Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 07. 13. 18:56

OPUS Global Nyrt.  

Itt az uj topik ahol nincs helye trollkodasnak, szelkakaskodasnak. Hasznaljatok! :) Hajra Opus Global!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 07. 16:54
Előzmény: #220618  NagyKópé

A Telekom jelentése után a Gazdasági vezérigazgató-helyettes által tett sajtótájékoztatót teszem közzé.     Szerintem még aktuális. 
Erősödő versenyre készül a Telekom
2019. május 9. 09:47      
 A tegnap közzétett első negyedéves gyorsjelentés után a ma reggeli sajtótájékoztatón Szabó János, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese beszélt a legfontosabb trendekről. 
Mobilpiac
Közel 3 év kimaradás után újra publikál mobilpiaci jelentést az NMHH, az elmúlt 3 évben a Telekom szempontjából 2 fontos dolog történt: 
  • a teljes piavon a Telekom megtartotta a piaci részesedését,
  • 3 éve a Telekom a mobil adat piacon elmaradt attól a piaci részesedéstől, amit a mobil hang piacon elért, mostanra ez az olló bezárult.

Hálózatfejlesztés
  • A negyedév végén az egymilliomodik elérést is bekapcsolta a Telekom a gigabit képes hálózatára.
  • Az 5G tender még nem indult el, de még a nyár előtt közzéteszik a tender dokumentációt, és még idén kioszthatják azokat a frekvenciákat, amelyek segítségével 5G szolgáltatást nyújthatnak majd a szolgáltatók.
  • A frekvenciák idei kiosztása után sem várható látványos változás az 5G-lefedettségben, a frekvenciák az alapot teremtik meg ahhoz, hogy a szolgáltatók elkezdjék kiépíteni 5G-hálózataikat, a fejlődés üteme azonban
  • egyrészt attól függ, hogy lesznek-e elérhető 5G-képes készülékek a piacon
  • másrészt komoly beruházásokat is végre kell hajtani a hálózatokon, vannak 5G pilot projektek, de nem megy gyorsan a teljes hálózat átállítása 5G-re.

Eszközértékesítés
Nagyon erős volt az eszközértékesítés az első negyedévben, ehhez azonban érdemes hozzátenni, hogy a Magyar Telekom harmadik feles külföldi eszközértékesítést is végez, vagyis egyfajta közvetítői szerepet is játszik a Telekom, ez a tevékenység az első negyedévben közel 2 milliárd forintos többletbevételt jelentett. A Telekom a nagy volumenek miatt kedvező feltételekkel tud megállapodni a készülékgyártókkal, ennek a hazai piacon is van hozzáadott értéke.
Cash flow
A készpénztermelő képesség rosszul alakult eddig idén, ez azonban részben egy frekvenciahosszabbításnak tudható be. Amit a menedzsment 2019-re célként tűzött ki készpénztermelő képességben, továbbra is tartható.
Bővülő bevételek
A bevételek növekedése lassult, de továbbra is bővüIt a Telekom bevétele a Rendszerintegráció/IT szegmensben. Egyrészt azért alakultak valamivel a várakozások felett a bevételek, mert 
  • az ICT piacon erőteljesebb lassulásra számított a Telekom, és bár volt lassulás, de nem olyan mértékű, mint amire a vállalat menedzsmentje számított
  • az exportértékesítés is segített abban, hogy a Telekom bevételei növekedni tudtak.

4iG
  • Van egy új, erős szereplő a rendszerintegrációs piacon, de a Telekom felveszi a kesztyűt.
  • A verseny erősödése mellett azzal is számol a Telekom vezetése, hogy az ICT piac növekedése lassabb lesz, mint ami az elmúlt időszakban jellemző volt, és a piacon belül a Telekom piaci részesedése is alacsonyabb lesz, mint korábban.
  • Látható, hogy melyek azok a tenderek, ahol a 4iG jól szerepel, egyelőre azonban nehéz eldönteni, hogy melyik az a tender, amelyen a versenytárs nyert, és a Telekom is sikeres lehetett volna.
  • Valamilyen mértékű piaci részesedés csökkenéssel számol a Telekom a közbeszerzési tendereknél.

Digi
  • A Telekom azzal számol, hogy lépésről-lépésre elindulnak a Digi mobilszolgáltatásai, egyelőre azonban nehezen látható, hogy a Digi mobilhálózata milyen minőséget, milyen lefedettséget nyújt.
  • Egyelőre egy mobilpiaci ajánlatról lehet tudni a Diginél, az ajánlatot azonban nehéz értelmezni, nem egyértelmű, hogy minden ügyfél számára is kinyitják-e ezt az ajánlatot, vagy csak azok számára, akik már korábban is igénybe vettek hasonló szolgáltatást.
  • Egy integrált csomagról is lehet hallani a Diginél, de ott nem egyértelmű, hogy milyen minőséget nyújt, milyen lefedettség és milyen árazás mellett.
  • Ha elindul a Digi mobilszolgáltatása, akkor érdemes majd arról beszélni, mennyire jól látta előre a Telekom vezetése a Digi mobilpiaci megjelenésének várható hatásait.
  • Az új szereplő megjelenése bizonyára élénkíteni fogja a versenyt, a nyitott kérdésekkel kapcsolatban a második negyedév után valószínűleg már bölcsebbek leszünk.

HARDCORETERROR
HARDCORETERROR 2019. 07. 07. 16:51
Előzmény: #220617  betgyuri
Nem x vagy y ellenében, hanem általánosságban írtam  a jelenségről: ahol nem vagyok érdekelt, irreleváns számomra a papír, oda egyszerűen nem írok, ilyen egyszerű,  az olaj a tűzre effektust kerülendő.
Kitartás.
NagyKópé
NagyKópé 2019. 07. 07. 16:33
Előzmény: #220617  betgyuri
Tisztelt Urak,
4Ig-val kapcsolatban néhány gondolatomat megosztanám veletek.
1. Bennem 100%-ban az irigység van a 4ig árfolyama miatt. Ez az igazság és én bevállalom hogy engem zavar, hogy ilyen szinten felhúzták... minket pedig lent tartottak az összeolvadásig
2. Ugyanakkor szerintem ugyanaz zajlik ott mint annak idején itt az Opusban és a Konzumban. Akkor itt sem voltak számok és eredmények, egyszerűen csak a hype felhúzta brutális szintekre a két cég árfolyamát utána pedig jött a korrekció... Ami szándékos leszabályozás volt ezt azért hozzá kell tenni.
3. A 4ig ben zajló folyamat most a hype időszaka, amit egyrészt a JG gerjeszt a folyamatos hírgenerálással... nap mint nap ... sokszor nevetséges üzletek bét en történő bejelentésével...
4. ...Ettől a hírcunamitól eltér azonban a Tsystem deal esete. Az a nagy helyzet hogy én már hallottam azt is hogy ez nem fog menni és azt is hogy tutira meglesz mind a kettőt tuti forrásból...  
Igazából erről akartam részletesebben írni. Ha a telekom szektort nézzük tudjuk hogy régóta lenne igény hogy legyen egy magyar tulajdonban lévő negy telekom cég. Erről már régóta szó volt de valahogy soha nem valósult meg. Én egy olyan scenariot képzelek el hogy az Opus szerzi meg a MT egy jelentős részét, míg a T-system kiválik és megveszi a 4IG. Gyuri ilyenkor azt szokta irni hogy a 4ig-ben erre nincs pénz... ami igaz is... viszont én azt gondolom, hogy végtelen pénz van a Konzum PE-ben és ha arra van szükség akkor majd a Konzum PE ad pénzt a 4ig-nek megvenni amire szüksége van.. vagy kötvényezést lesz és azon keresztül fogják finanszírozni. Ugyanez igaz részben az Opusra... Ha kell pénz van bőven a pénztárban, saját részvényben, elhangzott itt is kötvénykibocsátás is Beatrix által. Ugyhogy szerintem a pénz egyik esetben sem akadály szerencsére, inkább a fő kérdés az hogy a Stratégiába beleillik-e.... a nagy terv célját szolgálja-e. Egyáltalán látjuk-e mi lehet a nagy terv? 
Szerintem ezen a nagy terven kellene elgondolkozni, és továbblépni azon a megközelítéseken hogy a Gellért még keres x milliárdot vagy a Lölö kivesz-e z tizen milliárdot... mert ezeken a szinteken régen túlvagyunk.
Én azt gondolom a nagy terv az lehet, hogy az Opusba kerüljön minden fontos hazai iparágból cég ami meghatározó az országra nézve. Tudom még nincs banki és telekom divízió.. de még lehet. Ezek az iparágak beleférnének még bőven az Opusba. A 4Ig viheti a tsystemset és lehetne x-edik akár vezető IT cég, de az csak egy mellékvágány. Azt sem gondolom ezek miatt -és ezt Beatrix is lenyilatkozta- hogy az Opus a jelenleginél nagyobb részesedést fog szerezni a 4IG-ben. Szerintem inkább kevesebbet, de ez nem jelenti azt hogy a Konzum PE ne tudna belepumpálni még pénzt.
Összességében sok sikert kívánok a 4IG-nek tényleg remélem sokat keresnek rajta azok akik benne vannak.. az általam eddig irt odapiszkálásokat kérem egyrészt savanyú a szőllő kategóriába másrészt poénra venni. Nyerjenek rajta sokat!
Mi Opus részvényesek viszont maradjuk pozitívak mert nagyon nagy cégek és eredmények vannak előttünk amik még nincsenek beárazva az árfolyamba! Egy 250-300Mrd -os árbevételről szóló féléves jelentés felfogja robbantani az árfolyamot... de a piac már előtte elkezdi erősen venni majd az Opust mert tudják ők hogy mire lehet itt számítani.
Bocs hogy hoszzú voltam.
Vélemény volt.
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 07. 16:06
Előzmény: #220611  HARDCORETERROR
Szia Kolléga ! 
Nem megvédve MACEY-t, hogy igazságos legyek, én is írtam a 4ig fórumba valamikor a múlthéten. Pedig nincsen részvényem . 
( Magyarázkodás ) Tettem azért, mert kiváncsi voltam hogy miért gondolják a Tsystemet, hogyan látják a megvalósulását a részvényesek, mert arra számítottam, hogy a céget jobban figyelik . Pedig nincsen részvényem, Kaptam ott hideget, meleget :) 
De hihető véleményt Baboskó írt a tőkeemelésével kapcsolatban itt az OPUS fórumban. 
Ugyanakkor JG pedig kötvényeket mondott mikor főrészvényes lett akvizíciós tervével kapcsolatban. 
Úgy gondolom hogy mivel az OPUSNAK részesedése van a 4IG Nyrt nevű cégben mi nyugodtan írhatunk véleményt ugyanúgy mintha a Cigről, vagy Appeninről írnánk, igaz saját fórumunkba illően.   Fordítva furcsa... Visszafelé nincsen tulajdonlás.... 
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 07. 15:56
Előzmény: #220612  gpeti
Ne feledd el, hogy JG az aki gereblyézik ! 
Maximovának köszönet a szóért, telitalálat a kifejezése :)
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 07. 15:53
Előzmény: #220611  HARDCORETERROR
Köszönöm kolléga : ) 
Ment a + :) 
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 07. 15:52
Előzmény: #220612  gpeti
Szia Gpeti ! 
Mindkét írásodra +++ :) 
gpeti
gpeti 2019. 07. 07. 15:43
..itt már esik, hűti a kedélyeket.. De látom BP-n sok "meleg" van.. :)))
gpeti
gpeti 2019. 07. 07. 15:42
Had pofázzak bele. 
Minden országnak megvan a maga "lopó" részvénye, ahová lehet tolni a milliárdos hiteleket, EU pénzeket, "támogatói" pénzeket, amiből aztán lehet fordítani kampányokra, vesztegetésekre, bárminek a meg/kivásárlására, irreális megtérülésű projektek kifizetésére, állami céget túlárazott fenntartására,a bürokráciára, párkatonák-szervezetek támogatására, fizetésére, államok egymás közti támogatására, akár a választások "megvásárlására", befolyásolására..bla..bla. Maffia, csak törvényes. Csodálkozom, hogy eddig MO-nak nem volt ilyenje. Most lesz(van). Az Opus. Ami nemzetközi viszonylatban még mindig nagyon picurka, hiába az eddig beletolt sokezer milliárd. Ahhoz, hogy "elfogadott" legyen fent kent tartani a látszatot (annak ellenére, hogy mindenki tudja) hogy nem csak politikai hátszelű. Tehát kellenek mögé termelő cégek. 

Ezek bekebelezése, létrehozása nagyrészt megtörtént. Van még pár brutális tétel, ami ha itt lenne, kész lenne a megálmodott méret. Mik is ezek? Csak nem azok, amikről most vitatkoztok? A teljesség igénye nélkül: BANK (pénzügy), 5G, TSys (kommunikáció-szoftver), PAKS2+Mátra(energia). Nahát pont ezeket a szaftos darabokat tépkedik most a kutyák. Lehet, hogy nem OPUS-ba jönnek ezek (közvetlenül-valamiért), hanem EST-be, vagy 4IG-be. DEEE!!! Hogy Opusba fognak kerülni valamilyen nyakatekert módon, az biztos. Egyszerűen pont ezek a nagy szeletek kellenek az Opus kiteljesedéséhez, ahhoz, hogy "megagigaterra" nagyságú legyen, észrevehető legyen a nemzetközi porondon is, ne csak egy légypiszok legyen valami lista alján. Szóval a véleményem az, hogy biztos megmozgatják még EST-et és 4IG-et is, de hogy itt lesznek - vagy legalább is 51%-a itt lesz mindkettőnek (és a felsorolt tételeknek), azt én tutira veszem.

NE sajnáljuk se EST se 4IG befektetőtársainktól a pénzt, de kizártnak és értelmetlennek tartom, hogy miért kellene létrehozni (hosszútávon) még egy vagy két blúcsipet amit aztán elszeparálunk Opustól. Egy nagy kell, az pedig az OPUS.
HARDCORETERROR
HARDCORETERROR 2019. 07. 07. 15:24
Előzmény: #220610  betgyuri
Respect kollega, komolyan tolod ;)
Én is úgy gondolom, nagy dolgok lehetnek itt ősszel/idén.
Ha mégsem, lépek, ilyen egyszerű, megtehetem; olyan nincs, hogy szimpátia egy papírral, szerelem, mint Darvas-nál eleinte, ha emlékeztek :D
Csak azt nem fogom soha megérteni, akinek nincs papírja, nem hisz benne, mi a frásznak jön ide oltani, traktálni, terelni a jónépet, akarva-akaratlanul konfliktust teremtve azokkal, akik egy megfontolásból (még) itt vannak..
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 07. 15:17
Előzmény: törölt hozzászólás
Kedves Macey - ! 
Igéretemhez híven írom válaszom. 
13 nap? Az igen.. Látod, nem akar összeomlani az árfolyam. Nem fog az Opusba menni a 4iG, ebben biztos lehetsz, vágyálom ez csupán részedről; gyanítom, hogy Te sem gondolod komolyan látva a történteket
 VÁLASZ Nekem ha van vágyálmom, akkor nem ez az OPUST illetöen. A 13 napot nem az Összeomlásra ígértem, hanem arra, hogy a sajtóban megjelent hamarosan nagy bejelentés óta ennyi idő telt el. Viszont A 4IG részvényárfolyamában korrekciót igen írtam.  
A split ugye 5040-es árfolyamon történt, most 5480-on jár, ha átszámoljuk. Ezt bárhogy szépítjük, 440 pont felfelé, ami 8,7%-os növekedés. Ízlelgessük picit ezeket a számokat; 8,7%-ot az Opus hónapok alatt nem volt képes összehozni
 VÁLASZ A slpit 06.17 -én indult el  
Az utolsó kereskedési nap volt 06.14.-én. a  4IG esetében. 
 A 4IG záró ára 06.14.-én 5040 volt, és mivel split volt, 06.17-én a nyitó ára 1.008Ft volt   Összevetettem a split ideje óta az árfolyamokat  a 2 cég esetében   
 A 4IG 1008 Ft-on nyitott és 07.07.-én 1096 Fton zárt.  8,8% emelkedés 
 Ugyanezen időszakra vetítve az OPUS +51 Ft-al lett több ami 11,13%-os emelkedés     
  Az IT pedig százszor gyorsabban térül meg, mint az ipar. Lássuk akkor: JG többségi tulaj. Ott ül az 5G koalícióban!!! (Nyilván azért, hogy az Opus kisgömböcbe belapátolja a céget, mi másért.) Szinte minden nap jön egy-egy milliárdos nagyságrendű megrendelés. Erősen tartja a pletyka, hogy tsyst apportálnak. 

VÁLASZ Nos korábban írtam, hogy JG mit nyilatkozott a Konzum részvényeivel kapcsolatban, valamint azt is, hogy megtartja azokat. Figyelembe vettem amit Beatrix is nyilatkozott a 4IG nyrt-vel kapcsolatban. Megnéztem a a 5G kolaíció oldalát, sehol nincsen JG, illetve mint partner sincsen feltüntetve a 4IG ( pedig 71 tagot irnak ) ettől persze lehet hogy ott tag J Viszont az oldalon erről nem találni semmit. 
 A Tsys –el kapcsoltban egyetértek azzal, hogy pletyka. A Többit már leírtam. 
 AZ IT szektorban a nyereségkulcsok eltérnek,
 Mások a hardver és más a szoftveres területen. Jelenleg saját fejlesztésű szoftvere nincsen a 4Ig-ban, sőt most alapítottak egy leányt amiben nincsen licencjoguk. Erről már írtam.   
 Azt gondolom, hogy JG személyét illetően nem követted , hogy mit mondott és mit tett. Ha ezt visszamenőleg is megnéznéd, akkor megértenéd miért került a 4IG Nyrt-hez, és miért kaphatta meg a többségi részesedést.     
  Továbbá ha csak a számokat nézzük, mert ugye mindenki azért van itt, hogy pénzt keressen; akkor leírnom sem kell semmit, elég ránézni egy chartra. Az, hogy a pénteki zárót leírod, kiemelve, hogy a 4iG pirosban zárt (-0,4% ember...4x akkora foralommal, mint az Opus); az tipikusan alátámasztja az álmodozást. Kapaszkodjunk minden fűszálba, mondjuk azt, hogy a tej fekete. Hiába nyilvánvaló, hogy nem az; valami konteóval el kell ütni a szemeink előtt zajló egyértelmű folyamatokat. Sok sikert hozzá. (Én az Opusban várok kőkemény korrekciót 400-ig, kb annyit ér, talán, de csak talán..amikor a 4iG-nál beesik a tsys apport, akkor lesz itt szűk a kirjárat, ott meg a bejárat.). 805-ös Opinál senki nem sírt, csak kerültek ki sorban az "Opus 1000" avatarok. Úgy, hogy egy nulla forintot érő cég volt akkor.  
Válasz :
Pontosan fordítva látjuk a dolgokat. 
 Szerinted a 4IG 300 milliós ( várható ) nyeresége elég egy hogy megvegyen egy 50-60 milliárdos nyereséget termelő céget. És a 100 milliárdos kapitalizációs értéket ér. 
 Ellenben  egy 956 milliárdos cég ( OPUS ) kapitalizációs értéke nem ér 312 milliárd Ftot.  Sőt 400ig lemegy… A számokat a béten megnézheted…. 
Viszont  ez az a pont, amiben 180 fokban eltér a véleményünk. És én álmodozom ,,,,   
 Tényleg sok sikert kívánok a 4IG részvényhez.  BÉKE és Szeretet    
Elnézést hogy hosszan írtam.   
 Betgyuri voltam
HAJRÁ OPUS 
irodek333 2019. 07. 07. 14:52
Előzmény: #220608  beluga
Ennek örülök. Ezek szerint a 7-12 Euros ár rendben van. Peddig arra vártam a megkövezést...:)))
beluga
beluga 2019. 07. 07. 14:32
Előzmény: #220600  irodek333
Csak az utolsó részéhez: az Estnek nem lesz köze a 4iG-hez és Papp I nem a T miatt ment oda. Az Estben vannak IT tervek, de sokkal kisebb volumenű. A T-Systems nagyon valószínű hogy a 4iG-hez kerül, hiába próbálja bárki máshová képzelni. Az Estesek oda, az Opusosok ide, mindegyik esélye kisebb mint 1%, a 4iG kb 90...
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 07. 13:58
Ígérem reagálni fogok irásodra, holnap reggelre itt lesz.
Előre csak annyit, hogy látom másképp látjuk a világot, Te a 4ig cégben hiszel, én pedig az Opusban. Mi vagyunk Fó részvényesek a céged én, és nem fordítva... Folyt köv hamarosan... 
macey- 2019. 07. 07. 12:59
Törölt hozzászólás
stayer81
stayer81 2019. 07. 07. 12:50
Miért akarod folyamatosan ráerőltetni a véleményed az itteniekre? A piac dönti el merre tovább,nem te vagy babosko,betgyuri... Nyugi már! Te már sokat kerestél vele, inkább örülj neki.
Törölt felhasználó 2019. 07. 07. 12:49
Sorry en nem tudtam errol. Remelem azt meg tudod erositeni hogy en soha nem tettem azt amirol alabb irtal. Szerintem meg egy kommentet sem irtam oda. Ok akkor mindent is ertek.
macey- 2019. 07. 07. 12:45
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2019. 07. 07. 12:34
macey! Menj innen kerlek a 4iG topikba, majd ha megveszi az opus az egesz 4ig-t (nem forditva!) akkor varunk ide. Latom nemreg kitiltott a pf modi, kerlek ne akard hogy a topikbol tiltsalak, az egyik kommented majdnem kivaltotta. Goto 4ig topic pls!
macey- 2019. 07. 07. 12:27
Törölt hozzászólás

Topik gazda

babosko30
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek