Topikgazda: Portfolio 1970. 01. 01. 01:00

Tőzsdeklub  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 1999. 09. 05. 06:32
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 09. 04. 22:28
Szia lemming !Nos, én szószerint nem tudom idézni neked a nyitószakasz "párosításának" szabályát , de a lényegét tudom. Íme: Ha a MOL nyitóára 6100 akkor azok biztosan részvényhez jutottak akik 6105-ön vagy afelett tették be vételi ajánlatukat. Akik 6100-on rakták be azok közül csak akkor kapja meg mindenki a részvényt ha azon az árszinten volt megfelelő mennyiségű eladó ! Tulajdonképpen a rendszer ott "állapítja meg" a nyitóárat ahol a legtöbb üzletet tudja megkötni, ill. összepárosítani ! Így ebből , gondolom számodra is kiderül hogy a Te esetedben ha 6110-en adtál be eladási ajánlatot akkor az NEM TELJESÜLHET hiszen a nyitóár csak 6100 és az pedig alacsonyabb mint az az ár amin Te eladnál !Netto vevő (asszem Te kérdezted...) = azok a vételi megbízások amelyek mögött "valódi" vevő áll, azaz nem day-traderek, spekulánsok stb. Ilyen vevő lehet egy cég amelyik pld. portfolióját feltölti egy papírral hosszútávra vagy egy cég, amelyik a megbízója (!) vételét hajtja végre s nem sajátszámlás ügylet miatt veszi az adott papírt amit pedig aztán 2-3 napon belül le is zár !Azt hiszem egyébként Te nettó vevő dolgot a COFINEC-cel kapcsolatban írtad. Itt arra gondoltam hogy van a papírnak egy vevője aki jelenleg - kisebb, nagyobb szünetekkel - 2700 Ft-ig veszi / tankolja a papírt a mi felvásárlásra utal ill. egy nagyobb csomag megvételének a szándékára. Ettől függetlenül, mint már korábban írtam a COFINEC esetében az információim szerint felvásárlásról szól a fáma! (Részletesen erről szept 2-án írtam)Remélem tudtam segíteni !Üdv, DÖME ( d.kovacs@netposta.hu )
lemming
lemming 1999. 09. 04. 17:51
Bárki aki tud segíteni!A nyitószakasszal kapcsolatban szeretnék valamit kérdezni. Tegyük fel, hogy a MOL nyitóára 6100 Ft. Az biztos, hogy a rendszer összepárosítja azokat, akik véletlenül pont 6100-on adtak be vételi és eladási ajánlatokat. De mi van, akkor ha én 6110-en akarok eladni? Akkor ez is teljesül 6100-on? Gondolom igen. Feltételezem, hogy van egy százalékos intervallum amin belül az összes ajánlat teljesül a nyitóáron. Hogy szól pontosan ez a szabály és ugyanaz vonatkozik-e a nyitó és a zárószakaszra.
Törölt felhasználó 1999. 09. 04. 17:26
Stud!Azért nem válaszolt senki a kérdésedre, mert rosszul tetted fel. Így nincs értelme. A kevés pénzel ( néhány százezer ) az a baj hogy az általánosnak mondható 3000 Ft-os minimum brókerjutalék miatt a költségeid magasak lesznek, különösen ha ha rövid távon kaszinózol. Szerintem te azt akartad kérdezni, hogy melyek azok a részvények, amelyek bár nagy haszonnal kecsegtetnek, viszont nagyon kockázatosak és ezért a befektetők általában pénzüknek csak kicsiny százalékát merik belenyomni. Ha tényleg ez a kérdésed, akkor erősíts meg minket ebben.
Törölt felhasználó 1999. 09. 04. 17:05
Tisztelt Portfólió!100 százalékosan egyeteértek Siny hozzászólásával! Az új dizájn nagyon klassz azoknak, akik a munkahelyükről ingyen használják a vonalat, de az előfizetők számára nagyon kedvezőtlen. Nem arról van szó, hogy begyöpösödöttek vagyunk és lusták vagyunk hozzászokni az új struktúrához, hanem a piszkos anyagiakról. Korábban kb. 3 percig tartott az összes oldalt a bookmarkba letölteni, azonban most ez a móka eltart vagy 10-15 percig, ha maximalista vagyok és minden új cikket el akarok olvasni. Délelőtt csúcsidőben azért ez nem mindegy.
Törölt felhasználó 1999. 09. 04. 12:08
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 09. 04. 11:43
Törölt hozzászólás
Portfolio
Portfolio 1999. 09. 03. 23:50
Kedves Siny,Az új design és struktúra kialakításánál a fő szempontok a következők voltak:1. gyorsabb legyen a letöltés2. átláthatóbb legyen a tartalomAzt hiszem, mind a két szempont megegyezik az otthonról internetezők igényeivel is. A címlap a gyors letöltés érdekében minimális képet tartalmaz csak, s rögtön információkat találsz. Az egyes cikkek bevezetésével (akár a címlapon, akár a rovatoknál) el tudod dönteni, hogy érdekel-e az adott cikk, s csak azokat nyitod ki, amelyiket szükséges. Így nem kell az összeset letöltened.A Tőzsdeklub működése is ezeknek az elveknek megfelelően változott egy kicsit. Eddig mindig hétfőn kerültek be a hozzászólások az archívumba, most pedig az utolsó 20 hozzászólás olvasható folyamatosan. Így a hét vége felé nem kell sokáig várnod a letöltésre, hanem mindig egy jobban kezelhető mérettel találkozol.Egy újság (vagy site) felépítése során fontos, hogy konzekvensek legyünk, több különböző megoldást nem szerencsés alkalmazni. Ezért én jelenleg nem látok lehetőséget arra, hogy párhuzamosan fusson kétféle verzió. Remélem, hogy rövid időn belül sikerül megszokni az új struktúrát, s a több hír, a véleményem szerint egyedülálló adattár, valamint az új szolgáltatásaink kárpótolnak azért, hogy az eddigi szokásodon változtatni kellett.
Törölt felhasználó 1999. 09. 03. 23:08
Jövő héten nagy robbanás lesz pár papírban. A Pick jövő héten bejelentést tesz ezért fog szállni, a Cofinecet az a kérdés elkezdik-e venni az MKB-tól, az OTP az ÁPV-s eladás miatt fog elszállni és még lehetne folytatni.
Törölt felhasználó 1999. 09. 03. 22:16
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 09. 03. 19:04
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 09. 03. 15:19
BUMBARASKA ! Válaszolnék Cucusnak, ha nem haragszol !Cucus ! Azért vegyél RÁBA-t, mert a cég nyerőre áll a HM tenderen ( vannak rokonaim jó helyen, innnen tudom ). Így már igen-igen vonzó lehet a menyasszony egy kérőnek... Ugye érted !BUMBARASKA ! HA mást tudsz, írd meg , köszi !
Törölt felhasználó 1999. 09. 03. 14:03
BUMBARASKA !Miért ??Tényleg érdekel !
Törölt felhasználó 1999. 09. 03. 13:40
Törölt hozzászólás
ANNA 1999. 09. 03. 05:42
A Humet a mai napon nagyot fog esni.
Törölt felhasználó 1999. 09. 03. 00:22
Ravioli!A múlt pénteken te előre tudtad, hogy hétfőn a HUMET Rt. saját részvénnyel fogja elárasztani a piacot. Légyszíves jelezz ismét, ha hasonló információhoz jutsz! Ma vetem egy csomót.
lemming
lemming 1999. 09. 03. 00:10
Döme!Mit jelent az, hogy nettó vevő?
Törölt felhasználó 1999. 09. 02. 23:17
Üdv Mindenki !COFINEC !Információim szerint az ÁPTF legújabb vizsgálata nem alaptalan s véletlen ! A mostani vásárlások mögött egy valódi netto vevő van aki 2700-ig (egyenlőre ) folyamatosan veszi a papírt kisebb-nagyobb megszakításokkal ! Ha ezek az infoim igaznak bizonyulnak akkor nemsokára 3000-ig fogják venni a papírt ! S a lényege most jön tulajdonképpen a dolognak : így a vevő a cég min 15 %-át akarja megszerezni amivel már részt vehet a döntéshozatalban s FŐLEG AKKOR HA az általa adott FELVÁSÁRLÁSI AJÁNLAT SIKERES LESZ ! A FELVÁSÁRLÁSI ÁR 3320 FT lesz !!! Ez az ár ha visszagondolunk a korábbi felvásárlási akcióra már a papír néhány nagyobb tulajdonosának már vonzó lehetőség lehet !Ennek ellenére én nem tartok kizártnak egy nagyobb felvásárlási árat ! Ezt segítheti a mostani vevő által felvásárolt nagyobb mennyiségű csomag ami a jó beszerzési ár miatt könnyen átkerülhet egy másik tulajdonoshoz !Üdv
Törölt felhasználó 1999. 09. 02. 20:34
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 09. 02. 17:24
Törölt hozzászólás

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek