. A történelmileg leggyengébb szeptember hónapban sem tudtak komolyan esni, sőt inkább egy felfelé tapadás kezd kirajzolódni. Összességében a DIA és NAS piacokon felékelődések és tapadások vannak, amiből sztem megindulás lesz felfelé.

Két dolog zavar: az arany rally – ami inflációt jelez, és a kilapított amcsi hozamgörbe. Ez utóbbival magyarázzák a BKX várható gyors beesését. Itt valami ellentmondás van, aminek valahogy fel kell oldódni. A magyarázatot lehet, hogy maga az arany rally adja meg, az inflációs előrejelzésével. Ez előrevetíti a FED várható retorikáját is, hogy nem kell szünet a kamatemelésekben „mert a gazdaság nagyon pörög, a Katrina is semmi, sőt jó, mert jobban pörgeti azt az újjáépítés által”. Az arany rally nem hazudik – tudjuk, hogy infláció kezd kialakulni (főleg ktsgoldali)– csak a FED nem nevezi nevén a gyermeket. Az infláció kifejezést a gazdasági pörgéssel helyettesíti. A kötvények lassan megindulnának egy trendszerű csökkenésbe a hosszúoldaliakkal együtt (hozamemelkedés). Logikusan várható, hogy a növekvő infláció hatására a kötvénybefektetők nagyobb hozamot fognak elvárni az amcsi kötvényektől.

A sötét ló számomra, egyenlőre a dolcsi sorsa, ellentétes hatások feszítik:

1 kamatemelési sorozat – dolcsira+

2 infláció növekedés – dolcsira –

Előbb utóbb eldől a sorsa – persze figyelni fogjuk.

arp

Bobolcsai bácsi a remegőkezűekről Elözmény válasz erre 09.16

Bobolcsai bácsi szerint remegő kezű spekuláns az -

1akinek nincsenek koncepciói - csak vágyai,

2aki mindent elhisz - és nem gondolkodik,

3aki vitatkozik a piaccal - és nem figyeli azt

4és nem tud számolni.

arp

Re: Bobolcsai bácsi a Molról Elözmény válasz erre 09.14

Igen tomka én is ilyesmit gondolok minden drága.

De, hogy ne legyen túl egyszerű az élet:

átnéztünk jó néhány instrumentumban jó néhány tetőépítést Bobolcsai bácsival és amiket mutatott azok szerint a végső nagy felfutások nem a realitásokat tükrözik - ezeket a felfutásokat lehet bekötött szemmel is bullra játszani. Nem tom meddig tart ez 1 hónap? 3 hónap? De lesz benne egy nagyszabású korrekció, ami után megint fel fog állni a piac.

Az tuti, hogy itt kivéreztetés folyik - mivel nem a realitások talaján mozgunk (magyarul semmi kockázat nincs beárazva a piacba)ezért nehéz reális eszközökkel dolgozni.

arp

Bobolcsai bácsi a Molról Elözmény válasz erre 09.10

(a cím nem volt jó - ezért újra bemásoltam a szöveget - elnézést! ) Közel három hetes szabadságom után beugrottam Bobolcsai bácsihoz, beszélgettünk és nyomtunk egy sakk partit. Szóba került a Mol árfolyama, meg az, hogy annyira szétterjedt az optimizmus a piacon, hogy 30 K Buxról és 28.000-30.000 Ft-os Molról beszélnek. " Bobolcsai bácsi a 30.000 Ft-os (123 EUR) Molra tömören csak ennyit mondott: "Paradoxon". " Nem értettem, meg amúgyis a sakkra koncentráltam - (így is kikaptam). Este gondolkoztam azon, hogy "paradoxon" , nem hagyott nyugodni. Aztán elkezdtem továbbgondolni, mit is akart mondani az öreg. " A meglévő finomítói kapacitások felértékelődésének oka - mint a MOLé is - a túlzott kereslet növekedése miatt kialakult szűkkeretsztmetszet. Azt üzemanyagok dinamikus árnövekedése mögött a piac a finomítói árrések és tevékenység fedezetének növekedését látja - ez repíti az árfolyamot. Ez az!!!! : a paradoxonhoz a kulcs: az ÜZEMANYAG. Leesett a tantusz mire gondol az öreg. Ha tovább drágul az üzemanyag, az iszonyatos erővel szívja el a vásárlóerőt a piacról és más termékektől- hiszen felmérések szerint kiadásaink visszafogása során az üzemanyag az utolsó termékek egyike, amiről lemondunk. Hát ez az kedves arp - egy bizonyos ü.anyag árszint felett csökkeni fog az össz fogyasztói szabad cash - ami kem,ényen fogja érinteni a hiteltörlesztéseket, megtakarításokat és BEFEKTETÉSEKET egyaránt. " Ez a paradoxon lényege: a MOL irreális bedrágulását okozó tényezők egyuttal kiváltják a befektetések csökkentését/megszün tetését - tőkekivonást a nélkülözhető befektetésekből (alapok). Ha meg nem lesz finomítói hiání - akkor meg mitől lenne a MOL 30.000? Bobolcsai bácsinak igaza van. A mai MOl nem tud 30.000 lenni: ha üzemanyag árrobbanás lesz - azért, ha nem lesz - meg azért. " Ez természetesen a jelenlegi MOL-ra vonatkozik, újabb finomítói kapacitások akvizíciója árnyalhatja a képet - és hozzásegíthet egy végső vételi pánik kialakulásához. Hát ez a Bobolcsai bácsi... - hm ez nagy spiller!

Bobolcsai bácsi a graphiról Elözmény válasz erre 08.19

Beugrottam délután Bobolcsai bácsihoz és elmondtam neki, hogy valami nagy igazságtalan manipulációt látok a graphi körül. Mi a teendő, hogy álljak hozzá mert dühös vagyok.

"

Az öreg az orrára tolta a szemüvegét és és álmatag kék szemeivel a szemembe nézett fölötte. Aszondja:

"dühös vagy? helytelen - a dolgukat végzik, pénzt akarnak csinálni. Örülj, hogy ismered őket, és a szándékukat. Előttük jársz egy lépéssel - ezt lovagold meg. Semmi indulat, semmi érzelem - ez fejjáték"

"

Átgond oltam, megint igaza van. Akkor lássuk:

1. Fel akarják görcsölni a papírt (ez látszik)

2. Minek? - na ez a hülye kérdés, nem mindegy?

"

Akkor essünk neki kereskedő fejjel: aszondja, a chartja ronda mint az anyósom, de az látszik belőle, hogy van egy vízszintes ellenállás 1660-on, 2001 12. 13. óta szalad az árfolyam fölött mint a Damoklész kardja, ez erős. Aztán szintezzünk tovább 1850 a következő kőkemény ellenállás.

Állj hova szaladunk maradjunk a mai nap 1610 körül meg az 1660 ellenállásnál. Ezeket a tényeket plusz a nagy manipulációs veszélyt fordítsuk le trade-re: Mondjuk megveszem most piacin - az 1550 az már ki van próbálva az jó lenne stopnak. Aztán figyeljük, mivel pozor, pozor van ezért ha emelkedne 1580- ra húznám a stoppot. Ha megy tovább 1660-nál kap egy szoros fojtó stoppot - dögöljön meg ha nem megy tovább. Ha áttörné az 1660-at akkor vesszük és követjük 1850-ig.

"

Na ennyi - de én akkor is utálom a mohó más farkával csalánt verő manipulátorokat.

Re: Bobolcsai bácsi a graphiról Elözmény válasz erre 08.20

Az 1660-as ellenállásról:

"

Je llegét az határozza meg, hogy

1.régen húzódik az árfolyam fölött,

2.hiába ütötte meg az 1700-at nem tudott szignifikánsan efölött az ellenállás fölött maradni.

3. ez megerősíti a kemény ellenállás jellegét.

Bobolcsai bácsi az OTP-ről Elözmény válasz erre 08.17

"8650 ftos célárfolyam, mikorra? 2006, 2008, 2010. Nagyon nem mindegy. Ma bekúrták az 50 naposig.

"

Amcsiban a szelek mostanában nem a bankok vitorláját dagasztják, különösen nem a jelzáloghitelezőkét. Persze ki fognak állni ebből a helyzetből, mert most az amcsi alapkezelők "rotálnak" a tech lett a feketebárány és keresik a szektorokat ahová a techből kimentett pénzeiket be lehet menteni.

"

Ha már ők kiszállnak, akkor én is kaszálgattam egy kicsit a qqq-n, lefele. (na ez off volt) A mai napra trade over van időm.

"

Na a lényeg az Otp és társainak, az 50 naposra kúrással nagy pofont kapott, megfigyelhető, hogy a külföldiek előbb a perifériákon kezdik az elektronikus biteket kp-re cserélni (Bét) otthon meg még rotálnak. Nagyon nagy talpraállást nehéz elképzelni az otpben - inkább a rally játszma - beverés kifárasztásos kombinációja jöhet számításba.

"

Aki ezen az Otp-n itt pénzt fog csinálni (úgy, hogy meg is marad) az megérdemli.

arp

Buxihoz.. Elözmény válasz erre 08.16

beszéltem Bobolcsai bácsival, csak csóválta a fejét...

"

Azt mondta: "ez mán közüzemi részvény"

"

Szerin tem meg jól mozgott ma! Igaz, hogy odakint megy a méretes korrekció, nyugat-európa rés ugrásból ment át minuszba - ami sosem egy jó jel, de a telekomot kint is dícsérik. (???)

"

Amúgyis az mtcom leszúrt 900 környékéig a minap, doji-zott és megindult felfele. Sztem semmi más dolgunk sincs, mint betenni 930-ra a stoppot és követni, 980 meg egy szép kis ellenállás. Ott frankót realizálni, tuti pénz, hamár ott van. Ha tovább megy akkor meg szűk stoppal venni.

arp

Bobolcsi bácsi az Émászról Elözmény válasz erre 08.12

Nagyon örülök, hogy megint az öregre hallgattam és nem hagytam magam a mások által gerjesztett mohóság csaliján fennakadni. A feltételezett 5000 darabos 10800-as entryvel, ma garantált ipraikasza a minuszban. Igaza volt az öregnek a sentiment dumával - (mert ezt tőle hallottam)

"

Minden esetre gratulálok Márkinak az ő entry pontjához ez több mint 10%, és ha jól látom a forgalmakat, akkor már kiszállt.

"

Ez most nem lett 12.000 - de kérem itt biztosat mondani előre? Rajtunk kívül álló faktorokra kezességet vállalni? Ez csak azt a személyt minősíti, aki az ilyet elhiszi. Aki viszont tőzsdén ilyet mond, az csak dolgát végzi és a saját jólfelfogott érdekét képviseli.

"

Ennyi a tanúlság.

Re: Fibóhoz. Émász Elözmény válasz erre 08.13

Meg ezt is közölte az öreg:

"Re: már csak fél óra és 4 kereskedési nap Elözmény válasz erre 08.08

Ha mesterségesen sikerülne feltornázni az árfolyamot 11.500-ig akkor profitrobbanáskor viszont több mint 50%-os esélyűvé válna egy árfolyam elmozdulás - tapasztalatom szerint lefele. Ezt is Bobolcsai bácsitól tanultam.:o)

arp

Re: GRID ugyek. Econet Elözmény válasz erre 08.11

Bobolcsai bácsival már erről is beszélgettünk korábban:

"

Azt mondta: "soha ne vegyél részvényt gyorsan"

"

Ezt sem értettem - mondom ez már öreg és lassú ezért cseszeget engem, aki friss és harap mint gyémántvágó. Aztán az ebpp hírnél jöttem rá már megint igaza van - aznap kivártam délutánig, akkorra már látszott, hogy ez az egész storyegy nagy nulla. Áldottam magamban Bobolcsai bácsit, a saját ökörségemtől mentett meg.

arp

Re: Beleadtak az OTP-be - Mi állhat a háttérben? Elözmény válasz erre 08.11

Beugrottam Bobolcsai bácsi szalonjába és ugyanerről faggattam az öreget. Azt mondta, hogy az ő idejében akkor voltak ilyen érthetetlen ráncigálások,amikor kifáradt egy rally.

"

Azt is mondta, manapság töméntelen mennyiségű pénz van a felnőtteknél és azzal mostanában ésszerűtlen befektetéseket is hajlandók hosszú ideig finanszírozni, a mohóságuk kielégítése érdekében.

"

Azt is mondta, hogy a sok pénz miatt a rally játszmák meghosszabbodnak

"

De a végén csak kevesen nyernek! Én csak hümmögtem - fura pók ez a Bobolcsai bácsi

arp

Re: Rába up??? Elözmény válasz erre 08.08

buxi apo, ebbe van valami. De kérem a technika! - Bobolcsai bácsi raccsoló akcentusát hallom a fejben zúgni. "Ilyen tetűvári papír kérem szépen nem tud elindulni - hacsak ...(mondta jelentőség teljesen, szemüvege fölött rámpillantva), hacsak nem vesz egy jó nagy lendületet alúlról - tudod kedves arp - úgy mint a parittya. Azt is ki kell feszíteni hátra, hogy megröptessük előre. Világos kisfiam. Mint a vakablak Bobolcsai apó!

arp

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Knight Tyris 2005. 11. 19. 19:00
Előzmény: #297  Törölt felhasználó
„itt a csúcsmanager érdekelt a cégben ( info: 16%) és a többi csúcsmanagerek is tulajdonrész szerint”
A tulajdonrész alatt az opciós részvényprogram keretében kapott részvények által megtestesített tulajdonrészt érttetted?
Az „info: 16%” mit jelent?

„5. azért sztem a una picit számít, meg sztem megvolt a bux és az otp éves csúcsa ezért”
una = ?
Törölt felhasználó 2005. 11. 19. 14:15
Előzmény: #294  Törölt felhasználó
Avagy Bobolcsai bácsi 4. törvénye

1. Ne daytradezz – azaz ne nyiss olyan pozit, olyan instrumentumban, amit nem tudsz napon túl megtartani.

2. Ne daytradezz – azaz amikor 50%+1 elképzelésed sincs a piac irányáról (rövid, közép, hosszútávon) – Honnan tudod, hogy ebben az állapotban vagy? Ilyeneket kérdezel: mi lesz ma? Shortoljak vagy longoljak? Ma piros vagy fekete? (ismerős? Kaszin-ól?).

3. Ne daytradezz – de ha meglátsz egy trendet , bevillan, ráharapsz és elindítod az ügyletet – aznap be is fejezted: megelégedtél a nyerővel vagy árnyékra ugrottál és stoppolódtál. Napon belül részedről végeztél a trendeddel –ettől daytrade.

De semmiképpen sem attól, hogy mindennap csinálod!
prfecó 2005. 11. 18. 08:53
Arp, az a baj , aki bevinné a rendszerbe , amire a megbizást adom , most 8.53 -kor nem veszi fel a telefont, és akkor sem amikor 7250 adtam vevőit , és lemaradt.
Törölt felhasználó 2005. 11. 18. 08:18
Előzmény: #288  Törölt felhasználó
(katt előzmény)

REFLEKTORFÉNYBEN az OTP.
Bemelegítésnek egy kis OTP ovifunda:

1. árfolyamértéke 4,5 x-se a sajáttőkének
2. a bank részvényenként kb 520 Ft-ot gyárt évente
3. a tőzsdén ezt az eps-t 14x kell megfizetni

ez így drágának tünik, de

4. a saját tőkére vetítve évente 35%-ot hoz a bank!
5. az árfolyamértékre vetítve ez 8,2%

így eddig az egész elég „fair” nem? Fair value – szokták mondani.

6. összbevétel növekedés dinamika – picit csökken
7. banki hatékonysági mutató ölég toppon van . nem tom hová lehet még fokozni

Nézzünk még cuccot az oviundához:

Növekedési esély itthon:

„A hitelek vonatkozásában a háztartási hitelállomány 38,6%-át kezeli (-0,7%), míg az önkormányzatok tekintetében ez az arány 51,8% (-0,7%), a vállalati hiteleknél pedig 11,4% (-0,8%).” Brutálisan viszi a piaci részesedést – innen nőni…….

Kihelyezett hitelek minősége :

ez ilyen - „sosem beszélünk róla „ típusú tétel. „A hitelportfolió minősége a volumennövekedés mellett kismértékben romlott (NPL: 3,8%). A hitelezési veszteségekre képzett céltartalékképzés 40,0%-os növekedése a devizaalapú hitelezés, ezen belül is döntően a háztartási hitelek kockázati szempontból prudens, óvatos megítélését tükrözi.” Növekszik a devhitelek kockázata.

De , ha általánosságban szemléljuk az OTP hitelportfólió elméleti átfogó kockázati alaptényezőjét: az pozitív megitélésű. Mire gondolok? az anno Postabanki hitelezési relablással ellentétben itt a csúcsmanager érdekelt a cégben ( info: 16%) és a többi csúcsmanagerek is tulajdonrész szerint – ellentétben a Pbankkal, ahol fizetett manager gazdálkodott állami pénzen.

Ez volt az ovifunda részé.

TECHNIKA:

1. Itt a lendület (nehezen jött – sok káromkodást hallottam miatta :o)
2. áttörte a 7250-es rövid ellenállását
3. forgalom megjött benne
4. most kell mert kint is kell a big cap ( anagy részvények)
5. azért sztem a una picit számít, meg sztem megvolt a bux és az otp éves csúcsa ezértű
6. célár első körben: 7800 Ft előtte a 7500-7600 szint átrágása fájhat.
7. értelmes stopszint: 7200 Ft

USA:

az ék alakú – azaz a nagy kaopitalizácós papírok exkluzív rallija kezd szétterülni – egyre forróbbá válik a teljes á tfogó és begyorsuló rally. Az említett ék alakú rallyról majd írok külön - mi van mögötte és hogyan tud taccsra tenni elemzőket - láthattátok az összes elemzői melléfogást az utóbbi iőben.

Brutálité erős: Internet szektor google, yahoo!! – ezt figyuszd . Microsoft – ez a tahonya meg sem fog állni 30 usd-ig, Hewlett Pckard jön fel mint a talajvíz – és még rengeteg jó tartalék van a rallyban – lásd 11 hó 13. minden még a sz@r is repülni akar - itt a topicban.
Törölt felhasználó 2005. 11. 18. 08:13
Előzmény: #295  prfecó
Prfecó!

"Ha széllel szemben pisálsz, az azt jelenti nem hiszel a piacnak, van tőkeerőd és beállsz várakozni és várod a váltást.Van akinek bejön, van akinek nem. Bobo bá is igy gazdagodott?"

Nem!!! - ez azt jelenti a piaci tényezőknek hiszel - nem a nagyokosoknak.

Így gazdagodott meg Bobi bácsi
prfecó 2005. 11. 18. 07:13
A jegybank egyik leghivatalosabb vezetője nyilt banki tanácskozáson bejelentette forint pánik nincs, gazdasági elemzésük pedig teljesen normális, nem riogatnak semmivel, alátámasztotta gazdaságilag. Az ott levő gazdasági szakértők,elemzők teljesen egyértelmü válaszokat kaptak kérdéseikre. Természetese adott elemzők, hogyan fordítják le ezt elemzéseikre az a Bank álláspontját is tükrözi. MNB hivatalos álláspontját bárki megtudhatja a honlapján.
Szerintem politika szürődik be ide is sokszor feleslegesen és értelmetlenül.Nekem gazdaság politikát soha nem a Blikk értelmü cikkek jelentették, de a TV kereskedelmi híradói sem.
Ha széllel szemben pisálsz, az azt jelenti nem hiszel a piacnak, van tőkeerőd és beállsz várakozni és várod a váltást.Van akinek bejön, van akinek nem. Bobo bá is igy gazdagodott?
Törölt felhasználó 2005. 11. 17. 14:25
Előzmény: #287  Törölt felhasználó
Avagy Bobolcsai bácsi 3. törvénye:

1 Sokáig ne vizelj széllel szemben
2 Soha ne keseredj el
3 Állj egyszere több lábon

(a 3. pont : az emberek 99% testileg több lábon áll - de amúgy meg nem veszi észre ennek a jelentőségét, ergo: máshol nem gyakorolja)
Törölt felhasználó 2005. 11. 17. 14:15
Előzmény: #292  Törölt felhasználó
Bobolcsai bácsi még réges réges régen azt tanította nekem, hogy:

elkeseredni = nem professzionalizmus
Törölt felhasználó 2005. 11. 17. 08:58
Előzmény: #289  Törölt felhasználó
(katt előzmény)

Letesztelem a hétfő reggeli bullshit aktuaitását - az ebéd a tűzre van téve - más dolgunk nincs, csak várjuk,hogy elkészüljön az étel.

Gondolkodtam: Civinről - szerintem a döntő pillanatokban jó lett volna neki egy-egy jó tanács vagy megerősítés. Neki sem könnyű.....

Úgyhogy belikelem a párbeszédünket:

link
Törölt felhasználó 2005. 11. 15. 08:47
Előzmény: #289  Törölt felhasználó
(katt előzmény)

"Nem ismételte meg tegnap korábban már többször elhangzott súlyos pénzügyi válságra vonatkozó figyelmeztetését Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, sőt azt közölte, hogy "nincs pénzügyi válságra utaló információnk". Pedig a jegybank egyik ügyvezető igazgatója egy francia befektetési ház által készített jelentés szerint még az időpontot is meghatározva, három hónapon belülre tette a válság kirobbanását."

Szerencsére nekünk nincs szükségünk Járai Zsigmondra ahhoz, hogy tisztában legyünk a magyar pénzpiac helyzetével.

Még az MNB elnöke sem képes egy "jó kis forint pánikot" összehozni - ez az egész story már igen súlyos betegségre utal - ami természetesen a politikai hatalmi harcokból szűrődik át.

Ami még nagyon zavaró, hogy az MNB retorikája és a felszín alatti ügyködésük között gyakran ellentmondást lehet felfedezni. Mi lenne itt ha lenne egy magyar Greenspan-ünk?
Törölt felhasználó 2005. 11. 14. 08:53
Előzmény: #288  Törölt felhasználó
Hali zpataki

"Nem tudom, hogy lesz-e korrekció ezeken a részvénypiacokon hamarosan vagy nem,"

Sztem is kellene, nyílván a vigyázva álló index grafikon nem egészen vonzó beszállásra - majd adja magát menet közben - ezt most itt nem tudjuk eldönteni.
Törölt felhasználó 2005. 11. 14. 08:35
Előzmény: #233  Törölt felhasználó
(katt előzmény)

Mielőtt a lényegre térek, gyorsan le kell szögeznem néhány dolgot – ezek a pozitívumok:

1 Nem tapasztalható tőkekivonás a kötvénypiacról
2 A Forint nem szakadt be – és ne is fog sztem. Az usd/huf, az más tészta mert az usd önmagában erősödik (220?- még az sem fix, csak FELTEVÉS)
3 Olvastam „okosoktól” 2006-os magyar összeomlásról – milyen alapon? Sztem a csak speciálisan magyar összeomlás érdeklődés hiányában el fog maradni. (legfeljebb globálisan megyünk a levesbe)
4 Nagy rally körvonalazódik a nyugati piacokon – már benne is vannak.

Ezek pozitívumok. Akkor lássuk a negatívumokat:

1 A fejlett részvénypiacokra ömlik a lóvé – de nem ide.
2 Kicsi a magyar piac likviditása – a jó kinti hangulat, húzd meg ereszd meg alapon remek alkalom, hogy a felesleges magyar részvényeket magyar és egyéb balek kezekbe játsszák át.
3 További rossz hír, hogy főleg a részvénypiac az egy: KI NEVET A VÉGÉN társasjáték, ez utal az előző pontomra. (az nevet a végén akinél a pénz van – és az sír akinél a papír :o)
4 Vannak itt új beszállók – késői alapok / hoppá, ez pozitívum

A fentiekből következik, hogy eljött a relatíve rövidebb tradek ideje a BÉT-en. Hosszútávra csak felvásárlásban gondolkodó fektessen itt be.

Nos akkor konkrétan:

Bux: még él a 20.000 támasz referenciaként ezt kell figyelni – el lehet itt fölötte játszani vmeddig – de nem is törődök a Buxszal, mert ez most halál vola lesz. De előbb utóbb úgyis letöri a 20K-t. Ez a short – long scenarió – korábban a dow – ra mondtam ugyanezt tévesen. Szereted a kaszinót? Gyere és csináld a Bux0512-őt :o) (Én azért játszanék egy olyat, hogy minden komolyabb emelkedésbe beleadok – mert shortolni jóóóóó)

Pozitívumok:

Richi: az előzményben a richire tettünk – továbbra sem esett el végleg. Mostmár 35.000 lehet a stopja – még mindig van benne uptrend potenciál (hülye célár: 38- 40K)

Egis: detto, felékelődési potenciállal 18.800-ra tett stoppal. Megint a defenzívek a legjobbak – tehát nem jó jel. (hülye célár: 20-21K)

Bchem: nini, hát ez is egész jó- nem tudják lefedni a kinti pozitív behatást – ez még tud emelkedni – 2200 alá nem mehet (sztem nem fog) gyía. (hülye célár: 2600)

A többi?

Mol: Van tér lefelé, long csak 18.000 stoppal (szar az egész, ahogy az előzményben láttuk. Nem véletlen ezt hasonlítottam össze a richivel akkor)

Otp: 8.000 kőkemény elenállássá vált – hacsak megközelíti ezt már önteni fogják – elképzelhető, hogy a megközelíti szó, az 7500-tól indul. Pozitívuma, hogy odakint szeretik a bankokat, figyelni kell az eredmény reakciót és csak a tömeggel venni.

Mtcom – ez semmire sem jó – nincs róla észrevételem

Danubius - behalt, csak 6000-től venném

Fhb – brutál ramaty – céláram 1200

Émász – semmi potenciál felfelé

Rába – semmi, semmi, semmi.

Syni - bét törpék beírásomban lehúztam szegényt – rá is szolgált. 450 forinttól lehet érdekes, engem biztos nem érdekel.

Fotex - csütörtökön vagy pénteken a tippsarokban 340 Ft-ra vártam, a gyj. alapján megéri a 350 Ft-ot is, de ez kérem tőzsde – és hogy reagálnak erre a népek….? A FOTEX NEM 2000 FT-os papír, nem 1000 és még csak nem 500-as. Miért? Erről nem nyitok vitát – ismerem az ingatlanhasznosítás bizniszt.

Eco – bét törpék beírás szerint, ha nincs bennfentes vásárlás, akkor marad a csücsülés, Nasdaq ide, nasdaq oda.

Különleges fedezeti ügylet lehetőség: richi long-usd/hu long, richi long-mol short (bchem long-fhb short)
Törölt felhasználó 2005. 11. 14. 08:23
Előzmény: #284  Törölt felhasználó
Két észrevétel:
NASDAQ: Én a compositot azért 2230 körül lehet, hogy leshortolom rövidtávra.
Nálam egy csatorna felső határa van ott, meg azért kezd túlvett lenni...

Olaj: Pénteken hatikifutás ( nem csak ott!!!!), érdemes várni a decemberit, és azon újranyitni a shortot, ha úgy adja magát...
Törölt felhasználó 2005. 11. 13. 21:20
Előzmény: #280  Törölt felhasználó
Avagy Bobolcsai bácsi 2. törvénye

1 A tőzsdei nyereséget időről idöre ki kell venni.
2 Tőzsdén a pénzt hosszúideig csak a bennfentesek tartják.

3 Ők is csak látszólag tartják ott.
Törölt felhasználó 2005. 11. 13. 12:07
Előzmény: #284  Törölt felhasználó
Az előzőkhöz ezt akartam hozzádúdolni:

"Év, Fed rate%, Dow, Nas

1992 2,92 3301 676
1993 2,96 3754 776
1994 5,45 3824 751
1995 5,60 5117 1052
1996 5,29 6813 1291
1997 5,50 7908 1570
1998 4,68 9181 2192
1999 5,30 11497 4069
2000 6,40 10786 2470
2001 1,82 10021 1950 "
prfecó 2005. 11. 13. 12:07
Arp. Pároshoz szo-vas de van szabad hely fedett helyen.
Törölt felhasználó 2005. 11. 13. 11:50
Minden Bullshitek anyja: vasárnap délelőtt! Rossz az idő, lassan indul a fedett tenisz szezon – nekem. Most az usa és német részvénypiac – hétfő reggel meg a magyar piacról írok.

Néhány észrevétel:

-Dől a lé a részvénypiacokra
-A vizilovak is szárnyra kaptak
-Még szusszanásnyi korrekcióra sincs megállás
-Aki akart már eladott

DÓ JÓNÁS (azaz Dow Jones Industrial Average of 30 different shares – szép így?) én azért inkább megszemélyesítem DÓÓÓÓ JÓÓÓÓNÁÁÁÁS – paraszt akarok lenni :o)

Döbbenet amit látok a piac „külsejében” és „belsejében” – még a sz@r is repülni akar. Nem kellenek ahhoz új all time high-ok, hogy egy jó kis rally összejöjjön. Még sok 3 years high-ok nélkül is össze lehet hozni egy jó kis rallyt. = Amikor lábujjhegyre állnak az indexek – tolvajlétrát állnak egymásnak a kőkerítés alatt és erőtől duzzadó kis ujjacskáikkal feltornázzák magukat a kerítés fölötti úgynevezett „kukucska” szintig, hogy onnan végre megpillantsák a szomszéd hájas, 74 éves meztelen nagymamáját. Minek húznák feljebb magukat, ezt akarták látni csak! Többet nem, mert így megint kedvet kapnak az asszonyaikhoz odaát a saját oldalukon. – ezt osztán jól megszemélyesítettem. :o)

Dow – jól lehordtam az öreg dowit a legutóbbi globális kitekintőben – „tévedj, ne bukj” Nézzük hol van benne a kakaó? Szinte mindenhol:
Intel – 25 usd (28)
Microsoft – 27 usd (30)
Merck – az agyonvert!!! 30 usd (34)
Du pont
3M
Alcoa
General electric
Citigroup
J.P. Morgan (bankok jók)

Zárójelben azok az árak, amik várhatóak – miért ne? Ha az indító gondolatok igazak...

Még ilyen szétrugdosott kiskerek is pozitív korrekcióra készek:
Wal Mart
Home Depot

Túlvett:
Altria

NASDAQ (Nasi) . – nem is mondom, átfogóan erős

Mi lesz ebből indexileg? Nem esés – ergo: emelkedés.

DAX (kurtalábú daxli)

Iszonyat erőt látok ezekben:
Bayer
Deutsche Bank
München Rück
Allianz
Basf
Henkel

Lemaradók ( de emelkedésre készen állnak):
Deutsche telekom
Deutsche Post
Infineon
Linde

Túlvet
Deutshe Beorse

Nem tudom, hogy lesz-e korrekció ezeken a részvénypiacokon hamarosan vagy nem, de egyet látok, hogy az utóbbi 3 hónapban soha nem volt ilyen nagy esély egy begyorsuló rallyra mint most.

NYERSOLAJ:

Logikusan 55 usd lenne egy támasza az esésnek – mivel ez logikus ezért nem valószínű, hogy azt el fogja érni (ilyenkor van az a hülye figura, hogy gyorsan „leszúr” mondjuk 55,4-ig aztán pattan visszafelé – ez csak egy FELTEVÉS, nem is kell komolyan venni:) Itt a 200 naposon várható egy küzdelem, meg várható egy trükkös felpattanás.

FÉMEK:

Jó, hogy nincs bennük pozim, mert az arany is meg az alumínium is kész egy felpattanó csúcskísérletre. Meglátjuk mi lesz belőle.
Törölt felhasználó 2005. 11. 12. 11:52
A 2. titok ?
Törölt felhasználó 2005. 11. 12. 11:49
"közben alkalmazotti bérre szorul." vagy nem
Csak erről kevesen vallanak rajtad kívül.
prfecó 2005. 11. 12. 11:49
Teljesen egyetértek vele különösen ha az elemzőkre ill. brokikra vonatkoztatva.
Talán az egyewtemen oktatókra nem tartozik a 3.pont. Bár van egy általános mondás " aki tudja csinálja, aki nem tudja oktatja"

Bobo bá anyagilag független?

Topik gazda

arp
5 5 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek