Topikgazda: Portfolio 1970. 01. 01. 01:00

Tőzsdeklub  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Portfolio
Portfolio 1999. 04. 01. 22:40
Leslie,Egy pár dolog a Rábáról:1. A gyori önkormányzat legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy 100 m Ft feletti értéku részvénycsomag eladásáról csak a Közgyulés dönthet. Amire a Közgyulés elé kerül majd az esetleges eladás, azt már mindenki tudni fogja.2. Buszgyártás valóban ígéretes, de hogy mennyire, azt többek között az áprilisi tender mutatja majd meg. Egy dolog venni egy licenset és buszt gyártani, a nehezebb feladat azonban mindig az értékesítés.3. A honvédségi tender egyenlore szintén csak pozitív jövoképet jelent, de még nem konkrét megrendelést. Ezért ezt is elég nagy diszkonttal kell kezelni.4. A Rába kritikus pontja a motorgyártás, ide lenne a legsürgetobb a stratégiai partner bevonása.5. Az elso negyedéves eredmények nem lesznek túl erosek, a hírek szerint kevesebb megrendelése van a cégnek.Összegezve csak azt akartam mondani, hogy szerintem nem feltétlenül alulértékelt a papír. Az árfolyamot elsodlegesen a stratégiai partnerrel kapcsolatos spekuláció fogja mozgatni (akár üzletági, akár cégszinten). Negatív tendenciát ad, hogy sok befekteto vett Rábát, és elobb-utóbb megunják a várakozást, ebbol adódóan a közeljövoben eladói piacot várok. Fundamentális átértékelés szerintem csak konkrét bejelentés után lehetséges.
Törölt felhasználó 1999. 04. 01. 21:05
Törölt hozzászólás
Peter 1999. 04. 01. 20:29
Kiváncsi vagyok, hogy az oroszok mennyire használják a kosovoi helyzetet az alkupozicio javitására. Mert azt nem hinném, hogy katonailag belépne, csak inkább zsarolni próbál. A moszkvai tőzsdét egyes elemzők a 99-es év legjobban teljesítőjének várják.Az olajár meg ha 14-15 dollár körül stabilizálódik, akkor legalább abból lesz bevétel. Szóval én optimista vagyok. A richtert illetően főként, hiszen amúgy jó cég.Kérdés, hogy ki vállalja a kockázatot, hogy Kelet-Európában pozíciót szerezzen.
satyi 1999. 04. 01. 15:17
Törölt hozzászólás
Peter 1999. 04. 01. 12:24
Richterrol a tavaly oktoberi Figyeloben talaltam: az alapszabaly a szavazati jogot a jelen levő összes szavazat 25%-ában maximálja. (kivéve az ÁPV rt. esetében). 25%-os tulajdonresz felett kell ajanlatot tenni tovabbi 50%-ra a megelőző 30 nap súlyozott átlagár 150%-án.(ez olyan 10-11e lehet) Az alaptőke 10%-ának megszerzése illetve minden további 5% megszerzése tájékoztatási kötelezettséggel jár a társaság felé.
satyi 1999. 04. 01. 10:53
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 04. 01. 10:39
Üdv mindenkinek!Először is köszönöm a Portfóliónak a gyors választ a Zalá-ról,másodsorban pedig a Rábáról érdeklődnék. Az addig oké, hogy azelmúlt napok spekulációs hulláma lassan kifullad, de lassan már alacsonyabb áron lesz megint, mint miellőtt elindult a felvásárlás.Holott beindult a buszgyártás, jön a közgyűlés, ahol a tavalyi 0% helyett most végre osztalékot is terveznek, és a honvédségi tender isitt van nemsokára, ahol a Rábának áll a zászló. Nomeg a győri önkormányzatrólhallo ttam, hogy eladja a részét, ez már vajon megtörtént, vagy még lóg a levegőben?És vajon a fenti hírek már beépültek, vagy fel tudják még rázni az árfolyamot?Előre is köszönöm bárki válaszát.
Portfolio
Portfolio 1999. 04. 01. 10:10
Kedves Somló János,Köszönjük a véleményedet. Mivel az előzmények nem ezen a honlapon történtek, ezért szeretnénk, ha kicsit kifejtenéd, hogy mit írt a vegyész, mit takar a Portfólió-1 és a Portfólió-2 stb. Akkor mindenki képben lesz. Köszönjük, és várjuk további írásaidat!
Törölt felhasználó 1999. 04. 01. 09:38
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 04. 01. 08:54
Törölt hozzászólás
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 31. 23:50
Delma,Kérdésed elég általános, jó lenne tudni legalább, hogy kockázatos, vagy konzervatívabb részvényre gondoltál, illetve milyen idotávra. A konzervatívok közül jó a Matáv, a kockázatosra a Synergon (árazásától függoen). És szerintem a két kategória között van valahol a Nabi, ami határozottan jó áron van.
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 31. 23:44
Sutyi,Nem hinném, hogy nagy újdonságot tudunk mondani a Pickkel kapcsolatban. A cég egyenletesen növekszik, jó a management stb. csak általánosságok. Mostanában semmi hír róla.
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 31. 23:34
Róka,Jár rá osztalék (azért hívják oszztalékelsobbségi részvénynek), arra viszont nem emlékszem, hogy fix 12%, vagy akkor több, ha a törzsrészvényre is többet fizetnek.
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 31. 23:28
Satyi,A venezuelai korreláció szerintem nem több puszta véletlennél. Sok fundamentális okot nem találsz rá. A lengyeleknél más a helyzet, azért szakadtunk el, mert ott a hazai befekteto réteg nagyobb részt képvisel a forgalomból, mint a nagyar befektetok a BÉT-en. A hazaiak pedig általában kevésbé érzékenyek a makrohelyzetre, mint a külföldi befektetok.Egyébként meg írjál nyugodtan, sot néha válaszolhatnál is a kérdésekre. Szerintem kicsit unalmas lehet, hogy mindig én válaszolok.
Norbert 1999. 03. 31. 23:19
A pénzemet nemrég fektettem be. Az a kérdésem érdemes e most háború időszakban befektetni, vagy hosszútávú esésre lehet számítani?
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 31. 23:18
BN,A Richter (úgy látszik, ma ez a sláger) április 28-án tartja a közgyulést, s ott döntenek az osztalék mértékérol és az osztalékfizetés idopontjáról is. Az igazgatóság 23%-ot javasol a törzsrészvényekre, 12%-ot az elsobbségire.Ha a számládon van a papír, akkor nem kell semmit tenned, jóváírják az osztalékot.
Törölt felhasználó 1999. 03. 31. 23:09
Mit érdemes venni most ???
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 31. 22:44
Satyi,Richter felvásárlásról nem hallottam, de az nem lenne olyan egyszeru dolog (még jelentos az állami tulajdon, szigorú kivásárlási szabályok az alapszabályban stb.).Az tényleg kering a piacon, hogy jó lesz az eredménye, de megint csak minden alap nélkül, még csak közelíto számokat sem tud senki (így természetesen a Piaci pletykák közé sem fér be a hír). Egyébként számomra tényleg meglepetés lenne egy jó Richter negyedév, mert a gazdálkodási környezete nem változott az elozo negyedévhez képest. Sot a támogatott termékek listájáról lekerült jelentos termékei is a 3%-nál magasabb áremelés miatt (bár ezt az emelést biztos átgondolták a cégnél). Pozitív esetleg az lehet, ha számottevo eredményt tudnának felmutatni a költségek csökkentése terén. Annyira viszont nem ismerem a Richtert, hogy megítéljem a költségoldali tartalékait. A Gazprom megállapodás nem jelentos, mert csak a Gazprom dolgozók szükségleteit fedezik (vannak fizikai határai, hogy a dolgozók mennyi Cavintont vagy a fogamzásgátlót tudnak megenni).A Wood ma tényleg nagy tételben vásárolt, ami azért jó, mert ok nem day-trade-eznek, vagy saját számlára vásárolnak, hanem csak megbízásból.
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 31. 22:24
Leslie,A Zalakerámia esetében akkor kapunk tiszta képet, ha kiderül, hogy mennyivel több a nyereségük a gyorsjelentésben közöltekhez képest, és milyen változások hatásaként alakult ki. Nem tudom, hogy lesz-e korrekció, ma határozott külföldi vételek voltak (bár februárban, az elozo spekulációs hullámnál is így kezdodött). Hallani olyan híreszteléseket, hogy valakik közel vannak a 25% eléréséhez, de ezek annyira homályosak, hogy még a piaci pletykák rovatba sem kerül be. Ha valami konkrétat tudok, akkor úgyis rögtön felrakom.
Törölt felhasználó 1999. 03. 31. 20:46
Mi van Pickkel? Tudjátok azzal a szalámis céggel!Azt hallottam, hogy jó cég. Igaz ez? Portfólió vagy akárki válaszoljon!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek