Topiknyitó: Törölt felhasználó 2016. 08. 12. 11:36

Ez is a világ  

SEMMI PÉNZT TRUMPNAK!





A Trump-kampány finanszírozásának leállítását követeli republikánusok egy csoportja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 04. 12. 16:19
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
#40
hatosa troll
pampa 2018. 04. 12. 16:17
Előzmény: #37  pampa
#39
"2018-04-12 13:50:00  Erdogan: Törökország keleti kapcsolatai nem alternatívákTörökország kapcsolatai Oroszországgal, Iránnal és Kínával nem alternatívái, hanem kiegészítői nyugati kapcsolatainak - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török államfő csütörtökön Ankarában egy nyilvános felszólalásában.
Erdogan: Törökország keleti kapcsolatai nem alternatívák Fotó: ReutersErdogan kifejtette: ugyanakkor ez nem akadályozza meg a török vezetést abban, hogy mindkét oldal hibáira rámutasson. A "gyilkos" szíriai elnök, Bassár el-Aszad támogatói helytelenül cselekszenek, de az Ankara által terrorszervezeteknek tartott szíriai kurd erőket pártolók is hibát vétenek - tette hozzá.
Oroszország, Irán és Kína a szíriai rezsimet, míg Törökország a mérsékelt arab ellenzéket támogatja a hét éve tartó konfliktusban. Mindemellett Ankara, Moszkva és Teherán közös erőfeszítéseket tesz a szíriai helyzet politikai rendezésének megteremtéséért.
A török államfő az utóbbi években egyúttal folyamatosan azzal vádol több nyugati országot, név szerint említve az Egyesült Államokat, Németországot, Franciaországot, Svédországot és Hollandiát, hogy megtűrik területükön a szíriai kurd erők szimpatizánsainak propagandatevékenységét, és azok bűnsegédjeivé lettek. Ankara szemében ugyanis a szíriai kurd erők a törökországi kurd kisebbség függetlenségéért 1984 óta fegyveres felkelést vívó Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szövetségesei.
Erdogan beszédében arról is beszámolt, hogy török idő szerint csütörtökre virradó éjszaka Donald Trump amerikai elnökkel a szíriai helyzetről beszélt telefonon. Azt is közölte: csütörtök este pedig Vlagyimir Putyin orosz elnökkel értekezik arról, hogy a szíriai lázadók utolsó erődítményeként szolgáló, kelet-gútai Dúma város elleni hétvégi - feltételezett - vegyi támadáshoz hasonló eseteket együtt hogyan tudják megfékezni.
A szíriai vezetés tagadta, hogy a kormányerők bármilyen vegyifegyver-támadást hajtottak végre a felkelők ellen, és maga Moszkva is valótlannak nevezte ezeket a híreszteléseket.
Trump nemrég jelezte: katonai akciót is fontolgat Szíriával szemben a vegyi támadás után. Oroszország erre az esetre "komoly válaszlépéseket" helyezett kilátásba. Erdogan csütörtöki felszólalásában úgy fogalmazott: Törökországot rendkívül nyugtalanítja, hogy Szíria "szkanderasztallá" válik."
atv.hu/MTI
Törölt felhasználó 2018. 04. 12. 16:13
#38
pampa 2018. 04. 12. 16:11
Előzmény: #35  pampa
#37
"Német belügyminiszter: bármikor történhet terrortámadás
Tóth Dalma
2018. április 12. 14:58
BERLIN, 14:58
Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter nem mondott túl biztató dolgokat.
Továbbra is feszült a biztonsági helyzet Németországban, bármikor történhet terrortámadás, de a veszély nem konkrét, hanem elméleti – mondta az új szövetségi belügyminiszter, Horst Seehofer csütörtökön Berlinben a szövetségi és tartományi biztonsági szervek közös terrorelhárító központjában (GTAZ) tett látogatása után.
Hangsúlyozta, hogy a biztonsági szervek mindent megtesznek a támadások megakadályozásáért, de
mindenkinek tudatosítania kell magában, hogy "nincs abszolút biztonság", az állam nem tud minden veszélyforrást felszámolni.
Horst Seehofer elmondta, hogy a 2004-ben alapított GTAZ "nagyon jó, áldásos munkát végez". A 40 szövetségi és tartományi hatóság tevékenységét összehangoló központ erőfeszítései révén több merényletet sikerült megakadályozni. Ezért is törekszik a belügyminisztérium arra, hogy a lehető legjobb munkafeltételeket, felszerelést és személyzetet biztosítsa valamennyi biztonsági szervnek.
A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke hozzátette: a helyzet változatlanul feszült,
azzal kell számolni, hogy történhetnek támadások,de ez jelenleg "absztrakt" veszély.
pampa 2018. 04. 12. 15:48
Előzmény: #33  pampa
#35
Ők lehetnek az Európai Unió új urai
24.hu24.hu2018. 04. 12. 15:15
Így kereskedhet Bitcoinnal.. »Az Európai Bizottságot Michel Barnier Brexit-ügyi főtárgyaló, az Európai Tanácsot Mark Rutte holland kormányfő, az Európai Parlamentet pedig Manfred Weber néppárti frakcióvezető vezetheti a jövő évi uniós tisztújítás után – derült ki a brüsszeli VoteWatch Europe kutatóintézet csütörtökön ismertetett felméréséből.
A kutatók több mint ezer, bennfentesnek vagy szakértőnek számító embert kérdeztek meg, akiknek körülbelül 37 százaléka Michel Barnier francia néppárti politikust látja a legnagyobb esélyesnek a brüsszeli testület elnöki posztjára. A második helyen Margrethe Vestager liberális dán uniós versenyjogi biztos áll (15 százalék), őt a Nemzetközi Valutaalapot (IMF) vezető, ugyancsak francia néppárti Christine Lagarde (13 százalék) követi, noha szóba jöhet még Jyrki Katainen, a bizottság finn néppárti alelnöke (9 százalék) is.
A VoteWatch szerint Barnier terveit Emmanuel Macron francia elnök és Angela Merkel német kancellár vele szemben érzett “állítólagos szkepticizmusa” torpedózhatja meg, előbbi ugyanis inkább Vestagert, utóbbi pedig Lagarde-ot támogatná.
A szociáldemokratáknak nem sok esélyük van az Európai Bizottság vezetésére 2019-től, de a pártcsalád csúcsjelöltje minden bizonnyal Frans Timmermans, a bizottság holland első alelnöke vagy Federica Mogherini olasz uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő lesz.
Az Európai Parlament élén a megkérdezettek 34 százaléka szerint Manfred Weber, a néppárti EP-képviselőcsoport német vezetője válthatja Antonio Tajanit. A második legnagyobb esélyesnek Mairead McGuinness ír néppárti politikust (18 százalék) látják, őt Guy Verhofstadt belga liberális frakcióvezető (17 százalék) követi. A negyedik legvalószínűbb opciónak Tajani második mandátumának megújítása (9 százalék) számít a közvélemény-kutatás szerint.
Az Európai Tanács elnöki tisztségéért folyó versenynek nincs egyértelmű esélyese a kutatók szerint, a legtöbben mégis Mark Rutte liberális holland kormányfőt (25 százalék) és Dalia Grybauskait formálisan független, de néppártközeli litván elnököt (20 százalék) nevezték meg. A harmadik és a negyedik helyen is néppárti vezető áll: Leo Varadkar ír miniszterelnök (13 százalék) és Klaus Iohannis román államfő (9 százalék)."
Törölt felhasználó 2018. 04. 12. 15:11
#34
pampa 2018. 04. 12. 15:07
Előzmény: #31  pampa
#33
"Legalább tizenhat palesztin vesztette életét és több százan megsebesültek pénteken a Gázai övezet és Izrael határán zajló palesztin tüntetések során. A zavargásokat a Hamász szervezi, tiltakozásul Izrael megalapításának 70. évfordulójára.A 2014-es gázai háború óta nem halt meg egy nap alatt ennyi civil, mint pénteken a helyi izrael–palesztin összecsapásokban. A Gázai övezetet irányító Hamász meghirdette A nagy visszatérés menetét: a tervek szerint hat héten keresztül, Izrael állam megalapításának 70. évfordulójáig, vagyis májusig tömegdemonstrációkkal fognak tiltakozni a megszállás ellen."
Törölt felhasználó 2018. 04. 12. 15:03
#32
Szíriai helikopter hajthatta végre a dúmai vegyi támadást
A Bellingcat brit tényfeltáró internetes platform szerint vélhetően a szíriai fegyveres erők követték el a súlyos következményekkel járó múlt szombati kelet-gútai vegyi támadást. "Nagyon valószínű" - írja szerdán közzétett jelentésében a Bellingcat -, hogy a több tucat halálos áldozatot követelő mérgesgáztámadást egy olyan helikopter hajtotta végre, amely egy közeli szíriai légitámaszpontról szállt fel - írja az MTI. Repülőgép-megfigyelők fél órával a támadás előtt egy Mi-8 Hip típusú forgószárnyas gépet láttak felszállni a dumeiri légitámaszpontról Kelet-Gúta irányába. Az említett támaszpont Damaszkusztól mintegy 50 kilométerre észak-keletre található.
pampa 2018. 04. 12. 14:55
Előzmény: #30  pampa
#31
"Nagyon közel vagyunk a harmadik világháborúhozFilipp Dávid, 2018. 04. 12. 14:23Elképzelhető, hogy a hétvégén Donald Trump beváltja ígéreteit és megtámadja Szíriát. Az amerikai elnök és nyugati szövetségesei ezzel az Aszad-elnök erőinek tulajdonított, állítólagos vegyifegyver-támadást akarják büntetni. Közben az orosz erők óva intettek mindenkit, aki katonailag akarna beavatkozni a térségben.
A szíriai hadsereg teljes mértékben ellenőrzése alá vonta Dúma városát, amely a legutóbbi időkig a Dzsejs al-Iszlám lázadócsoport kezén volt. A kormányerők ezzel Kelet-Gúta egészét visszafoglalták – közölte orosz katonai vezetés. Ez azért rendkívül fontos, mert szombaton Duma városában állítólagosan vegyi fegyveres támadást hajtottak végre, amely következtében legalább hatvan ember meghalt, és több mint ezren megsebesültek. Az USA és szövetségesei tiltakoznak és bombázással fenyegetőznek."
pampa 2018. 04. 12. 14:54
Előzmény: #28  pampa
#30
"Palesztin források szerint találat érte Mahmúd Abbász elnök Fatah mozgalmának egyik kulturális létesítményét, s az épületben rendkívül súlyos károk keletkeztek. Személyi sérülésről ugyanakkor nem érkezett jelentés. A heves rakétatámadások következtében a városban megszűnt az áramszolgáltatás, Gáza teljes sötétségbe merült. Találat ért több célpontot a város közvetlen szomszédságában, így egy menekülttábort is, de sebesülések nem történtek.
Az izraeli támadások már kedd este megkezdődtek a térség ellen. Az izraeli hadsereg szóvivője arra hivatkozott, hogy előzőleg palesztinok rakétákat lőttek ki onnan izraeli településekre. A múlt hét vége óta tartó kölcsönös támadások nyomán a feszültség egyre nagyobb méreteket ölt mind a Gázai övezetben, mind Ciszjordániában."
pampa 2018. 02. 19. 16:42
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
#28
"Izraeli katonák agyonlőttek két palesztint A két férfival Rafahtól keletre, a Gázai övezet déli részén végeztek, szemtanúk szerint az izraeli határ közelében – tudatták vasárnap palesztin egészségügyi források.Az izraeli hadsereg annyit közölt, hogy a katonák figyelmeztető lövéseket adtak le palesztinok egy csoportja miatt, akik “gyanúsan közeledtek” a határhoz."
.
 Csak akkor emberiség elleni bűntett egy ilyen esemény ha pl. a magyar határnál történne?
Törölt felhasználó 2018. 02. 19. 16:02
#27
madxa 2017. 12. 19. 11:50
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
#26
Egy műanyag zacskóban volt a robbanószerkezet. Csavarok és más, hegyes tárgyak repültek szanaszét, sérültekről nincs hír.
Robbantás történt a németországi Hamburgban vasárnap a városi gyorsvasút (S-Bahn) egy állomásán, sebesültek nincsenek - jelentette a Bild című német lap az online kiadásában. A beszámoló szerint a Veddel nevű állomáson egy ismeretlen férfi a peronon hagyott egy műanyag zacskót, benne egy robbanószerkezettel, majd távozott. Nem sokkal később a szerkezet működésbe lépett, csavarokkal és más apró, hegyes tárgyakkal borítva el a környezetet.
Az állomást lezárták, a rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt. Az ügyet magához vonta a hamburgi rendőrség államvédelmi osztálya - írta a Bild.
madxa 2017. 12. 13. 07:55
Előzmény: #23  pitcairn2
#24
Nem idegenkednek az emberek túlságosan a mesterséges intelligenciától? Gyakran hallani például, hogy munkahelyek ezreit veszik majd el a robotok. Mennyiben szolgálják ki a szabályozók a félelmeket, vagy támogatják inkább az innovációt?
Minden változáshoz idő kell, de alapvetően úgy véljük, hogy az AI hasonló életutat jár majd be, mint az internet. Ha visszamegyünk a '90-es évekbe, ekkor még maga Bill Gates is azt gondolta, hogy az internet csak múló divat, mára viszont elértük azt az állapotot, hogy ha egy vállalkozás nincs fenn az interneten, halálra lesz ítélve. Az internet az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb találmánya, ami teljesen megváltoztatta az életünket - szerintünk jobbára. Ez lesz a mesterséges intelligencia életútja is. A munkahelyekkel kapcsolatos félelmekre csak azt tudom mondani, hogy ahogy az AI munkahelyek megszüntetését, úgy új munkahelyek megteremtését is eredményezi majd, ahogy ez az internet esetében is ez megtörtént.
Összességében úgy gondoljuk, hogy a kormányok, a szabályozók azért többnyire támogatóak. Mi jelenleg inkább a Szilícium-völgyre koncentrálunk, mint befektetési terület, de nem azért, mert mondjuk az amerikai szabályozó támogatóbb lenne, mint az európai, hanem úgy gondoljuk, hogy jelenleg itt látható a legtöbb érdekes befektetési sztori. Egy helyen nem koncentrálódik sehol máshol ennyi újítani kívánó piaci szereplő.
Nem aggódik az adatvédelem és a magánélethez való jog miatt? Kínában például hatalmas piaca van a big data elemzésén keresztül megszerzett adatok feketekereskedelmének.
Szerintem a szabályozók már erőteljesen gondolkoznak ezen a kérdésen, sőt, bizonyos esetekben még hozhatnak olyan intézkedéseket is, melyek inkább az adatvédelmet részesítik előnyben az innováció kárára.
Persze nem csak ez az egyetlen kérdés. Ott vannak még az etikai szempontok is, melyek megválaszolatlanul maradnak. A klasszikus példa, hogy ha egy idős és egy fiatal ember óvatlanul átmennek az úton és egy önvezető autónak "választania kell," hogy kit üt el, mi alapján dönti el, hogy ki az "értékesebb" tagja a társadalomnak? Erre gyakorlatilag lehetetlen morális választ adni. "
pitcairn2 2017. 12. 12. 20:17
Előzmény: #19  _Bekre_Pal_
#23
a whistleblower-ek is kárt okoznak a cégüknek...
pitcairn2 2017. 12. 12. 20:16
Előzmény: #19  _Bekre_Pal_
#22
patton vagy nem látta át a brit diplomácia zsenialitását vagy pedig nem értett egyet annak a gátlástalanságával
az anglo-amerikai tengely csak expanzív szovjet "fenyegetés" mellett válhatott dominánssá a nyugati világban... 
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 12. 12. 17:07
Előzmény: #20  _Bekre_Pal_
#21
+adnak
.
:/

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek