Szia lemming !Nos, én szószerint nem tudom idézni neked a nyitószakasz "párosításának" szabályát , de a lényegét tudom. Íme: Ha a MOL nyitóára 6100 akkor azok biztosan részvényhez jutottak akik 6105-ön vagy afelett tették be vételi ajánlatukat. Akik 6100-on rakták be azok közül csak akkor kapja meg mindenki a részvényt ha azon az árszinten volt megfelelő mennyiségű eladó ! Tulajdonképpen a rendszer ott "állapítja meg" a nyitóárat ahol a legtöbb üzletet tudja megkötni, ill. összepárosítani ! Így ebből , gondolom számodra is kiderül hogy a Te esetedben ha 6110-en adtál be eladási ajánlatot akkor az NEM TELJESÜLHET hiszen a nyitóár csak 6100 és az pedig alacsonyabb mint az az ár amin Te eladnál !Netto vevő (asszem Te kérdezted...) = azok a vételi megbízások amelyek mögött "valódi" vevő áll, azaz nem day-traderek, spekulánsok stb. Ilyen vevő lehet egy cég amelyik pld. portfolióját feltölti egy papírral hosszútávra vagy egy cég, amelyik a megbízója (!) vételét hajtja végre s nem sajátszámlás ügylet miatt veszi az adott papírt amit pedig aztán 2-3 napon belül le is zár !Azt hiszem egyébként Te nettó vevő dolgot a COFINEC-cel kapcsolatban írtad. Itt arra gondoltam hogy van a papírnak egy vevője aki jelenleg - kisebb, nagyobb szünetekkel - 2700 Ft-ig veszi / tankolja a papírt a mi felvásárlásra utal ill. egy nagyobb csomag megvételének a szándékára. Ettől függetlenül, mint már korábban írtam a COFINEC esetében az információim szerint felvásárlásról szól a fáma! (Részletesen erről szept 2-án írtam)Remélem tudtam segíteni !Üdv, DÖME ( d.kovacs@netposta.hu )
Tőzsdeklub