martin36, tudom nem vígasztal, de itt vannak páran akik magasan szálltak be, és van aki bevallottan all-in-nel, azaz full tőkével. Én szintén magasabb árfolyamon szálltam be, akárcsak Te, én is buksiban vagyok - pontosabban mivel nem realizálok bukót, így elkönyveltem nem likvidálható befektetésnek átmenetileg. Amit itt mások is leírtak: vagy hígítasz, és akkor kisebb emelkedésre a hígító pakk már hoz a konyhára, csökkenti a virtuális bukót, illetve - bár ez pszichológia inkább - jót tesz a lelkednek is. Ez utóbbi mondjuk minden, csak nem szakmai szempont, de az ember mégis érző lény... :-) Szóval ha van türelmed és nem kell most a beletett tőke, akkor - elnézést előre is - seggre kell edzeni és kiülni, kivárni. Ha úgy gondolod, inkább a biztosra mész, realizálsz, később nyereségnél SZJA szempontból még jó is, mert beszámítható, ugyanakkor ha nem lesz jó visszaszállód, vagy más befektetéseken nem tudod visszahozni a realizált veszteséget, az kellemetlen helyzet. De ahogy OTP-TOP topictárs leírta, ez mindenkinek saját döntése, saját kockázata. Nem vagyok jós, sem jövőbe látó, nem tudok és nem akarok felbeszélni, sem lebeszélni, csak annyit látok és az a véleményem, hogy ha tudod, akkor most üld ki, ne dobd el.
Jól teszed ha nem olvasod. Sajnos vannak itt le és fel beszélők is egyaránt amik csak pánikhoz és reményekre sarkalnak. Egyik se jó ha tőzsdei döntést kell hozni. Csak akkor olvasd ha kész stratégiád van amitől nem tudnak el tántorítani bármit is írnak vagy jósolnak. Ezek csak vélemények meg varázsszámok amik semmit sem érnek a tőzsdén.
Már pár napja is volt szó arról hogy vasuti szemelyszallitas kéne Varsóig. Már akkor is gondoltam hogy komolyan gondoljak. Gondolom ez is a kínaiakkal vagy eus pénzből. Gondolom ebből is komoly szeletet kapna az R-kord de gondolom országon túli projekthez jobb ha egy Közép-európai cegcsoport az egyik kivitelező. Jé véletlenül bekerult az egyik a másikba. Jé a lengyelekkel is kifejezetten jóban vagyunk. Jé van opus részvényem -->> $$$$ ;)
Az Erőmű miatt pánikoltak be ma,akkor azt nem értem,hiszen németek lemondtak a tagságukról,így ML és a csehek előtt nyílt út van a terjeszkedésre. Esetleg a választás,de az meg már a vízcsapból is az folyik,hogy mi lesz már,ha veszít a Fidesz!
Pontosan. Én sajnos úgy fest, hogy mazohista vagyok, mert alig várom, hogy jöjjenek majd a kommentek, hogy x%-nyerő a zsebben, azoktól, akik ma semmi fantáziát nem látnak a részvényben... ;-)
Örülök a sikerednek! :) Hankkel egy lapon lenni még nagyobb elismerés :) van amikor én is eltalalom. Ott en is vettem volna ha nem lett volna már kész a portfoliom amit erre szántam ;)
Miért hiszi mindenki azt, hogy 500 alatt vannak a stoppok? Bár a 46 Ft is 500 alatt van... Szerintem itt most sz@rnak arra, hogy kinek hol van a stoppja. Addig szoríthatják le az árfolyamot amíg hagyják nekik. Most választási pánik van műsoron. Majd, ha jön az erősebbik kutya, akkor lehet egy kis megnyugvás. Fityisz győzelem esetén meg jöhet a tavalyi rally új szereplőkkel (is), új csúcsokkal. És most már fundamentumokkal megtöltött cégekkel.
OPUS Global Nyrt.