Topikgazda: Portfolio 1970. 01. 01. 01:00

Tőzsdeklub  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
2000. 08. 23. 21:21
Törölt hozzászólás
Portfolio
Portfolio 2000. 08. 23. 16:12
Láma!
Úgy legyen, de azért fogadni nem fogok. Ne kívánd tőlem, hogy januárban minden szombaton üljek gép elé. Egyszer szívesen megteszem, csak emlékeztess majd! Egyébként a Grabo első 5-be kerülése nem reménytelen, láttunk már csodát. :))
2000. 08. 23. 14:52
Törölt hozzászólás
Portfolio
Portfolio 2000. 08. 23. 13:32
Láma!
A Zala szerintem is speki papír, azaz az átlagnál nagyobb egyedi kockázatokkal. A hitelt ténylegesen átütemezték, ami fontos, mert egy éve gyakorlatilag főleg ez mozgatta az árfolyamot. Bár meg kell mondanom, hogy a Grabot sem tartom kevésbé kockázatosnak.
gery 2000. 08. 23. 11:35
Kedves Portfolio! köszönöm az infokat !
Törölt felhasználó 2000. 08. 22. 20:17
Portfólió:
Zala?

Előzmény:
Köztudott a baráti körömben, hogy a hazárdíros befektető fajtába tartozom.
Anno két papír közt hezitáltam: GRABO, Zala.
Az 1/2 évi eredmények számomra azt mutatják, hogy jól döntöttem, mikor a GRABOra tettem a voksomat.
Én, a fent írtak ellenére a Zalát továbbra is nagyon "rizikós" papírnak tartom.
Úgy érzed, hogy a hitel megoldódott?:))
Én csak most kezdek ideges lenni miatta!!
Bocsika, hogy érdektelenül beleszóltam a témába.
Portfolio
Portfolio 2000. 08. 22. 18:35
Helló elgreco55!
Az általad kérdezett cégek közül a Novotrade, Phylaxia, P-flax olyannyira a speki kategóriába tartozik, hogy itt majdhogynem mindegy az aktuális eredmény. Részben ebbe a körbe tartozik még a Fotex és az OTP Els. is. Más okokból, de itt sem feltétlenül a fundamentumok alakítják az árat. Nézzük a többit.
Zala: a hitel megoldódott, most már ismét lehet az eredményekre koncentrálni, illetve a hosszú távú stratégiára. A fundamentumok jók, de a tulajdonosi háttér miatt még mindig messze van az intézményi befektetőktől. Ha nem is akkora volatilitással mint eddig, de
jó kis speki papír maradhat.
TVK: szerintem itt eseménydús egy év lesz, nem tudom elképzelni, hogy a jelenlegi tulajdonosi szerkezet hosszú távon fennmarad. A cég eredménye látványosan javul, s az intézményi vételek erőteljesen mozdíthatják az árfolyamot, mert a közkézhányad igencsak lecsökkent az elmúlt két évben.
Matáv: az elmúlt egy év megmutatta, hogy a Matávot európai telekom papírként kezelik, együtt mozog a szektorindex-szel. Valószínűleg ezen ok miatt sem árazta még át a piac a lelassult növekedést. 14% alatti növekedés nem feltétlenül indokol egy 20 körüli PE-t.
Portfolio
Portfolio 2000. 08. 22. 16:55
Kedves gery!
Fiókok: tudtommal a fiókhálózat is része a megállapodásnak. Vidéken ahol párhuzamosan van fiókja a két cégnek, ott a Concorde eldönti, hogy melyiket üzemelteti tovább.
Online kereskedés: a Procenté egy ideje nem üzemel, s nem hinném, hogy éppen az átmeneti időszakra állítanák talpra. Szerintem biztos, hogy a CD lesz, ami fennmarad, elég összehasonlítani a kettőt. Meggyőződésem, hogy nem jársz rosszul a váltással, sőt.
Hírfutár: ha belépsz a Hírfutár menüpontnál (user+jelszó) tudod módosítani az adatokat, vagy éppen leiratkozni a listáról.
gery 2000. 08. 22. 13:41
Kedves Portfolió !
A régi email címemre regisztrált hírlevelet ,hogyan lehetne lemondani?
gery 2000. 08. 22. 11:45
Kedves Potfolio !
A cd a procent fiókhálózatát is megkapja , v.ezeket külön értékesítik?
Lehet arról tudni már valamit,hogy mi lesz az online kereskedési résszel?
A procent portál megszünik és majd a cd-t használhat-om,(juk)a cd-s kondiciókal?
Válaszo tokat előrre köszönöm:
egy jelenleg még procentes ügyfél.
Portfolio
Portfolio 2000. 08. 21. 08:53
Procent. A lényeg: ügyfélállományát vásárolja meg a Concorde. A Procentet már hosszú ideje próbálták eladni, de amikor jó áron lettek volna vevők, akkor túl sokat kértek érte a tulajdonosok. A cég leépülését az utóbbi egy évben azt hiszem mindenki láthatta. A forgalmi rangsorban foéyamatosan hátra csúsztak, az alapjaik közül többet megszűntettek. A felügyeleti meglegyintés a végső lökést adta meg ahhoz, hogy amit lehet, még realizáljanak a tulajdonosok.
A felszámolás szót Döme helyében nem használnám, mert ha megszűntetnék a céget, szerintem akkor is inkább végelszámolásról lenne szó (lényeges különbség). De az is elképzelhető, hogy a tulajdonosok más tevékenységre meghagyják a vállalkozást. A Lupis Brókerházból is ingatlan-hasznosító lett. (Emlékszik egyáltalán erre még valaki az érintetteken kívűl?)
Portfolio
Portfolio 2000. 08. 21. 08:45
Kedves Alta!
Örülünk, hogy hasznosnak találod a Hírfutárt, azt elárulhatjuk, hogy hozzád hasonlóan sokan gondolják így. Készül egy fejlesztésünk a profi tőzsdézőknek is, az ősz folyamán az is elindul. Egyébként ha bármi ötlet, észrevétel van, azt szívesen vesszük.
Törölt felhasználó 2000. 08. 21. 02:51
broker2!
Köszi! Nagyon jó az oldalad!
Gratulálok!
Néhány észrevétel:
Ha a grafikon szélessége állítható lenne, akkor a 200 napos candlestickek is jól látszanának. nekem pl. még van egy csomó helyem a képernyőn, de a chart nem tölti ki azt - viszont 200 napnál már nem látható jól.
Mozgóátlagokból én általában a 20 és 200 naposat szoktam figyelni.
Törölt felhasználó 2000. 08. 20. 19:01
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2000. 08. 20. 11:50
Sziasztok!
Nem tudnátok segíteni abban, hogy az eco grafikongyáron kívül hol lehet még magyar részvények chartjait megnézni, mozgóátlagokkal, esetleg candlestickkel?
Köszi!
elgreco55 2000. 08. 20. 07:39
Kedves Döme ! Köszi a választ,én állandóan olvasom a honlapod és az írásaidat,ide most regisztráltam magam .és remélemi ide is többen fognak írogatni úgy mint régen. Üdv:elgreco
Törölt felhasználó 2000. 08. 20. 00:39
Kedves Zoi!
Az én infom szerint ez részben igaz, azaz a CD átveszi a Proc ügyfeleit, és a Procentet felszámolják.
Szia elgreco55!
Az általad felsorolt papírok közül általában mindegyikkel foglalkozom (persze nem egy időben hanem folyamatosan) a Honlapomon.
Üdv: Döme
Zoi 2000. 08. 19. 22:51
Igaz, hogy a Concorde megveszi a Procentet?
Valamelyi k napilapban volt.
elgreco55 2000. 08. 19. 21:21
Tisztelt Portfolió! valamint Kerdves Tőzsdeklubtagok ! Kijöttek a félévi eredmények, ennek tükrében milyen értékelhetö tippetek vagy híretek van , következő papirokról ? Novotréd,Démász,Phyl axia,Pannonflax,Zala .Rába,OTPELS.Fotex,T VK,Matáv,
Törölt felhasználó 2000. 08. 19. 15:22
Kedves Portfólió!
Köszi, Neked is hasonlóakat kívánok!
Egyébként bingo:-)) Valóban belevetem magamat a hétvégébe méghozzá nyakig:-)
Üdv: Döme

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek